Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-05-14

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 14/5/2001 Οι διεργασίες στα κόμματα και οι προσπάθειες των υποψηφίων για την εξασφάλιση των περισσότερων σταυρών προτίμησης κατά τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, η χθεσινή εκδήλωση για τα 25χρονα του ΔΗΚΟ, η κηδεία του Παπασταύρου Παπαγαθαγγέλου και η σκόνη που κάλυψε χθες την Κύπρο είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν το σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Προειδοποίηση Σπύρου προς Τάσο" ότι "ισχυρά μηνύματα" προς τον Τάσο Παπαδόπουλο έστειλε χθες ο Σπύρος Κυπριανού μέσα από την ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα 25χρονα του ΔΗΚΟ και ότι ο κ. Παπαδόπουλος έμπλεξε από την πλευρά του το εγκώμιο του Σπύρου Κυπριανού. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Κύπρος αποχαιρέτησε χθες το φλογερό ρασοφόρο Παπάσταυρο Παπαγαθαγγέλου ο οποίος κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη από την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας.

"Το Θάρρος" με κύριο τίτλο "Αξιος της πατρίδος" αναφέρει ότι συγκινητικά είναι τα μηνύματα που έγραψαν οι χιλιάδες των συναγωνιστών του "Ατρωτου" Νίκου Σαμψών στο βιβλίο των συλλυπητηρίων, που άνοιξε στα γραφεία των εφημερίδων του "Μάχη" και "Θάρρος". Στα γραφεία των εφημερίδων παραμένει ακόμα ανοικτό βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Νίκο Σαμψών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σκόνη που θεωρείται εικοσαπλάσια της κανονικής κάλυψε χθες ολόκληρη την Κύπρο και δημιούργησε αναπνευστικά και άλλα προβλήματα σε αρκετά άτομα, ιδίως ηλικιωμένους και παιδιά.

Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Συντροφικά μαχαιρώματα" ότι "πρωτοφανείς χυδαιότητες μετέρχονται διάφοροι υποψήφιοι βουλευτές, προκειμένου να πλήξουν την υπόληψη συνυποψηφίων τους στους ίδιους κομματικούς συνδυασμούς και να κερδίσουν σταυρούς προτίμησης σε βάρος αυτών που κατηγορούν". Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης έδωσε εντολή στο Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κύπρου στον ΟΗΕ Σώτο Ζακχαίο να διευθετήσει συνάντηση με τον Αλβαρο ντε Σότο προκειμένου να του επιδώσει την πολυσέλιδη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων γιοα την τέταρτη Διακρατική Προσφυγή της Κύπρου εναντίον της Τουρκίας.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Σκληρή επίθεση" αναφέρει ότι "σκληρή επίθεση" κατά του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφια, εξαπέλυσε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου, "για πρώτη φορά με τόση δριμύτητα, αφότου ανέλαβε υπουργικό αξίωμα, κατηγορώντας τον για ισοπεδωτική και μηδενιστική κριτική". Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι θέμα αναδιαμόρφωσης και επαναδιατύπωσης των προτάσεων του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο στα άτυπα έγγραφα, ζήτησε χθες ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Τάσσος Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια του γιορτασμού των 25 χρόνων του κόμματος.

"Ο Φιλελεύθερος" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Μάχη για την έσχατη ψήφο" ότι τα εκλογικά επιτελεία των κομμάτων έχουν ρίξει όλο τους το βάρος στους ψηφοφόρους "της τελευταίας στιγμής", οι οποίοι αποφασίζουν πάντα την υστάτη και επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες και εξελίξεις. Οι δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους τα κομματικά επιτελεία χρησιμοποιούνται πλέον εσωτερικά ως "εργαλεία δουλειάς", για διορθωτικές κινήσεις και κάλυψη αδυναμιών. Αλλού γράφει ότι μια σειρά από βομβιστικές ενέργειες που διενεργήθηκαν το τελευταίο διάστημα στη Λευκωσία, φαίνεται να έγιναν από τα ίδια χέρια, αφού μοιάζουν σε πολλά σημεία.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Οι συνταξιούχοι με το ΑΚΕΛ" αναφέρει ότι μάχη για την ποιότητα ζωής που αξίζει στα άτομα της τρίτης ηλικίας, σ' αυτούς που αγωνίστηκαν για το τιμαριθμικό επίδομα, τις κοινωνικές ασφαλίσεις, τις συλλογικές συμβάσεις, το δικαίωμα τους απεργίας, τις ετήσιες άδειες και τα τόσα όσα απολαμβάνουν σήμερα οι χιλιάδες εργαζομένων, θα δώσει η ΠΕΟ μέσα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις και δίπλα από την οργάνωση των συνταξιούχων ΕΚΥΣΥ. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της πρεσβείας της Σλοβακίας στην Κύπρο, οι αρχηγοί των κομμάτων των δύο κοινοτήτων συναντώνται σήμερα στις 10.30 το πρωί στο Λήδρα Πάλας.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 14 May 2001 - 6:24:04 UTC