Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-07-22

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 22/07/2006

Η συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στο Λίβανο και οι προετοιμασίες του για μια χερσαία επίθεση, οι συνεχώς αυξανόμενες αφίξεις στην Κύπρο ξένων υπηκόων από το Λίβανο και η απόρριψη από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου της αίτησης της Τράπεζας Κύπρου να εξαγοράσει την Εμπορική Τράπεζα στην Ελλάδα είναι μερικά από θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Προβάλλονται ακόμη η επίσκεψη στην Κύπρο της Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κατερίν Κολονά, ο θανάσιμος τραυματισμός ενός 21χρονου από τον πατέρα του και το χθεσινό θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με θύμα ένα 15χρονο ποδηλάτη.

Η ''Αλήθεια'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Πρόσφυγες σε απόγνωση'' γράφει ότι καράβια πάνε κι έρχονται από τον Λίβανο και κουβαλούν ανθρώπους, από τους οποίους κάποιοι φεύγουν αμέσως για την πατρίδα τους, κάποιοι άλλοι περιμένουν απλώς την πτήση τους, αλλά υπάρχουν και εκείνοι για τους οποίους κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει το μέλλον τους. Σε άλλη είδηση αναφέρει ότι απόλυτα ικανοποιημένος από τις επαφές που είχε στην Αθήνα με την ελληνική πολιτική ηγεσία επέστρεψε χθες στην Κύπρο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.

''Η Μάχη'' στην κύρια της είδηση, υπό τον τίτλο ''Οικογενειακό δράμα στη Μακεδονίτισσα'' γράφει ότι είναι σε μία τραγωδία από αυτές που δεν περιμένει κανείς, ούτε και τη φαντάζεται εύκολα ακόμα και το πιο αρρωστημένο μυαλό, ένας 50χρονος πατέρας, χάνοντας την ψυχραιμία του και ό,τι αντοχές προφανώς του είχαν απομείνει, τραυματίζει το ίδιο το παιδί του, 21 χρονών, με μία μυτερή σκαπάνη στο κεφάλι και στέκεται μοιραίο. Αλλού γράφει ότι τραγικό θάνατο βρήκε χθες 15χρονος μαθητής του Γυμνασίου Λειβαδιών, ο οποίος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε 20χρονη, ενώ ποδηλατούσε στο δρόμο Τρούλλων - Αβδελερού.

Ο ''Πολίτης'', κάτω από τον τίτλο ''Η Κεντρική δείχνει ευθύνες συμβούλων'' γράφει ότι βαριά λαβωμένες από τα πυρά της ίδιας της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου εξέρχονται από την προσπάθεια τους για εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας και την υλοποίηση του οράματος για δημιουργία της 2ης μεγαλύτερης τράπεζας στον ελλαδικό χώρο, η διοίκηση και η διεύθυνση της Τράπεζας Κύπρου. Αλλού γράφει ότι η χθεσινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου αποτέλεσε και την τελευταία συζήτηση του εκλογικού νόμου για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές, ο οποίος υιοθετήθηκε χθες κατά πλειοψηφία από τους αρχιερείς.

''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Ωρα μηδέν για τη μεγάλη σύρραξη'' γράφει ότι η ανθρωπότητα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τη συνέχιση του πολέμου στο Λίβανο, αναμένοντας την έναρξη των αιματηρών μαχών, αφού οι Ισραηλινοί έχουν μεταφέρει στα σύνορα του Λιβάνου χιλιάδες εφέδρους και όπως υπολογίζεται μέχρι αύριο θα δοθεί η προσταγή για τη μεγάλη επίθεση. Αλλού γράφει ότι η Κύπρος ζητά την άμεση συνδρομή και των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών προκειμένου να αντιμετωπιστεί το συνεχώς αυξανόμενο κύμα φυγής ξένων υπηκόων από το Λίβανο.

''Ο Φιλελεύθερος'' στο κύριο του θέμα με τίτλο ''Σανίδα από την Κεντρική'' γράφει ότι η Κεντρική Τράπεζα απέρριψε την αίτηση της Τράπεζας Κύπρου να εξαγοράσει την Εμπορική Τράπεζα στην Ελλάδα θέτοντας οριστικό τέρμα στο θέμα και προσφέροντας σανίδα σωτηρίας στην κυπριακή τράπεζα, η οποία στην πορεία του χρόνου βρέθηκε εγκλωβισμένη στις δικές της κινήσεις. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας αποκάλυψε μετά τη συνάντηση του με την Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κατερίν Κολονά ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων για στρατιωτική συνεργασία και συνεργασία στους τομείς ασφάλειας.

Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''ΗΠΑ- γορεύουν εισβολή'' γράφει ότι το χρόνο προετοιμασίας για εισβολή των χερσαίων δυνάμεων του στο Λίβανο φαίνεται να παίρνει το Ισραήλ από τις ΗΠΑ καθώς η επιθυμία της διεθνούς κοινότητας για κατάπαυση του πυρός όχι μόνο αναστάληκε από το βέτο των ΗΠΑ, αλλά η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Κοντολίζα Ράις απέρριψε ευθέως την πιθανότητα να υπάρξει μία μεγαλύτερη πίεση για άμεση κατάπαυση του πυρός. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι λύση που δεν θα επιλύσει τα βασικά προβλήματα της εισβολής και της κατοχής είναι πηγή για νέες περιπέτειες και πολλά προβλήματα.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'' υπό τον τίτλο ''Το Ισραήλ ετοιμάζει χερσαία επίθεση'' γράφει ότι το Ισραήλ κάλεσε χθες στα όπλα εφέδρους για μια πιθανή μεγάλη χερσαία επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, καθώς η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε μια διπλωματική εκστρατεία λέγοντας ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα αίτια της σύγκρουσης πριν υπάρξει κατάπαυση του πυρός. Αλλού γράφει ότι οι κάτοικοι της Λευκωσίας παραπονέθηκαν για ξαφνική αύξηση κουνουπιών και συμβουλεύθηκαν να απαλλαχθούν από στάσιμα νερά στα σπίτια τους έτσι ώστε να μειώσουν τις πιθανότητες τους να τσιμπηθούν από κουνούπια.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ''Μάθε'' με τίτλο ''Φοβάται η Κύπρος Προβοκάτσια'' γράφει ότι ανεπιθύμητη ''εισαγωγή'' στην Κύπρο της αντιπαράθεσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ φοβάται η κυπριακή κυβέρνηση αφού στο νησί διακινείται μεγάλος αριθμός προσφύγων. Αλλού γράφει ότι η Αγκυρα δεν έδωσε άδεια υπέρπτησης σε αυστριακό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο επρόκειτο να προσγειωθεί στη Λάρνακα για να παραλάβει Αυστριακούς που είχαν απεγκλωβιστεί από τον Λίβανο.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Saturday, 22 July 2006 - 14:19:06 UTC