Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-05-15

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 15/05/2006

Οι τελευταίες διεργασίες ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, η αναχώρηση μελών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου για τη Διευρυμένη Σύνοδο στη Γενεύη, τα χρήματα που ξοδεύουν οι Ε/Κ στα κατεχόμενα, καθώς και έρευνα της ΕΕ που κατέδειξε ότι οι Κύπριοι παντρεύονται ευκολότερα από τους άλλους Ευρωπαίους αλλά χωρίζουν ευκολότερα είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Αυτός είναι ο υποψήφιος του ΕΥΡΩΚΟ» κατονομάζει υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές και γράφει ότι ο «δικηγόρος - νομικός σύμβουλος όπως αναφέρεται στις επιστολές που έχει αποστείλει στο Υπουργείο Εσωτερικών, συνεργάζεται με Τ/Κ, τους οποίους εκπροσωπεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις διεκδίκησης των περιουσιών τους στις ελεύθερες περιοχές, σε αρκετές από τις οποίες κινδυνεύει η Κυπριακή Δημοκρατία να συρθεί στα δικαστήρια με απαιτήσεις μεγάλων οικονομικών αποζημιώσεων». Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, απορρίπτει, όπως φαίνεται, το αίτημα του ΑΚΕΛ για αναθεώρηση της συμφωνίας για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή.

«Το Θάρρος» με κύριο τίτλο «Πολιτική της κενής καρέκλας» γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «πολιτική της κενής καρέκλας» με αποτέλεσμα να μην παρακολουθεί και να μην ενημερώνει κατ επέκταση τους πολίτες για διάφορα προγράμματα που υπάρχουν στην ΕΕ, με συνέπεια η Κύπρος να έχει τη χαμηλότερη απορροφητικότητα από τα προγράμματα αυτά. Αλλού γράφει ότι τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου αναχωρούν σήμερα για τη Διευρυμένη Σύνοδο στη Γενεύη με θέμα την κένωση του Αρχιεπισκοπικού θρόνου.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Επιστολή βόμβα του πρώην Υπαρχηγού» γράφει σήμερα ότι αστυνομικοί, ακολουθώντας εντολές πολιτικών σε προεκλογικές περιόδους, «εκβίαζαν, τρομοκρατούσαν, παρακολουθούσαν, έκαναν τους χαφιέδες και διέρρεαν ψευδείς πληροφορίες». Οι καταγγελίες αυτές, προσθέτει, ''περιέχονται σε επιστολή του πρώην Υπαρχηγού της Αστυνομίας Ν. Σερδάρη στον 'Π'''. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με στατιστική έρευνα της ΕΕ, οι Κύπριοι παντρεύονται ευκολότερα από τους άλλους Ευρωπαίους, αλλά χωρίζουν με ''ψύλλου πήδημα''.

«Η Σημερινή» υπό τον κύριο τίτλο «Ολα στη φόρα έξι μέρες πριν από τις εκλογές» γράφει ότι έξι μέρες πριν από τις εκλογές το θερμόμετρο του προεκλογικού αγώνα ανεβαίνει ακόμη περισσότερο και τα κόμματα βγάζουν από το μανίκι τα τελευταία τους χαρτιά, εξαπολύοντας ταυτόχρονα κατηγορίες εναντίον αλλήλων. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι οι καλύτεροι πελάτες των καταστηματαρχών στο ψευδοκράτος φαίνεται να είναι οι Ε/Κ, γεγονός το οποίο προβληματίζει τα μέγιστα το Τμήμα Τελωνείων και την Αστυνομία.

«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Κρυφές μετρήσεις ενόψει» γράφει ότι η τελευταία εβδομάδα των εκλογών προβλέπεται ακόμα πιο έντονη και ιδιαίτερα επίπονη για όλα τα κόμματα, αφού θα δώσουν το παν προκειμένου να κερδίσουν τους αναποφάσιστους και κυρίως τους ψηφοφόρους της τελευταίας στιγμής. Αλλού γράφει ότι για πρώτη φορά, οι ΗΠΑ παραδέχονται ότι έδιναν χρήματα για προβολή του σχεδίου Ανάν, αφού με δήλωση εκπροσώπου της αμερικανικής πρεσβείας αποδεικνύεται ότι μέρος των χρημάτων είχαν δοθεί απευθείας από τους Αμερικανούς και όχι μέσω των Ηνωμένων Εθνών.

Η «Χαραυγή» υπό τον κύριο τίτλο «Αφέντες στον τόπο μας» αναφέρεται στην περιοδεία του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια στην κατεχόμενη Καρπασία και στους εγκλωβισμένους, την οποία πραγματοποίησε ''κομίζοντας μήνυμα ειρήνης, αγάπης και συναδέλφωσης ολόκληρου του κυπριακού λαού''. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι άλλα δύο άτομα συνελήφθηκαν σε σχέση με επεισόδια που συνέβησαν κατά τους πανηγυρισμούς των οπαδών του Απόλλωνα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος σε σχέση με υπόθεση οχλαγωγίας, κακόβουλων ζημιών και πρόκλησης βαριάς και πραγματικής σωματικής βλάβης.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 15 May 2006 - 14:19:06 UTC