Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-06-07

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 07/06/2006

Ο αυριανός ανασχηματισμός προβάλλεται στα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου με πληροφορίες γύρω από τις διαβουλεύσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και των συγκυβερνώντων κομμάτων. Το θέμα των αγνοουμένων, υπό το φως των εκσκαφών στον Πρωταρά, η υπόθεση μετονομασίας της εταιρείας «Helios» σε «Α-Jet» καθώς και το πρόστιμο που επέβαλε η ΕΠΑ στις εταιρείες LTV, MULTICHOICE και NETMED στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού απασχολούν επίσης τις εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» υπό τον κύριο τίτλο «Πολιτική Κομεντί ο ανασχηματισμός» γράφει ότι «η γελοιοποίηση των συγκυβερνώντων με το περιβόητο θέμα του ανασχηματισμού συνεχίστηκε και χθες, με τον Τάσο να συνεχίζει τις επαφές με τις ηγεσίες των κομμάτων και τον γγ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια, να δηλώνει μετά τη συνάντηση ότι υπάρχει και δεν υπάρχει κατάληξη». Αναφέρεται ακόμη στο θέμα των αγνοουμένων και γράφει ότι ενώ ακόμα και στη μακρινή Αυστραλία γίνεται λόγος στα ΜΜΕ της χώρας για ανεύρεση ανθρώπινων οστών στην περιοχή Πρωταρά, που πιστεύεται ότι ανήκουν σε Τουρκοκύπριους που αγνοούνται από την περίοδο των διακοινοτικών ταραχών του 1964, στην Κύπρο δεν εκδόθηκε κάποια επίσημη ανακοίνωση για το θέμα.

«Η Μάχη» με τίτλο «Αναδόμηση με Ακελική σφραγίδα» γράφει ότι «ενέδωσε στις πλείστες των απαιτήσεων του ΑΚΕΛ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αύριο όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Χριστόδουλο Πασιαρδή θα ανακοινώσει τη σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου». Αλλού γράφει ότι κατόπιν γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα, ο Υπουργός Συγκοινωνιών Χάρης Θράσου διέταξε πειθαρχική έρευνα εναντίον του διευθυντή του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας σε σχέση με την υπόθεση μετονομασίας της εταιρείας «Helios» σε «Α-Jet».

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Αντάρτικο ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό» γράφει ότι όλα δείχνουν πως ο πονοκέφαλος του Υπουργείου Εξωτερικών αντιμετωπίζεται, όχι όμως και το βέτο που έθεσε η ΕΔΕΚ στην απόφαση του Προέδρου Παπαδόπουλου να αποπέμψει και τους δύο της Υπουργούς. Αλλού γράφει ότι άπραγες παραμένουν οι κάμερες φωτοεπισήμανσης και η Επιτροπή Παραλαβής τους έχει συντάξει τέσσερις σελίδες με παρατηρήσεις για προβλήματα που αφορούν κυρίως το λογισμικό του συστήματος.

«Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Αποφάσισε Ετοιμο το νέο Υπουργικό» γράφει ότι η πρώτη δημόσια κίνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον ανασχηματισμό έγινε χθες με τη δήλωσή του ότι έλαβε τις οριστικές του αποφάσεις, ενώ αναφέρεται σε ολοήμερο θρίλερ για την τύχη Μαυρονίκολα και Θεοδώρου. Επίσης πρωτοσέλιδα γράφει ότι για το προχθεσινό θανατηφόρο τροχαίο «παίζουν την κολοκυθιά», ενώ ο Χαράλαμπος Κουλέντης «διερωτάται γιατί να μην προσέχουν οι οδηγοί».

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Αύριο ο Ανασχηματισμός» γράφει ότι πυρετός διαβουλεύσεων χθες στο Προεδρικό Μέγαρο με τους αρχηγούς των συνεργαζομένων κομμάτων να έχουν κατ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ όπως ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε αργότερα το βράδυ, έχει καταλήξει στη σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο και θα ανακοινώσει αύριο. Αναφέρει ότι αποφασισμένοι να προασπίσουν με κάθε μέσο τις κατακτήσεις τους και να προστατέψουν τη συλλογική τους σύμβαση είναι οι οικοδόμοι της Κύπρου, οι οποίοι ετοιμάζονται να δώσουν ίσως τη σκληρότερη μάχη των τελευταίων δεκαετιών.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» έχει κύριο τίτλο «Υπουργοί αντιμέτωποι με τον πέλεκυ ευρέως ανασχηματισμού» γράφει στο κύριο θέμα ότι αυξάνονται οι πληροφορίες πως μόνο τρεις Υπουργοί θα κρατήσουν τη θέση τους. Αλλού αναφέρει ότι η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) επέβαλε βαριές ποινές στις εταιρείες LTV, MULTICHOICE και NETMED στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού.

Η εβδομαδιαία «Financial Mirror» στο κύριο θέμα γράφει ότι οι 15 εταιρείες της κύριας Αγοράς του Χρηματιστηρίου τριπλασίασαν τα κέρδη τους κατά το πρώτο εξάμηνο του 2006. Αλλού γράφει ότι η Quantum Corporation, η οποία μέσω της Euroinvestment Fund κατέχει στρατηγικό μερίδιο σε πέντε ηλεκτροπαραγωγούς σταθμούς στη Δημοκρατία της Σερβίας, στοχεύει σε νέες ενεργειακές συμφωνίες, καθώς προχωρεί στην ενίσχυση της παρουσίας της στις αναδυόμενες αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Wednesday, 7 June 2006 - 14:19:07 UTC