Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-10-18

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 18/10/2006

Η θετική απάντηση που προσανατολίζεται να δώσει η Τουρκία στις προτάσεις της φινλαδικής προεδρίας της ΕΕ, η απαλλαγή του ευρωβουλευτή Μάριου Ματσάκη από την κατηγορία της διαφθοράς, η υπόθεση με τα πλαστογραφημένα ιατρικά τιμολόγια που κατατέθηκαν σε ασφαλιστική εταιρεία για αποζημίωση, οι επιφυλάξεις μελών του ΚΕΠΕΥ αναφορικά με την ομαλή έναρξη λειτουργίας της κοινής πλατφόρμας διαπραγμάτευσης του ΧΑΚ με το Χρηματιστήριο Αθηνών, οι ανησυχίες για τη συγχώνευση της Λαϊκής τράπεζας με Μάρφιν και Εγνατία, η αναμενόμενη μείωση του φόρου κατανάλωσης στα αυτοκίνητα και τα σενάρια περί τοποθέτησης μικροτσίπ σε όλα τα αυτοκίνητα είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Ματσάκης, το μεγάλο θαλάσσωμα της Εισαγγελίας'', γράφει ότι πριν καν αρχίσει η δίκη του ευρωβουλευτή Μάριου Ματσάκη, αυτός απαλλάχθηκε από την κατηγορία της διαφθοράς από το Δικαστήριο Λευκωσίας, το οποίο έκρινε ότι ο κατηγορούμενος συνεχίζει να έχει βουλευτική ασυλία για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Γράφει, επίσης, ότι ως το μαύρο πρόβατο της ΕΕ αντιμετωπίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία σε έρευνα του Κέντρου Μελετών Φίλοι της Ευρώπης στις Βρυξέλλες, αφού η ένταξη της Κύπρου με άλυτο το Κυπριακό θεωρείται κορυφαίο σφάλμα της ΕΕ.

Η ''Μάχη'', υπό τον τίτλο ''Κρατική 'Κατασκοπεία' με μικροτσίπ'', γράφει ότι μεθόδους και πρακτικές σεναρίων κινηματογραφικών ταινιών επιστημονικής φαντασίας επεξεργάζονται τεχνοκράτες της Δημόσιας Υπηρεσίας, περιλαμβανομένης της τοποθέτησης μικροτσίπ σε όλα τα αυτοκίνητα, γεγονός που προκαλεί εύκολα ερωτήματα και απορία ως προς την πρακτική εφαρμογή τους. Γράφει, επίσης, ότι η Αστυνομία έχει από προχθές στα χέρια της τον υπ' αριθμό ένα ύποπτο για τη στυγερή δολοφονία της Ρούλας Παντελή.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Τουρκικό φλερτ με τη φόρμουλα'', γράφει ότι θετική απάντηση στις φινλαδικές προτάσεις για απεμπλοκή από την κρίση στην ευρωπαϊκή πορεία προσανατολίζεται να δώσει η Τουρκία, με τον Υπουργό Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ να δηλώνει αισιόδοξος. Γράφει, επίσης, ότι σε συλλόγους και καφενεία παίζουν τις τελευταίες παρτίδες οι δύο διεκδικητές της προεδρίας του ΔΗΚΟ, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κλεάνθους και ο βουλευτής Μάριος Καρογιάν, πριν από το άνοιγμα της κάλπης στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Με πλοκάμια η ιατρική κομπίνα'', γράφει ότι διαστάσεις προσλαμβάνει το σκάνδαλο με τα πλαστογραφημένα τιμολόγια και ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε στην εφημερίδα ότι έγινε καταγγελία από την ασφαλιστική εταιρεία ότι σε αυτήν εμπλέκεται Κύπριος γιατρός, ενώ ο Υπουργός Υγείας παρέπεμψε το θέμα στη Γενική Εισαγγελία. Γράφει, επίσης, ότι ο Επίτροπος Μάρκος Κυπριανού θα χάσει κάποιες αρμοδιότητες στο πλαίσιο της δημιουργίας δύο νέων χαρτοφυλακίων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενόψει της ένταξης της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην ΕΕ.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Αναβρασμός για τη Λαϊκή'', γράφει ότι θέμα ελλιπούς ενημέρωσης των μετόχων της Λαϊκής Τράπεζας ενόψει της έκτακτης γενικής συνέλευσης για τη συγχώνευση με Μάρφιν και Εγνατία εγείρει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σε ένα σκηνικό στο οποίο διαμορφώνονται ανησυχίες σε σχέση με στοιχεία της τριπλής συμφωνίας. Γράφει, επίσης, ότι ξεφτέρια στο τιμόνι θέλει τους νέους οδηγούς το Υπουργείο Συγκοινωνιών, που με ειδική νομοθεσία τους διαχωρίζει από αυτούς που έχουν πείρα, υποβάλλοντάς τους να είναι καθημερινά υπόδειγμα στους δρόμους.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Φθηνότερα αυτοκίνητα'', γράφει ότι ουσιαστική μείωση στον φόρο κατανάλωσης από 20% μέχρι 50% στα αυτοκίνητα πολυτελείας, εμπορικά και άλλα προτείνει η κυβέρνηση. Γράφει, επίσης, ότι σε ομιλία του στο χθεσινό ακτίβ ΑΚΕΛ Λευκωσίας-Κερύνειας, ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Χριστόφιας έστειλε το μήνυμα ότι το ΑΚΕΛ διεκδικεί με αξιώσεις τη δημαρχία της πρωτεύουσας, αλλά και της συμπρωτεύουσας, και ότι συσπειρωμένο, δυνατό και διεκδικητικό θα δικαιώσει τους ιστορικούς αγώνες του λαού.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες εναντίον του Ματσάκη'', γράφει ότι η δίκη για διαφθορά εναντίον του ευρωβουλευτή Μάριου Ματσάκη κατέρρευσε χθες όταν προέκυψε πως ο Γενικός Εισαγγελέας είχε ζητήσει μόνο την άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του κ. Ματσάκη σε κάποιες από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Αναφέρεται, επίσης, σε δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Λιλλήκα ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί κρίση στις σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ.

Η εβδομαδιαία ''Financial Mirror'', υπό τον τίτλο ''Πρεμιέρα με προβλήματα για την πλατφόρμα'', γράφει ότι έντονες επιφυλάξεις εξέφρασαν τα μέλη του ΚΕΠΕΥ αναφορικά με την ομαλή έναρξη λειτουργίας της κοινής πλατφόρμας διαπραγμάτευσης του ΧΑΚ με το Χρηματιστήριο Αθηνών. Γράφει, επίσης, ότι συμφωνία για συνεργασία υπέγραψαν χθες οι Γενικοί Εισαγγελείς της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Πέτρος Κληρίδης και Γιούρι Τσάικα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η συμφωνία θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των σχέσεων των δύο υπηρεσιών.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Wednesday, 18 October 2006 - 14:19:10 UTC