Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-11-20

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 20/11/2006

(Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

Η θετική απάντηση της ε/κ πλευράς στην επιστολή του Βοηθού Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για πολιτικές υποθέσεις Ιμπραχίμ Γκαμπάρι, με στόχο την επιτάχυνση των προσπαθειών για προώθηση της εφαρμογής της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου, η επιβεβαίωση των πληροφοριών ότι οι Βρετανοί προσπαθούν να διασυνδέσουν το Κυπριακό με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, οι διεργασίες ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο, η σύλληψη δύο Ευρωπαίων για παράνομη αγοραπωλησία ε/κ περιουσίας στα κατεχόμενα, τα νέα στοιχεία για το ρουσφέτι στην Εθνική Φρουρά, οι διεργασίες για τις δημοτικές εκλογές και το θέμα των απευθείας πτήσεων στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλει ο κυπριακός Τύπος.

Η ''Αλήθεια'' στεγάζει το κύριο της θέμα με τίτλο ''Πτήσεις έρχονται περιουσίες φεύγουν'' και γράφει ότι την ώρα που οι απευθείας πτήσεις από το Τελ Αβίβ προς το παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου είναι βέβαιο ότι θα επαναρχίσουν, ένα σχέδιο, το οποίο ξεκίνησε αμέσως μετά τον Απρίλιο 2004, που στόχο έχει να ''επιλύσει'' το θέμα των περιουσιών, ώστε σε μιαν ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού το θέμα να μην είναι στην ατζέντα των συνομιλιών. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας Χάρης Χαραλάμπους θα θέσει υπό διερεύνηση τις λίστες αναμονής που αναθεωρούνται μετά και τη βλάβη των δύο αγγειογράφων του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

''Το Θάρρος'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Αγόρασαν γη στη Λάπηθο'', γράφει ότι δύο αλλοδαπούς συνέλαβαν χθες οι Αστυνομικές Αρχές, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε αγοραπωλητήριο έγγραφο τεμαχίου γης ελληνοκυπριακής ιδιοκτησίας στην κατεχόμενη Λάπηθο. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Κύπριο φοιτητή Αυγουστίνο Δημητρίου, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια από την ελληνική Αστυνομία έξω από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Ρουσφέτι εξ ονόματος του Προεδρικού'', δημοσιεύει στο κύριο του θέμα στοιχεία με αιτήματα προς το Υπουργείο Αμυνας για μεταθέσεις και αποσπάσεις στρατιωτών και υπαξιωματικών της Εθνικής Φρουράς, τα οποία, όπως αναφέρει, υποβλήθηκαν από υπαλλήλους του Προεδρικού Μεγάρου. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε χθες πως η ε/κ πλευρά ανταποκρίθηκε άμεσα και με θετικό τρόπο στην επιστολή του Βοηθού Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Ιμπραχίμ Γκαμπάρι προς τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Φόβοι για Βατερλώ'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι ''τραγούδια σειρήνων'' από τη μία για να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές και έντονοι φόβοι από την άλλη για πιθανό Βατερλώ στις δημοτικές εκλογές, είναι οι δύο λόγοι που ωθούν τον Δημήτρη Χριστόφια στην επιθετική συμπεριφορά του έναντι της κυβέρνησης τον τελευταίο καιρό. Αλλού αναφέρεται στην πρώτη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου υπό τον νέο Αρχιεπίσκοπο, Χρυσόστομο Β', η οποία θα μελετήσει θέματα αλλαγής του καταστατικού.

''Ο Φιλελεύθερος'' στο κύριο του θέμα με τίτλο ''Διπλωματικός μαραθώνιος'', γράφει ότι καθώς πλησιάζει η σύνοδος κορυφής της ΕΕ του Δεκεμβρίου, όπου θα κριθεί το μέλλον της Τουρκίας, οι παρασκηνιακές διεργασίες, που έχουν στο επίκεντρό τους το σχέδιο Β, εντείνονται. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι το κράτος έλαβε τα μέτρα του προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα ρουσφετιού εντός της Εθνικής Φρουράς, και πρόσθεσε ότι από εκεί και πέρα οι όποιες παρεμβάσεις που γίνονται προς το Υπουργείο Αμυνας, είτε μπορεί να χαρακτηριστούν ως ρουσφέτι, είτε μπορεί να είναι αντιμετώπιση ανθρωπιστική μορφής.

Η ''Χαραυγή'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Πάλι οι Βρετανοί'', γράφει ότι οι Βρετανοί και πάλι εργάζονται παρασκηνιακά σε βάρος της Κύπρου, προσπαθώντας αυτή τη φορά να διασυνδέσουν, στο κείμενο συμπερασμάτων της ΕΕ, το Κυπριακό με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, και σημειώνει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος επιβεβαίωσε την πληροφορία, τονίζοντας ότι αυτό θα ήταν τεράστιο σφάλμα να γίνει και από την ε/κ πλευρά. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εργασίας Αντώνης Βασιλείου διαβεβαίωσε ότι τουλάχιστον οι χαμηλές συντάξεις θα αυξηθούν βαθμιαία το 2007.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 20 November 2006 - 15:19:08 UTC