Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-02-04

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 04/02/2006

Η άφιξη σήμερα στην Κύπρο του Κύπριου αντισφαιριστή Μάρκου Παγδατή, η βύθιση του αιγιπτιακού πλοίου ''Σαλάμ 98'' στην Ερυθρά Θάλασσα και ο πνιγμός εκατοντάδων ατόμων, η υπόθεση υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στην Ελλάδα, το Κυπριακό, ο θάνατος του Μητροπολίτη τέως Λεμεσού Χρύσανθου και οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές είναι μερικά από τα θέματα που δεσπόζουν του σημερινού κυπριακού Τύπου.

H ''Aλήθεια'' υπό τον κύριο τίτλο ''Ο Μπράιζα και στο 'προεδρικό''' γράφει ότι εντός Φεβρουαρίου αναμένεται να πραγματοποιήσει τελικά το πολυαναβληθέν ταξίδι του στην Κύπρο ο Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Ματ Μπράιζα. Αποκλειστικό αντικείμενο των επαφών του θα είναι το Κυπριακό και ως εκ τούτου προγραμματίζει συναντήσεις τόσο με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο όσο και με τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Η συνάντηση με το δεύτερο θα γίνει στο λεγόμενο προεδρικό γραφείο, σύμφωνα με την εφημερίδα. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα.

''Η Μάχη'' υπό τον τίτλο ''Αγωγές κατά του Υπουργείου Παιδείας'' γράφει στο κύριο της θέμα ότι ''σύγχυση και αποδιοργάνωση επικρατεί στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, με αποτέλεσμα να σπαταλούνται τεράστια κονδύλια από τα δημόσια ταμεία, λόγω λαθών και παραλείψεων στους σχεδιασμούς και μελέτες έργων που αφορούν σχολικά κτίρια''. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Κύπρος ρίχνει σήμερα τα τείχη για να υποδεχθεί τον ήρωα της Μάρκο Παγδατή, ο οποίος φτάνει στις 4.30 στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. Στην Λεμεσό του επιφυλάσσουν μεγαλειώδη υποδοχή και ο Δήμος της πόλης θα τον τιμήσει.

Ο ''Πολίτης'' υπό τον κύριο τίτλο ''Προσοχή μας ακούνε'' γράφει ότι το κουτί της Πανδώρας άνοιξε στην Ελλάδα η αποκάλυψη της υπόθεσης της υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, άλλων πολιτικών προσώπων, επιχειρηματιών και ατόμων που κινούνται στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι τριήμερο πένθος κήρυξε η Μητρόπολη Λεμεσού για το θάνατο του Μητροπολίτη τέως Λεμεσού Χρύσανθου, ο ενταφιασμός του οποίου θα γίνει αύριο Κυριακή.

''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Νέος Τιτανικός, πολύνεκρη τραγωδία'' γράφει στο κύριο της θέμα ότι το αιγυπτιακό επιβατηγό πλοίο ''Σαλάμ 98'' βυθίστηκε στο μέσο του διάπλου του στην Ερυθρά Θάλασσα παίρνοντας στον υγρό τάφο πάνω από 1000 ανθρώπους. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδίες που είχε συντελεστεί κάτω από άγνωστες συνθήκες. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι γύρω στα 2,5 εκατομμύρια λίρες θα στοιχίσουν οι βουλευτικές εκλογές του Μαΐου, στις οποίες θα ψηφίσουν 500 χιλιάδες ψηφοφόροι.

''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον κύριο τίτλο ''Στην Κύπρο ο λογαριασμός'' γράφει ότι οι Βρετανοί παρουσιάζουν την Αγκυρα να θέλει να κάνει κινήσεις στο Κυπριακό, αλλά να μην μπορεί λόγω των εσωτερικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Ερντογάν. Από απόρρητη έκθεση για ενημέρωση στο Φόρεν Οφις για το ταξίδι Στρο στην περιοχή, προκύπτει ότι η βρετανική πλευρά αγωνιά να μην υπάρξει κυπριακή εμπλοκή στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι δεμένο, στοιχειοθετημένο και τεκμηριωμένο πλήρως, ακόμα και σε κάθε λεπτομέρεια, θα είναι το πόρισμα της Ελλαδικής Ερευνητικής Επιτροπής για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας της 14ης Αυγούστου.

Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Όχι στο σκοταδισμό'' γράφει στο κύριο της θέμα πως την έντονη αντίθεσή του στην πρόταση των ηγετών της ΕΕ για κατακράτηση των συνδιαλέξεων όλων ανεξαιρέτως των πολιτών για ένα χρόνο επαναλαμβάνει το ΑΚΕΛ, με αφορμή τις υποκλοπές τηλεφώνων στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιου είδους ενέργειες συνιστούν παραβίαση των ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων και οδηγούν την ανθρωπότητα σε επικίνδυνες ατραπούς. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι Υπουργική Επιτροπή μελετά την απλοποίηση των διαδικασιών για τις θεωρήσεις διαβατηρίων Ρώσων πολιτών που επισκέπτονται την Κύπρο.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'' υπό τον κύριο τίτλο ''Τραγωδία επιβατηγού πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα'' αναφέρεται στη βύθιση του αιγυπτιακού πλοίου ''Σαλάμ 98'' στην Ερυθρά Θάλασσα σημειώνοντας ότι ομάδες διάσωσης εντόπισαν 290 ζωντανά άτομα και τουλάχιστον 185 πτώματα, ενώ εκατοντάδες ακόμα αγνοούνται. Στο πλοίο βρίσκονταν 1300 επιβάτες. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Γαβριηλίδης δήλωσε πως κάθε χρόνο γίνεται διάγνωση 35 περιστατικών παιδιών κάτω των 18 χρονών με καρκίνο και λευχαιμία στην Κύπρο.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Saturday, 4 February 2006 - 15:19:05 UTC