Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-02-20

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 20/02/2006

Η αντιπαράθεση, όπως χαρακτηρίζεται στον Τύπο, του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, η έκκληση της ε/κ πλευράς για διορισμό ειδικού αντιπροσώπου του ΟΗΕ στο Κυπριακό, η πιθανή αποχώρηση του ΔΗΣΥ από το Εθνικό Συμβούλιο, η υπόθεση με τις τ/κ περιουσίες στις ελεύθερες περιοχές και το ερωτικό σκάνδαλο σε υπουργείο, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι η εκδήλωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των προσβάσεων στο πρατήριο πετρελαιοειδών Πολύκαρπου Πολυκάρπου στο δρόμο Παραλιμνίου -Αγίας Νάπας, η ανέγερση μνημείου και εκκλησίας στον τόπο της αεροπορικής τραγωδίας του περασμένου Αυγούστου, το συνέδριο του ΔΗΚΟ, η οργή της Multichoice για τις ενέργειες της LTV για στρατηγική συνεργασία με την ΑΤΗΚ, τα προβλήματα με τον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού και η εκδήλωση Ε/Κ και Τ/Κ νέων στο Τρόοδος.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Ανοικτός πόλεμος Τάσσου με ΗΠΑ και Βρετανία'', γράφει ότι η αντιπαράθεση του Προέδρου Παπαδόπουλου με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία μετατράπηκε από χθες σε ανοικτό πόλεμο με τα δύο μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, μετά τη νέα έξαρση και το νέο ''νταηλίκι'' του Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος προέβη σε κάθετες επιθέσεις εναντίον τους στο Εκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο του ΔΗΚΟ. Γράφει, επίσης, ότι εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες η οικογένεια και φίλοι του πρατηριούχου πετρελαιοειδών Πολύκαρπου Πολυκάρπου στον δρόμο Παραλιμνίου -Αγίας Νάπας για το κλείσιμο των προσβάσεων στο πρατήριο.

Το ''Θάρρος'', υπό τον τίτλο ''Εκβιασμοί σε υπουργείο από προϊσταμένη'', γράφει ότι τις πιπεράτες λεπτομέρειες ενός ερωτικού σκανδάλου σε υπουργείο θα κληθούν σύντομα να ακούσουν τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας και πληροφορίες της εφημερίδας φέρουν προϊσταμένη του υπό αναφορά υπουργείου να συνήψε δεσμό με νεαρό υφιστάμενό της, ο οποίος αποφάσισε να αρραβωνιαστεί άλλη κοπέλα και η προϊσταμένη εξεμάνη και μπήκε στην αντεπίθεση. Γράφει, επίσης, ότι μνημείο και εκκλησία θα ανεγερθεί στον τόπο της αεροπορικής τραγωδίας του περασμένου Αυγούστου στο Γραμματικό, όταν αεροσκάφος της εταιρείας ''Helios'' κατέπεσε και συνετρίβη.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Και τώρα επίθεση στα ταμεία'', γράφει ότι σε Λερναία Υδρα μετατρέπεται τελικά το θέμα των τ/κ περιουσιών, αφού τη στιγμή που η κυβέρνηση θεωρεί ότι ελέγχει την κατάσταση και είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις μεμονωμένες περιπτώσεις που προκύπτουν, νέοι κίνδυνοι κάνουν την εμφάνισή τους, με τη δυνατότητα Τ/Κ να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους στις ελεύθερες περιοχές. Γράφει, επίσης, ότι μπορεί ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος να πίστεψε πως ενθουσίασε τους σύνεδρους του ΔΗΚΟ, αυτό όμως που πραγματικά τους ενθουσίασε ήταν η σκηνοθεσία του συνεδρίου που έφερε την υπογραφή του επικοινωνιολόγου Κώστα Παναγόπουλου.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Φεύγει ο ΔΗΣΥ από το Εθνικό Συμβούλιο'', γράφει ότι σε μιαν απρόσμενη κίνηση αγανάκτησης για τη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου προβαίνει ο ΔΗΣΥ, με τον Πρόεδρο του κόμματος Νίκο Αναστασιάδη να αποστέλλει πιθανό σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, πληροφορώντας τον ότι ο ΔΗΣΥ αναστέλλει τη συμμετοχή του στο Εθνικό Συμβούλιο, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας καλεί τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο να βάλει μιαν τάξη στο Εθνικό Συμβούλιο. Γράφει, επίσης, ότι την οργή της Multichoice και των μικρομετόχων της προκαλούν οι ενέργειες της LTV για στρατηγική συνεργασία με την ΑΤΗΚ.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Εθνικού μαλλιά κουβάρια'', γράφει ότι το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ προβληματίζονται για το ενδεχόμενο να μη συνεχίσουν να συμμετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο, με αφορμή δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργου Περδίκη ότι το Εθνικό Συμβούλιο έχει καταντήσει "αρένα εκτόνωσης της μεγαλομανίας των πετεινών των κομματικών γουμάδων". Γράφει, επίσης, ότι ο παραλιακός δρόμος της Λεμεσού παραδόθηκε πριν από ένα χρόνο, αλλά παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα και ως εκ τούτου αρχίσουν εκ νέου διορθωτικά έργα, αφού η ηχορύπανση από το λιθόστρωτο είναι ανυπόφορη.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Ειδικός αντιπρόσωπος εδώ και τώρα'', γράφει ότι το διορισμό ειδικού αντιπροσώπου του ΟΗΕ στο Κυπριακό το συντομότερο δυνατό ζητά η ε/κ πλευρά προκειμένου να προετοιμαστεί καλά το έδαφος για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού και ότι το αίτημα αυτό επαναδιατυπώθηκε με επίταση χθες από το ΑΚΕΛ και τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο. Γράφει, επίσης, ότι μήνυμα συνέχισης του κοινού αγώνα για επανένωση της Κύπρου και του λαού της έστειλαν από το Τρόοδος τα τιμημένα νιάτα, Ε/Κ και Τ/Κ, με το ΑΚΕΛ να διαβεβαιώνει ότι μαζί θα συνεχίσει να κρατά ψηλά τα λάβαρα της επαναπροσέγγισης.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 20 February 2006 - 15:19:06 UTC