Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-12-15

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 15/12/2006

Η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών των ''25'' χωρών μελών της ΕΕ, που άρχισε χθες το απόγευμα στις Βρυξέλλες, η ομιλία του Υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2007, οι αντιπαραθέσεις των κομμάτων και των υποψηφίων δημάρχων για τις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, το έγκλημα που διεπράχθη προχθές βράδυ στην περιοχή Νέα Λήδρα στα Λατσιά με θύμα την 37χρονη Ανδρούλα Αβραάμ Γούμενου από την Ποταμιά και η πρόταση εξαγοράς 100 εκατομμυρίων λιρών που δέχθηκε η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου Aristo Developers.

Η ''Αλήθεια'' στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο ''Γαλανός πανικός κατέλαβε το ΑΚΕΛ'' γράφει ότι ''γαλανός πανικός έχει καταλάβει τις τελευταίες ημέρες την ηγεσία του ΑΚΕΛ, η οποία συνειδητοποιεί πλέον μέσα από όλες τις δημοσκοπήσεις ότι η μάχη για τη δημαρχία της Αμμοχώστου έχει κριθεί και η θριαμβευτική επικράτηση του Αλέξη Γαλανού είναι βέβαιη και μη ανατρέψιμη''. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Σοφοκλής Σοφοκλέους δήλωσε μετά την ενημέρωση που είχε χθες ύστερα από τη σύσκεψη που έγινε για τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζει το σύστημα φωτοεπισήμανσης της Τροχαίας ότι ξεχείλισε το ποτήρι.

''Η Μάχη'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Πάντα παρών ο Αλέξης Γαλανός'' γράφει ότι απάντηση στις ''αήθεις και συκοφαντικές επιθέσεις'', όπως αναφέρει, που δέχεται τις τελευταίες μέρες η υποψηφιότητα του Αλέξη Γαλανού από την ηγεσία του ΑΚΕΛ και τον ίδιο τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια θα δώσουν την ερχόμενη Κυριακή οι Αμμοχωστιανοί. εκλέγοντας τον πανηγυρικά ως τον νέο Δήμαρχο της αγαπημένης πόλης του Ευαγόρου. Αλλού γράφει ότι σε προσωπικές διαφορές αποδίδονται τα κίνητρα του ειδεχθούς εγκλήματος που διεπράχθη προχθές βράδυ στην περιοχή Νέα Λήδρα στα Λατσιά με θύμα την 37χρονη Ανδρούλα Αβραάμ Γούμενου από την Ποταμιά.

Ο ''Πολίτης'' γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο ''Εθεσε τα πλαίσια και τους περιμένει'' ότι η χθεσινή ομιλία του Υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή στη Βουλή των Αντιπροσώπων περιείχε πολλά πολιτικά μηνύματα. Προσθέτει ότι ο κ. Σαρρής διεμήνυσε ότι η πολιτική του κράτους έχει καθοριστεί και δεν διαφοροποιείται με βάση τις πολιτικές ορέξεις των διαφόρων κομμάτων και ''κλείδωσε'' τις ειλημμένες αποφάσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις θέσεις των κομμάτων. Αλλού γράφει ότι κυβέρνηση και Βουλή συμφώνησαν στην αύξηση της κρατικής χορηγίας στα κόμματα που θα μοιραστούν 2,6 εκατομμύρια λίρες.

''Η Σημερινή'' στην κύρια της είδηση με τίτλο ''Deal μαμούθ'' γράφει ότι η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου εταιρεία Aristo Developers δέχθηκε και συζητά πρόταση για εξαγορά της από μεγάλη και γνωστή κυπριακή εταιρεία, έναντι του ποσού που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια λίρες και μάλιστα τοις μετρητοίς. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι μόλις μερικές ώρες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ο Βρετανός Πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ θα βρίσκεται στην Αγκυρα για συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογο του Ταγίπ Ερντογάν.

''Ο Φιλελεύθερος'' γράφει στο κύριο του θέμα υπό τον τίτλο ''Παιχνίδια για γερά νεύρα'' ότι Βρετανία, Ισπανία, Ιταλία και η προεδρεύουσα Φινλανδία προωθούν επιτάχυνση των συζητήσεων για προώθηση του ανοίγματος τεσσάρων κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, εντός των επόμενων λίγων ημερών, ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία θα δώσει το πράσινο φως για την προώθηση της διαδικασίας που οδηγεί σε άνοιγμα μόνο ενός κεφαλαίου. Αλλού γράφει ότι παρά τα μέτρα της Αστυνομίας και τους αυστηρούς ελέγχους, λεωφορεία που μεταφέρουν παιδιά στα σχολεία συνεχίζουν να αποτελούν δημόσιο κίνδυνο, λόγω σοβαρών τεχνικών βλαβών που παρουσιάζουν.

