Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-04-10

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 10/04/2006

Η πορεία των ευρωτουρκικών σχέσεων, η αντιπαράθεση συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης για το θέμα της επαναπροσέγγισης, νέα στοιχεία γύρω από την υπόθεση του ξυλοδαρμού δύο νεαρών από αστυνομικούς και η επίσκεψη του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείο Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ναύαρχου Παναγιώτη Χηνοφώτη είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Αλλη γλώσσα ο Ανάν άλλη ο Τάσος" αναφέρει πως ο ίδιος ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο Σχέδιο Ανάν κατά τη συνάντηση του με τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στο Παρίσι και πως το αποτέλεσμα της συνομιλίας ήταν ιστορικής σημασία αφού "το Σχέδιο Ανάν έχει ενταφιαστεί οριστικά, η διεθνής κοινότητα αισθάνεται ότι το Σχέδιο δεν δεσμεύει πια την τουρκική πλευρά και το κυπριακό οδηγείται πια στα τυφλά, ξεκινώντας από μηδενική βάση με όλα τα συνεπακόλουθα". Αλλού αναφέρει πως ο Υπουργός Συγκοινωνιών δήλωσε πως αν οι Κυπριακές Αερογραμμές δεν προχωρούσαν στον πλεονασμό 350 και πλέον μελών του προσωπικού τους και παρέμεναν οι 2.000 εργαζόμενοι στον εθνικό αερομεταφορέα, τότε η εταιρεία θα είχε ημερομηνία λήξης.

"Το Θάρρος" με κύριο τίτλο "Πυρά Κλεάνθους εναντίον ΑΚΕΛ" αναφέρει πως "η υπόγεια αντιπαράθεση που καλλιεργείται τους τελευταίους μήνες με αφορμή τον 'πόλεμο της ψήφου' μεταξύ των συμπολιτευόμενων κομμάτων και ιδιαίτερα μεταξύ ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ φέρεται να μεταφέρεται τώρα και στις ανοικτές προεκλογικές συγκεντρώσεις". Χθες ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους, μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματός του στην Πάφο, ευθέως και χωρίς περιστροφές εξαπέλυσε τα πυρά εναντίον και του ΑΚΕΛ, κατηγορώντας την ηγεσία του για προσπάθεια πόλωσης, προκειμένου να εξασφαλίσει μεγαλύτερη συσπείρωση ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Αλλού γράφει πως μετά το Πάσχα αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά οι κάμερες παρακολούθησης των οδηγών, σύμφωνα με τον Υπουργό Συγκοινωνιών.

Η "Σημερινή" γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο "Πόλεμος λάσπης στο διπλωματικό σώμα" πως ανελέητος πόλεμος λάσπης έχει ξεσπάσει στο διπλωματικό σώμα λόγω των επικείμενων μεταθέσεων διπλωματών. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στον πόλεμο έχουν περιληφθεί καταγγελίες για ροζ σκάνδαλα που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ενώ για τη σπίλωση των θυμάτων τους οι επιτήδειοι έχουν χρησιμοποιήσει και ιστοσελίδες με πορνογραφικό υλικό. Αλλού αναφέρει πως νέες αλλαγές ετοιμάζονται μετά τη λειτουργία της Κοινής Πλατφόρμας διαπραγμάτευσης. Οι Αρχές του Χρηματιστηρίου παρουσιάζονται αποφασισμένες να ξεκαθαρίσουν αρκετά πράγματα που θεωρούν απαραίτητα για τη διασφάλιση απρόσκοπτης πορείας ανάπτυξης της αγοράς.

Ο "Πολίτης" στο κύριο του θέμα με τίτλο "Τα είδε όλα... με τ' αυτιά του!" αναφέρει πως "σε ένα πέλαγος ψεμάτων στηρίχθηκε η κατάπτυστη προσπάθεια της Αστυνομίας να συγκαλύψει τον βασανισμό των Μ. Παπαγεωργίου και Γ. Νικολάου στις 20 Δεκεμβρίου 2005". Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο "αυτόπτης μάρτυρας" που χρησιμοποιήθηκε κλήθηκε να καταθέσει στον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβητού άρον-άρον, κατόπιν εντολών προς τους ερευνώντες αξιωματικούς από ανώτερο στέλεχος της Αστυνομίας. Αλλού αναφέρεται στη νέα αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ για το θέμα της επαναπροσέγγισης.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Εφιάλτης Τουρκίας για ΕΕ" αναφέρει πως οι ευρωτουρκικές σχέσεις έχουν τεθεί σε τροχιά σύγκρουσης λόγω της άρνησης της Τουρκίας να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ. Τα μηνύματα από την Αγκυρα προς τις Βρυξέλλες ξεκαθαρίζουν τις τουρκικές προσθέσεις και επιβεβαιώνουν πως δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει στην εφαρμογή κριτηρίων με τα οποία δεν συμφωνεί. Αλλού αναφέρει πως πολλά και έντονα είναι τις τελευταίες ημέρες τα παράπονα για παραφουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος της ΑΗΚ για το τελευταίο δίμηνο και σε πολλές περιπτώσεις το ποσό που καλούνται να πληρώσουν τα νοικοκυριά για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο είναι υπερδιπλάσιο του αντίστοιχου περσινού λογαριασμού.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Εζησαν και πέθαναν σαν ΑΚΕΛιστές" αναφέρει πως το ΑΚΕΛ τίμησε χθες τη μνήμη των δυο ηρωομαρτύρων Αλί Καβάζογλου και Κώστα Μισιαούλη, υποσχόμενο διά του ΓΓ του Δημήτρη Χριστόφια πως το κόμμα τους "πάντα δυνατό και μαχητικό" θα συνεχίζει τον αγώνα τους κόντρα στις δυσκολίες και στις αντιξοότητες "μέχρι που να φτάσει εκείνη η ευλογημένη ημέρα που μαζί με τα λουλούδια μας θα φέρουμε το μήνυμα στον Κώστα και στον Ντερβίς ότι η πατρίδα μας Κύπρος είναι ελεύθερη και επανενωμένη". Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην επίσκεψη στην Κύπρο του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείο Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ναύαρχου Παναγιώτη Χηνοφώτη.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 10 April 2006 - 14:19:08 UTC