Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-03-07

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 07/03/2006

Οι δηλώσεις της Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρας Μπακογιάννη για το Κυπριακό, οι κινήσεις ΗΕ και τρίτων χωρών προς την Αγκυρα για υλοποίηση των συμφωνηθέντων στο Παρίσι, η επίσκεψη της ομάδας επαφής του Ευρωκοινοβουλίου με τους Τ/Κ στην Κύπρο, το χθεσινό διπλό θανατηφόρο τροχαίο, η απονομή των βραβείων Οσκαρ, και η εξόρμηση χιλιάδων Κυπρίων χθες στην ύπαιθρο για να κόψουν «τη μούττη της Σαρακοστής» είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει ο κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η τραγωδία συνεχίζεται» πως έξι μήνες μετά την τραγωδία του Αυγούστου η οικογένεια Ευριπίδου από τον Αρχάγγελο δέχθηκε άλλο ένα θανατηφόρο κτύπημα, ξεκληρίζοντάς την σχεδόν στην ολότητά της. Μετά τους γονείς Αδάμο και Νίκη Ευριπίδου που έχασαν τη ζωή τους στο Γραμματικό από την πρώτη του αεροσκάφους της εταιρείας Helios, χθες τα ξημερώματα ο χάρος έστησε καρτέρι στο ένα από τα δυο παιδιά τους, τον 26χρονο Γιώργο Ευριπίδου ασκούμενο δικηγόρο, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα μαζί με το φίλο του Ανδρέα Κωστάκη Σιερεπεκλή. Αλλού σημειώνει πως ο ηλιόλουστος καιρός οδήγησε χθες χιλιάδες κόσμου στην ύπαιθρο, σε βουνά και παραλίες, για τη διασκέδαση της Καθαράς Δευτέρας.

«H Μάχη» με κύριο τίτλο «Αισχρότητες στα κατεχόμενα» αναφέρει πως «οι σχέσεις και οι επαφές Ελληνοκυπρίων με τους κατακτητές και σφετεριστές των περιουσιών μας στα κατεχόμενα είναι σοβαρότερες από ότι τουλάχιστον φαίνεται στα μάτια και τις συνειδήσεις των απλών πολιτών». Σύμφωνα με την εφημερίδα, πληροφορίες της φέρνουν στο φως στοιχεία και πληροφορίες για την εμπλοκή σε πράξεις που ενέχουν ηθικές αισχρότητες με ανθρώπους του ψευδοκράτους συγκεκριμένου αξιωματούχου κόμματος ο/η οποίος/α επιλέγηκε ως υποψήφιος βουλευτής. Αλλού αναφέρει πως οι ταινίες Crash και Brokeback mountain ήταν οι νικήτριες της 78ης απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που πραγματοποιήθηκε στο Λος Αντζελες.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Εξωτερικά ιατρεία της κακιάς ώρας» πως την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Επιτρόπου Διοικήσεως και τη διεξαγωγή έρευνας προκάλεσε η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα εξωτερικά ιατρεία των κρατικών νοσηλευτηρίων, όπως αυτή προκύπτει τόσο από ατομικά παράπονα στο γραφείο της όσο και από δημοσιεύματα στον Τύπο. Η Επίτροπος καλεί το Υπουργείο Υγείας να εκπονήσει σχέδιο αναβάθμισης των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Ιατρικής Φροντίδας και να το θέσει ενώπιον της εντός δυο μηνών. Αλλού αναφέρει πως το νέο σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού θα πρέπει να βασίζεται στα ψηφίσματα των ΗΕ και την πραγματικότητα της Ευρώπης, αναφέρει σε συνέντευξή της η Ελληνίδα ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τονίζει επίσης ότι το σχέδιο Ανάν είναι παρελθόν.

«Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Μποναμάς 28 εκ. λιρών το 2005 στον Αττίλα» γράφει πως από τις 10 Φεβρουαρίου βρίσκεται ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου έκθεση του Τμήματος Στατιστικής και Ερευνών για τις επισκέψεις Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα. Οπως προκύπτει από την έρευνα, οι Ελληνοκύπριοι που μετέβησαν στα κατεχόμενα στη διάρκεια του προηγούμενου χρόνου δαπάνησαν ποσό ύψους 28 εκ. λιρών. Οι περισσότερες επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στα κατεχόμενα προέρχονται από κατοίκους της Λάρνακας. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα σημειώνει πως έφθασε στην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Κινούνται προς Αγκυρα» πως Ηνωμένα Εθνη και τρίτες χώρες άρχισαν να κινούνται προς την κατεύθυνση της Αγκυρας κατά κύριο λόγο και προς τα κατεχόμενα κατά δεύτερο σε μια προσπάθεια να πείσουν την τουρκική πλευρά να αποδεχθεί τη νέα διαδικασία που συμφώνησαν ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος και ο ΓΓ του ΟΗΕ πριν από μια εβδομάδα στο Παρίσι. Το πρώτο ζήτημα για το διεθνή παράγοντα είναι να τεθεί το συντομότερο δυνατό σε εφαρμογή η συμφωνία για τη σύσταση τεχνικών επιτροπών μεταξύ των δυο πλευρών. Αλλού αναφέρει πως έξι πρόσωπα έχουν τεθεί μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται τώρα στο εξωτερικό.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Από κοινού βήματα μπροστά» αναφέρει πως εικόνες με γκριζόμαυρο χρώμα του εθνικισμού παίρνουν μαζί τους οι ευρωβουλευτές που επισκέφθηκαν χθες, για πρώτη φορά, τα κατεχόμενα. Οι ευρωβουλευτές δέχθηκαν επίθεση από ομάδα Γκρίζων Λύκων με επικεφαλής τον Σερντάρ Ντενκτάς. Ο Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τους ευρωβουλευτές, προσπάθησε μέσω τους να στείλει μήνυμα στην ηγεσία των Τ/Κ όπως ανταποκριθεί στη συμφωνία του Παρισιού. Αλλού αναφέρει πως διλήμματα δημιουργεί στους κοινωνικούς εταίρους η ευρωπαϊκή οδηγία και η σχετική, εκσυγχρονιστική περί των Ταμείων Προνοίας και επαγγελματικών συνταξιοδοτικών Σχεδίων νομοθεσία, καθώς για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, τίθεται ζήτημα μεταφοράς της εποπτείας των εν λόγω Ταμείων και Σχεδίων από το Υπουργείο Εργασίας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Tuesday, 7 March 2006 - 15:19:05 UTC