Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-11-21

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 21/11/2006

Η προθεσμία που έδωσε η ΕΕ στην Τουρκία, για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την ΕΕ και την Κύπρο, οι δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την απάντηση της κυβέρνησης στην επιστολή του Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ Ιμπραχίμ Γκαμπάρι, οι αντιδράσεις σε ότι αφορά τις δημοσιοποιήσεις στοιχείων για παρεμβάσεις πολιτικών για ευνοιοκρατικές μεταθέσεις στρατιωτών και αξιωματικών και η έρευνα που διέταξε η κυβέρνηση για το θέμα αυτό και η χθεσινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Η ''Αλήθεια'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Ιδού ρουσφέτι προεδρικό'', γράφει ότι ''το προεδρικό, χωρίς να τηρεί ούτε καν τα προσχήματα, προέβη σε ακύρωση του διορισμού του Χριστόφορου Χριστοφόρου στη θέση του διευθυντή του ΚΥΠΕ με μοναδικό στόχο να διορίσει κομματικό στέλεχος του ΑΚΕΛ''. Αλλού γράφει ότι τη σύσταση τριών επιτροπών για την αναθεώρηση του καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας, για την αύξηση των Μητροπόλεων και Επισκόπων και για την Βιοηθική και την Παιδεία, αποφάσισε χθες η Ιερά Σύνοδος.

''Η Μάχη'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Απαγόρευσαν σε μαθητές να φοράνε Σταυρό'' γράφει ότι αναστάτωση και προβληματισμός επικρατεί μεταξύ γονιών, μαθητών και καθηγητών σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης, ύστερα από απόφαση της Διεύθυνσης του σχολείου να απαγορεύσει στους μαθητές να φοράνε Σταυρό ή να φέρουν άλλα θρησκευτικά και εθνικά σύμβολα. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε διακομματική συνεργασία ώστε να τεθούν αυστηροί περιορισμοί για να σταματήσουν οι παρεμβάσεις τόσο στην Εθνική Φρουρά όσο και σε άλλες υπηρεσίες.

Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Ρουσφέτι, στρίβειν διά της ερεύνης'', γράφει στο κύριο του θέμα ότι σε σχέση με το θέμα του ρουσφετιού ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής δήλωσε ότι θα ερευνηθούν υποθέσεις που αφορούν την περίοδο μετά το Δεκέμβριο του 2005 και πως κατόπιν αυτών ''διεξάγεται έρευνα, η οποία αποτελεί μια προσφιλή μέθοδο όπως έχει αποδειχθεί ιστορικά για κλείσιμο υποθέσεων''. Αλλού γράφει πως ''δηλώσεις - δηλητήριο'' για τη Λευκωσία, επεφύλαξε ο απερχόμενος ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στη Γενεύη. Ο κ. Ανάν δήλωσε ότι ''πρέπει να γίνουν τα πάντα για να βοηθήσουμε τον τουρκικό βορρά στις προσδοκίες ανάπτυξής του''.

''Η Σημερινή'' στεγάζει το κύριο της θέμα υπό τον τίτλο ''Τελεσίγραφο της ΕΕ προς την Τουρκία'' και γράφει ότι προθεσμία μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου έθεσε στην Τουρκία η Προεδρία της ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να συμμορφωθεί με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της, ενώ ο Επίτροπος Ολι Ρεν δήλωσε ότι αν μέχρι τις 6 του επόμενου μήνα η Τουρκία δεν ανοίξει τα λιμάνια και αεροδρόμιά της στην Κυπριακή Δημοκρατία, η Επιτροπή θα υποβάλει συστάσεις για επιβολή κυρώσεων. Αλλού γράφει ότι ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλος Χριστοδούλου δήλωσε χθες στη Βουλή ότι οι Ε/Κ ξοδεύουν πολύ περισσότερα χρήματα στα κατεχόμενα, παρά οι Τ/Κ στις ελεύθερες περιοχές.

''Ο Φιλελεύθερος'', υπό τον κύριο τίτλο ''Ακριβή λίστα από ζάχαρη'' αποκαλύπτει τους 57 Κύπριους εισαγωγείς, που εισήγαγαν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης πριν από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και οι οποίοι βρίσκονται στα δικαστήρια σε μια προσπάθεια να γλυτώσουν το πρόστιμο ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, που επέβαλε η Κομισιόν στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι συνάντηση δύο ωρών είχε χθες ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος με το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ και σημειώνει πως η συνάντηση κρίθηκε αναγκαία μετά τις τελευταίες διαφωνίες μεταξύ της κυβέρνησης και του μεγάλου εταίρου της συγκυβέρνησης.

Η ''Χαραυγή'' κάτω από τον τίτλο ''Προθεσμία στην Αγκυρα'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι εντείνοντας την πίεση στην Αγκυρα για επέκταση της τελωνειακής ένωσης, ανοίγοντας τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα, ο Πρωθυπουργός της Φινλανδίας Μάτι Βανχάνεν δήλωσε με σαφήνεια ότι η Προεδρία δεν έχει καμία πρόθεση να εγείρει το θέμα της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις 14 και 15 Δεκεμβρίου. Αλλού γράφει ότι η ε/κ πλευρά απέστειλε ''χωρίς παρατηρήσεις και χωρίς σχόλια'' τη θετική ανταπόκρισή της στην επιστολή και στις εισηγήσεις του Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ για πολιτικές υποθέσεις Ιμπραχίμ Γκαμπάρι προς τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων για προώθηση της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Ζητήθηκε έρευνα για στρατιωτικό σκάνδαλο'', γράφει ότι η κυβέρνηση υποσχέθηκε πλήρη διερεύνηση στο θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας σε σχέση με πολιτικούς να παρουσιάζονται ως ''ευεργέτες'' στρατιωτών και αξιωματικών στην Εθνική Φρουρά. Αλλού γράφει ότι ο απροσδόκητα μεγάλος αριθμός καταγραφής οδηγών που προέβησαν σε παραβίαση του οδικού κώδικα από το σύστημα φωτοεπισήμανσης προκαλεί διοικητικό πρόβλημα στην Αστυνομία, η οποία παλεύει για να αντιμετωπίσει τον αριθμό των προστίμων που εκδίδονται.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Tuesday, 21 November 2006 - 15:19:07 UTC