Η ''Χαραυγή'' στην κύρια της είδηση υπό τον τίτλο ''Μάχη προοπτικής για τη συνεργασία'' γράφει ότι έκκληση προς όλους τους ψηφοφόρους της Δημοτικής Συνεργασίας να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να υπερψηφίσουν τους κοινούς υποψήφιους δημάρχους απηύθυναν χθες οι εκπρόσωποι των κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΚΣ ΕΔΕΚ, στέλλοντας έτσι μήνυμα πολιτικής αξιοπιστίας και προοπτικής της Δημοτικής Συνεργασίας. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής υπογράμμισε χθες από το βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι η κυβέρνηση θα διαφυλάξει τη συνέχιση του θεσμού της ΑΤΑ.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'' γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Ανήλικοι αγνοούν τα μηνύματα για ασφαλές σεξ'' ότι η πλειοψηφία των σεξουαλικά ενεργά εφήβων ξεκινούν το σεξ πριν γίνουν δεκαέξι ετών, ενώ ένας στους δέκα εφήβους παραδέχεται ότι είχε σεξουαλική επαφή στα δεκατρία του. Μόνον οι μισοί από αυτούς χρησιμοποιούν πάντα προφυλακτικά. Αλλού γράφει ότι η ΕΕ θα εισαγάγει μια κοινή πλαστική άδεια οδήγησης από το 2013 προς αντικατάσταση των 110 διαφορετικών ειδών αδειών που χρησιμοποιούνται από τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ''Αντίλογος'' στο βασικό της θέμα με τίτλο ''Ανατροπές βγάζει η κάλπη'' γράφει ότι η αποκλειστική είδηση του Αντίλογου της 10ης Νοεμβρίου 2006 πως οι Δημοτικές εκλογές της Κυριακής αποτελούν καταλυτικό στοίχημα για την Τριμερή επιβεβαιώνεται τις τελευταίες ημέρες, με τα αυστηρά μηνύματα που έχει στείλει η ηγεσία του ΑΚΕΛ στους εταίρους της για την εκλογή κορυφαίων και πρωτοκλασάτων στελεχών της στους μεγάλους Δήμους, με πρώτο και κύριο τον Δήμο της πρωτεύουσας. Αλλού αναφέρεται στα τρια χρόνια λειτουργίας που έχει συμπληρώσει ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ).

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ''Το κυπριακό ποντίκι'' στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο ''Το super deal της πρωτεύουσας'' γράφει ότι η επιλογή της Ελένης Μαύρου ως υποψήφιας, εκλεκτής της τριμερούς συνεργασίας ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ για τη δημαρχία της πρωτεύουσας αντιμετωπίστηκε από νωρίς αρνητικά από ΔΗΚΟϊκά και ΕΔΕΚίτικα στελέχη και προσθέτει πως ''είναι η εκλογή ή όχι της Ελένης Μαύρου που θα κρίνει και θα διαμορφώσει το σκηνικό για τον προεκλογικό αγώνα για τις προεδρικές εκλογές''. Αλλού γράφει ότι ο Αλέξης Γαλανός φαίνεται να οδηγεί την κούρσα στην Αμμόχωστο και ο Σάββας Ηλιοφώτου δεν φαίνεται να χάνει το ''παιχνίδι'' στο Στρόβολο.

Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη εφημερίδα ''The Cyprus Weekly'' με τίτλο ''Καμία εγγύηση' λέγουν στους Τούρκους'' γράφει στο κύριο της θέμα ότι οι ηγέτης της ΕΕ συγκεντρώθηκαν χθες για τη συνάντηση κορυφής, όπου αναμένεται να προσυπογράψουν το μερικό πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία και να κάνουν την ένταξη στην ΕΕ δυσκολότερη για άλλες υποψήφιες για ένταξη χώρες. Αλλού γράφει ότι μόνο τρεις ημέρες πριν τις εκλογές της Κυριακής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση η μέχρι στιγμής ήπια εκστρατεία των αντίπαλων δυνάμεων έχει εισέλθει σε μεγάλης έκτασης αντιπαραθέσεις με καταγγελίες και άσχημα υπονοούμενα από όλες τις πλευρές.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Friday, 15 December 2006 - 15:19:08 UTC