Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-08-16

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


CONTENTS (K) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ 16/08/2001 Λόγω της αργίας του 15-Αύγουστου, σήμερα κυκλοφόρησαν μόνο δύο εφημερίδες, η "Απογευματινή" και "η Δειλινή".

Η "Απογευματινή" γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο "Επιχείρηση: 'Αγία Νάπα'" ότι η εισαγωγή, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών συγκεντρώνονται στο θέρετρο της Αγίας Νάπας, κάτι που ανησυχεί τις διωκτικές αρχές, οι οποίες έχουν αναθέσει σε ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, που έχουν "το ίδιο στιλ" με τους τουρίστες, να διεισδύουν στα κλαμπ παρακολουθώντας κάθε ύποπτη κίνηση.

Σε άλλη είδηση, γράφει ότι αδελφός ιδιοκτήτριας καταστήματος υποδημάτων στη Λεμεσό έβαλε φωτιά χθες στο κατάστημά της με στόχο να εισπράξουν τις 80.000 περίπου χιλιάδες, με τις οποίες ήταν ασφαλισμένο το κατάστημα για να απαμβλύνει τα οικονομικά προβλήματα της αδελφής του. Στην προσπάθεια του αυτή, όμως, υπέστη σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου βρίσκεται υπό φρούρηση.

Αλλού γράφει ότι "αερογέφυρα σωτηρίας" στήθηκε χθες για τη μεταφορά 11- μηνου βρέφους, που παρουσίασε υψηλό πυρετό και σπασμούς. Το απόγευμα το κοριτσάκι μεταφέρθηκε με ελικόπτερο της Αστυνομίας από το Υγειονομικό Κέντρο του Κάτω Πύργου στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία όπου διαπιστώθηκε πως ο πυρετός και οι σπασμοί οφείλονταν σε ίωση. Η κατάστασή της παρουσίασε σημαντική βελτίωση μετά τη θεραπευτική αγωγή.

Η "Α" αναφέρει ότι ο Διοικητής της Λιμενικής Αστυνομίας Θεόδωρος Στυλιανού δήλωσε ότι η κάλυψη του ακτών της νήσου από τα σκάφη και τον εξοπλισμό που διαθέτει η ΛΑ "δεν είναι επαρκής". σημειώνοντας ότι έχει τροχιοδρομηθεί η αγορά άλλων δύο καινούργιων σκαφών, καθώς και η δημιουργία νέου ναυτικού σταθμού στον Πρωταρά. Ανέφερε ότι η ΛΑ αριθμεί 230 άτομα και διαθέτει συνολικά 14 σκάφη, εκ των οποίων τρία μεγάλα, πέντε μεσαίου τύπου και έξι ταχύπλοα.

"Η Δειλινή" στο κύριο της θέμα κάτω από τον τίτλο "Σφίγγει ο κλοιός" γράφει ότι "συντριπτικά στοιχεία" βρίσκονται στα χέρια της Αστυνομίας, η οποία "μέσα στις επόμενες μέρες θα είναι σε θέση να ανακοινώσει νέες επιτυχίες εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος". Η Αστυνομία, γράφει η εφημερίδα, πιστεύει ότι ένας από τους βαρόνους του εγκλήματος βρίσκεται στα χέρια της και δεύτερος αναζητείται σε συγκεκριμένη περιοχή.

Αλλού γράφει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σε ομιλία του στην Ιερά Μονή Κύκκου προειδοποίησε ότι "η λύση διζωνικής ομοσπονδίας θα οδηγήσει στην πλήρη τουρκοποίηση της Κύπρου και στον αφανισμό των Ελλήνων κατοίκων του νησιού". Ξεκαθάρισε επίσης ότι η Εκκλησία αντιτίθεται σε τέτοια μορφή λύσης ακόμα και εάν αυτή ονομάζεται ομοσπονδία.

Σε άλλη είδηση γράφει ότι τα ΗΕ ψάχνουν να βρουν και να κωδικοποιήσουν "κίνητρα διπλωματικού και οικονομικού χαρακτήρα", τα οποία θα δοθούν και στις δύο πλευρές "για να κρατηθεί η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, εάν αυτή επαναρχίσει τον Σεπτέμβριο". Αναφέρει ότι ούτε τα ΗΕ αλλά ούτε και οι Αγγλοαμερικανοί διαπιστώνουν κοινό έδαφος μεταξύ των δύο μερών.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι "Μίνι κρίση" ξέσπασε στο Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών με την παραίτηση του Επαρχιακού Γραμματέα Λεμεσού Ανδρέα Ιακώβου, ο οποίος δήλωσε ότι "πίσω από την ενέργεια των μελών της επαρχιακής γραμματείας να υποβάλουν μαζικά τις παραιτήσεις τους βρίσκεται η ηγεσία του Κινήματος". Ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιαννάκης Ομήρου αντέκρουσε τις δηλώσεις του κ. Ιακώβου, τις οποίες χαρακτήρισε ως "αβάσιμες και ατεκμηρίωτες".

(ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΜΜ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 16 August 2001 - 7:24:03 UTC