Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-02-25

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΠΕ - 25/2/2001 Η παράδοση του δραπέτη Πέτρου Πατσαλίδη που καταζητούταν για 18 ημέρες από την Αστυνομία, πληροφορίες ότι η κυβέρνηση θα λάβει εντός των ημερών νέα μέτρα στήριξης του ΧΑΚ, πληροφορίες για σχέδια των Αμερικανών για σταδιακή αναγνώριση του ψευδοκράτους και τα προεκλογικά είναι μερικά από τα κύρια θέματα που απασχολούν τον σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "?λλα τέσσερα μέτρα για το ΧΑΚ" αναφέρει ότι εντός των ημερών η κυβέρνηση προτίθεται να ανακοινώσει νέα μέτρα για στήριξη του θεσμού του Χρηματιστηρίου ανάμεσα στα οποία η παροχή εγγυήσεων ώστε να γίνει κατορθωτή η επένδυση των αποθεμάτων του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο ΧΑΚ. Αλλού γράφει ότι ελβετικό περιοδικό εμπλέκει την Κύπρο σε υπόθεση μεταφοράς χρυσού από τη Γιουγκοσλαβία στην Ελβετία, λίγες μέρες μετά την απομάκρυνση του Σλόμποταν Μιλόσεβιτς από την προεδρία.

"Η Μάχη" κάτω από τον τίτλο "Παραδόθηκε ο Πατσαλίδης" γράφει ότι ο καταζητούμενος για 18 ημέρες Πέτρος Πατσαλίδης παραδόθηκε χθες στην Αστυνομία. Χρειάστηκε η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, γράφει, χαρακτηρίζοντας "μυθιστορηματική" την επαφή του δραπέτη με την Αστυνομία, όπως ακριβώς και η απόδρασή του. Αλλού προβάλλει δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών ότι τα πρώτα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών θα γίνουν γνωστά μισή ώρα μετά το κλείσιμο των καλπών και τα τελικά θα αρχίσουν να διαφαίνονται δύο ώρες μετά το κλείσιμο των καλπών.

Ο "Πολίτης" κάτω από τον τίτλο "Τάδε έφη Αθανάσιος" δημοσιεύει το πλήρες κείμενο της κατάθεσης του Μητροπολίτη Λεμεσού, ο οποίος δηλώνει ότι "έχει παράπονο από όσους διέσυραν το όνομα και την υπόληψή του". Αναφέρει ακόμη ότι η πρώτη του ρήξη με τον ?γιο Πάφου επήλθε όταν εκδιώχθηκε από τη Μονή Σταυρού Μύνθης ο γέροντας Ιωσήφ. Αλλού γράφει ότι η Λεμεσός βρίσκεται "ξανά στο στοιχείο της" και έχει "μεγάλα κέφια". Η συμπρωτεύουσα είναι πανέτοιμη για να προσφέρει σήμερα την άλλη διάσταση με το καρναβάλι της, προσθέτει.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Νίκησε η αγάπη" αναφέρει ότι ο Πέτρος Πατσαλίδης παραδόθηκε στην Αστυνομία "χωρίς να σπάσει μύτη". Καθοριστικός παράγοντας για την απόφασή του να παραδοθεί ήταν "το πάθος του για την πρώην μνηστή του Χριστιάνα Ανδρέου", προσθέτει. Αλλού γράφει ότι η μαζική έξοδος των κατοίκων των πόλεων προς την ύπαιθρο και τα πρόσθετα μέτρα ασφάλειας που λαμβάνει η Αστυνομία σε όλους τους αυτοκινητόδρομους αποτελούν και φέτος το σκηνικό του εορταστικού τριήμερου των Αποκριών.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Εξίσωση βήμα προς βήμα" αναφέρει ότι οι ΗΠΑ υιοθετούν την πρακτική της σιωπηρής αλληλοαναγνώρισης θεσμών "εκ των κάτω" προωθώντας ειδικά προγράμματα με επαφές Ε/Κ και Τ/Κ. Το ΥΠΕΞ της Δημοκρατίας αντιδρά σε αυτές τις πρωτοβουλίες, σημειώνει, προσθέτοντας ότι ενημερώθηκε ήδη ο Πρόεδρος Κληρίδης και θα ληφθούν μέτρα. Αλλού γράφει ότι η κυβέρνηση προχωρά στην ενοικίαση πυροσβεστικών ελικοπτέρων για να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, ενώ στους μεσοπρόθεσμους στόχους είναι η αγορά τριών ελικοπτέρων.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Το ΑΚΕΛ με το λαό, για το λαό" αναφέρεται σε δηλώσεις στις οποίες προέβη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας κατά την επίσκεψή του στην υπαίθρια λαϊκή και δημοτική αγορά Λεμεσού, απ΄ όπου κάλεσε τους κυβερνώντες να "παραδεχτούν τα προβλήματα και να προβληματιστούν", ενώ έστειλε και χαιρετίσματα στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη ευχόμενός του υγεία και ήπιο προεκλογικό κλίμα. Αλλού δημοσιεύει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το προεδρικό μεθοδεύει "φάγωμα" του Νίκου Αναστασιάδη από την προεδρία του ΔΗΣΥ και προώθηση του ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη στη θέση του.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" κάτω από τον τίτλο "Ο φυγάς παραδίδεται" αναφέρει ότι παραδόθηκε χθες ο ύποπτος για ρίψη πυροβολισμών σε νυκτερινό κέντρο, Πέτρος Πατσαλίδης, ο οποίος είχε αποδράσει πριν 18 ημέρες ενώ κρατούταν από την Αστυνομία. Αλλού γράφει ότι ο διεθνές οργανισμός Moody's συνεχίζει να αξιολογεί την Κύπρο με το βαθμό φερεγγυότητας "Α-2/Ρ-1", ο οποίος περιγράφεται ως αρνητικός.

(ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΑ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 25 February 2001 - 8:24:03 UTC