Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-02-17

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 17/02/2006

Η συνάντηση του Προέδρου Παπαδόπουλου με τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και τα σενάρια γύρω από την ατζέντα της, το θέμα των τουρκοκυπριακών περιουσιών στις ελεύθερες περιοχές και η συνεργασία ΑΤΗΚ - Lumiere προβάλλονται στα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου. Οι εφημερίδες ασχολούνται επίσης με το θέμα του νέου τρόπου εισαγωγής των Κυπρίων στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας, την εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Λεμεσό ενάντια στο αμερικανικό πολεμικό πλοίο και τα απεργιακά μέτρα των μεταφορέων.

Η «Αλήθεια» έχει κύριο τίτλο «Νέο Σενάριο» και αναφέρεται σε σχέδια του Προεδρικού για ένα τρίτο πόλο, ένα νέο κομματικό σχήμα με τη διάλυση και την ένταξη σε αυτό του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και των υπολοίπων μικρών απορριπτικών κομμάτων, ενώ στη ηγεσία προωθείται ο Γιώργος Λιλλήκας. Στόχος η στήριξη της υποψηφιότητας Τάσσου Παπαδόπουλου για δεύτερη πενταετία. Επίσης πρωτοσέλιδα γράφει ότι ανοίγουν για τα καλά οι ασκοί του Αιόλου σε σχέση με τις τ/κ περιουσίες στις ελεύθερες περιοχές, τις οποίες διεκδικούν οι ιδιοκτήτες τους.

Η «Μάχη» με κύριο τίτλο «Θυσιάζουν τους εργαζόμενους» γράφει ότι στο Λιμάνι της Λάρνακας παραβιάζονται οι κρατικές οδηγίες για να εξυπηρετούνται ημέτεροι, ενώ η Αρχή Λιμένων επικαλείται λόγους δίκαιης μεταχείρισης την ώρα που οι εργαζόμενοι στη Λάρνακα κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά. Αλλού γράφει ότι με κλιμάκωση προειδοποιούν οι μεταφορείς Α σε περίπτωση που η Αρχή Αδειών εκδώσει νέες άδειες Γ και ξεκαθαρίζουν ότι η χθεσινή 24ωρη αποχή από την εργασία τους δεν αφορά το θέμα με τους Τ/Κ μεταφορείς.

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Αλλάζει το τοπίο στην TV» γράφει ότι η στρατηγική συμμαχία μεταξύ ΑΤΗΚ και Lumiere για ενίσχυση της καλωδιακής πλατφόρμας MiVision εδραιώνει στην Κύπρο την τεχνολογία του μέλλοντος στον τομέα της ψηφιακής τηλεόρασης. Δημοσιεύονται επίσης πρόνοιες της συμφωνίας. Αλλού γράφει ότι συγκεκριμένες προτάσεις, ένα είδος «οδικού χάρτη» για το πότε και πώς θα επαναρχίσει η διαδικασία λύσης του Κυπριακού αναμένει ο Κόφι Ανάν από τον Τάσσο Παπαδόπουλο.

«Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Σύγκρουση για ΑΕΙ» γράφει ότι σε πολιτικό ζήτημα εξελίχθηκε χθες το θέμα του νέου τρόπου εισαγωγής των Κυπρίων στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας με τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Χριστόδουλο Πασιαρδή να διαψεύδει κατηγορηματικά τη δήλωση της Ελληνίδας αρμόδιας Υπουργού Μαριέττας Γιαννάκου ότι υπήρξε συμφωνία. Στο πρωτοσέλιδο γράφει ακόμη ότι ο Μάρκος Παγδατής αποκλείστηκε πρόωρα, στον πρώτο γύρο του τουρνουά Μασσαλίας, χάνοντας από τον Κροάτη τενίστα αφού δεν είχε την κατάλληλη αυτοσυγκέντρωση.

Η «Χαραυγή» έχει κύριο τίτλο «Η Αριστερά με τους Πολλούς» γράφει ότι συνεπές με τη διαχρονική του στάση για υπεράσπιση και στήριξη των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους, το ΑΚΕΛ καταψήφισε χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την αντιλαϊκή οδηγία Μπόλκενσταϊν. Προβάλλει επίσης την εκδήλωση διαμαρτυρίας του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης, μαζί με το ΑΚΕΛ, την ΠΕΟ, την ΠΟΓΟ, την ΕΚΑ, και την ΕΔΟΝ χθες στη Λεμεσό ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού πολεμικού πλοίου.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» με τίτλο «ΑΚΕΛ σε επίσκεψη μαντάρα στο πολεμικό πλοίο» και γράφει ότι το φερέφωνο του κόμματος κάλεσε τις μάζες να διαδηλώσουν ενάντια στο πλοίο των «ιμπεριαλιστών», στο οποίο εκπαιδεύεται ο στρατός μας. Αναφέρεται ακόμη σε απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία ο Μάρκος Παγδατής θα υπηρετήσει στο στρατό για τρεις μήνες το 2018, όταν θα είναι 32 ετών.

«Αντίλογος» στο κύριο θέμα με τίτλο «Δόση Θανάτου» αναφέρεται σε αριθμούς σοκ για το βαθμό με τον οποίο τα ναρκωτικά έχουν μπει για καλά στη ζωή των Κυπρίων και ιδιαίτερα των νέων. Προβάλλει στατιστικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τα τελευταία δύο χρόνια 33 νέοι έχασαν τη ζωή τους από τη χρήση ουσιών. Γράφει ακόμη ότι 1000 υπάλληλοι των Βρετανικών Βάσεων κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά τους αμέσως επόμενους 14 μήνες με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και την κατακύρωση προσφοράς σε ιδιώτη.

«Το Ποντίκι» στο κύριο θέμα με τίτλο «Πάρε Κόσμε» αναφέρεται στις πολεοδομικές ζώνες στη Γεροσκήπου και γράφει ότι Υπουργείο Εσωτερικών και Πολεοδομικό Συμβούλιο «δώρισαν» σε μεγαλοεπιχειρηματία, τεράστια έκταση, συντελεστές δόμησης και προοπτική κέρδους εκατομμυρίων λιρών. Αλλού γράφει ότι ο ΔΗΣΥ μετά τον Ζαχαρία Κουλία αποκλείει και τους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κόμματος από τις προεκλογικές συζητήσεις στα ΜΜΕ.

«The Cyprus Weekly» έχει τίτλο «Συνάντηση Ανάν - Τάσσου» και γράφει ότι στις 28 τρέχοντος στο Παρίσι θα διερευνηθούν τρόποι για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ενώ το θέμα που τίθεται είναι κατά πόσο θα διοριστεί νέος ειδικός απεσταλμένος. Αλλού γράφει πως όλα είναι έτοιμα για το καρναβάλι της Λεμεσού, με τους Γιωργαλέτους, τη φιλαρμονική και τις μαζορέτες, ενώ φέτος θα παρουσιαστεί και η βασίλισσα, σύζυγος του βασιλιά καρνάβαλου που θα έρθει φέτος από την Πάτρα.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Friday, 17 February 2006 - 15:19:05 UTC