Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-12-14

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 14/12/2006

Η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης που αρχίζει σήμερα στις Βρυξέλλες και οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου προτού αναχωρήσει για τη βελγική πρωτεύουσα, προβάλλονται σήμερα στον κυπριακό Τύπο. Αλλα θέματα είναι οι δημοτικές εκλογές της Κυριακής, η υπόθεση Μύρας Ξενίδη - Αρέστη, η εγχείριση ανοικτής καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε ο Υπουργός Εργασίας, η απεργία των ωρομίσθιων υπαλλήλων στα κρατικά νοσηλευτήρια και οι διεργασίες στον ΟΗΕ για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Η αδιαπραγμάτευτη επαναδιαπραγμάτευση» γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών απέκλεισε χθες το πρωί το ενδεχόμενο για επαναδιαπραγμάτευση της απόφασης των ΥΠΕΞ της ΕΕ, ενώ τρεις ώρες αργότερα ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε ακριβώς το αντίθετο ότι «εμείς δεν έχουμε ένταση να γίνει επαναδιαπραγμάτευση». Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι κατήλθαν σε δίωρη στάση εργασίας 2.000 ωρομίσθιοι υπάλληλοι των κρατικών νοσηλευτηρίων με αίτημα την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης για πενθήμερη εβδομάδα εργασίας.

«Η Μάχη» με κύριο τίτλο «Βέτο από Ελλάδα για άνοιγμα φακέλου» γράφει ότι καμία απάντηση δεν έχει πάρει η κυπριακή Βουλή σε επιστολή που έστειλε ο Πρόεδρός της Δημήτρης Χριστόφιας στην Ελληνίδα ομόλογό του με την οποία ζητούσε άδεια για πρόσβαση στο αρχείο του φακέλου της Κύπρου. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εργασίας Αντώνης Βασιλείου υποβλήθηκε χθες σε εγχείριση ανοικτής καρδιάς ύστερα από εξετάσεις ρουτίνας, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε ότι υπήρχε μερική στένωση δύο αρτηριών. Η μετεγχειρητική του κατάσταση εξελίσσεται ομαλά.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Πρόσω ολοταχώς για τρία καζίνα» γράφει σήμερα ότι την ίδρυση τριών καζίνων στον άξονα Λευκωσίας, Λάρνακας και Λεμεσού προκρίνει η οικονομική μελέτη για τα καζίνα, η οποία εκπονήθηκε για λογαριασμό του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι σε εργαλείο προπαγάνδας υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής ανήγαγε η κυβέρνηση Ερντογάν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στην υπόθεση Μύρας Ξενίδη Αρέστη.

«Η Σημερινή» υπό τον κύριο τίτλο «Αποστέλλει πρόταση» γράφει ότι η Τράπεζα Πειραιώς αποστέλλει εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων ολοκληρωμένη πρόταση προς την Τράπεζα Κύπρου, με στόχο τη συνεργασία των δύο ομίλων για αμοιβαία οφέλη. Σε άλλο της δημοσίευμα η εφημερίδα γράφει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι δεν βλέπει αναγνώριση της λεγόμενης επιτροπής αποζημιώσεων των κατεχομένων μέσα από την πρόσφατη απόφαση του ΕΔΑΔ για την υπόθεση Αρέστη. Προσθέτει ότι η δήλωση έγινε 24 ώρες μετά τους πανηγυρισμούς του Τούρκου Πρωθυπουργού ο οποίος έκανε λόγο για ιστορική απόφαση.

«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Τρένο εξπρές για Τουρκία» γράφει ότι οι προθέσεις της φινλανδικής προεδρίας, της Βρετανίας και της Κομισιόν είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών διαπραγμάτευσης της Τουρκίας. Προσθέτει ότι όπως προκύπτει από τίς δηλώσεις του Προέδρου Παπαδόπουλου εάν ανοίξουν εκ νέου τα συμπεράσματα των ΥΠΕΞ της ΕΕ τότε η Λευκωσία θα επιδιώξει συζήτηση από μηδενική βάση. Αλλού γράφει ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2007 θα ενισχυθούν οι πιέσεις για επανάληψη της διαδικασίας για το Κυπριακό ενώ θα υπάρξουν και κινήσεις για εφαρμογή του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο.

Η «Χαραυγή» υπό τον κύριο τίτλο «Κοντά στη νίκη» γράφει ότι σκληρή δουλειά για να επιτευχθεί ο στόχος της υπερψήφισης όλων των υποψηφίων δημάρχων της δημοτικής συνεργασίας, των ψηφοδελτίων του ΑΚΕΛ - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις για τα δημοτικά συμβούλια και τις σχολικές εφορείες καθώς και η υπερψήφιση των προέδρων των κοινοτικών συμβουλίων και των συνδυασμών τους που υποστηρίζει το ΑΚΕΛ, συστήνει η ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Αλλού γράφει ότι κοντά σε συμφωνία επί του προσχεδίου ψηφίσματος για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ βρίσκονται τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» με κύριο τίτλο «Εκτεταμένο λιώσιμο στις πλαγιές του σκι'' γράφει ότι σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη, η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας μπορεί να αφανίσει τα χειμερινά θέρετρα για σκι στην Ευρώπη μέσα σε δεκαετίες, ιδιαίτερα εκείνα που βρίσκονται σε χαμηλά υψόμετρα. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σύμφωνα με έρευνα της ΕΕ για την ανάπτυξη και την απασχόληση, οι μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Κύπρος είναι η γήρανση του πληθυσμού και η δημιουργία θέσεων εργασίας.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Thursday, 14 December 2006 - 15:19:09 UTC