Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-01-17

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Aνασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 17/1/2001 Οι δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου, αρμόδιου για θέματα διεύρυνσης Γκούντερ Φερχόιγκεν για την ενταξιακή πορεία της Κύπρου, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοσίων υπαλλήλων και των τραπεζικών οι οποίοι αντιτίθενται στην εφαρμογή του προτεινόμενου Σχεδίου Υγείας, το ζήτημα που προέκυψε για τον Υπαρχηγό Αστυνομίας Νίκο Σερδάρη με βάση την έκθεση του ερευνώντος λειτουργού στην υπόθεση της καθυστέρησης στην αγορά παράκτιων ραντάρ και η πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει τα πρόστιμα για τη μη χρήση της ζώνης ασφαλείας από τους οδηγούς είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Πατέρας - κτήνος" ότι 37χρονος πατέρας από τη Λευκωσία για περισσότερο από ένα χρόνο ασελγούσε παρά φύση σε βάρος των δυο κόρων του ηλικίας 16 και 18 χρονών. Χθες οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας όπου εκδόθηκε εναντίον του οκταήμερο διάταγμα κράτησης. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης φαίνεται να μην έχει άλλη επιλογή από του να παύσει τον Υπαρχηγό Αστυνομίας Νίκο Σερδάρη, στον οποίο επιρρίπτονται οι ευθύνες για την καθυστέρηση στην αγορά των παράκτιων ραντάρ.

Η "Μάχη" κάτω από τον τίτλο "Σοκ! Ανώμαλος πα-τέρας" αναφέρει ότι 37χρονος πατέρας από τη Λευκωσία βίαζε κατ' επανάληψη τις ηλικίας 16 και 18 χρόνων θυγατέρες του. Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην αστυνομία και ο 37χρονος τέθηκε υπό κράτηση για οκτώ ημέρες. Αλλού γράφει ότι χθες οι καθηγητές πραγματοποίησαν επαρχιακές συνελεύσεις, όπου ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ και στην κυβέρνηση για το θέμα της ισομισθίας. Η επικύρωση ή η απόρριψη της συμφωνίας θα αποφασιστεί σήμερα με ψηφοφορία στην οποία θα συμμετάσχουν όλα τα μέλη της ΟΕΛΜΕΚ.

Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Ωρα κρίσεως στο Χρημαστήριο" ότι "έστω και τώρα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πρέπει να δράσει αποφασιστικά και να αποδείξει ότι υπηρετεί το ρόλο που της ανατέθηκε", τονίζουν με δηλώσεις τους στην εφημερίδα βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται σήμερα οι τραπεζικοί υπάλληλοι στην προσπάθειά τους να διατρανώσουν τη βούληση τους να παραμείνουν εκτός του Σχεδίου Υγείας που προωθεί η κυβέρνηση.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Σάλος για 'Yorgo'" αναφέρεται σε δημοσίευμα του περιοδικού "Νέμεσις", το οποίο δημοσιεύει την αλληλογραφία του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου με τη μητέρα του Μαργαρίτα, η οποία "θέλει εκτός από νύφη και σύζυγος να γίνει και μητέρα Πρωθυπουργού", σύμφωνα με τη "Σ". Αλλού γράφει ότι με δελεαστικές προτάσεις σε πρατηριούχους της περιοχής Δεκέλειας και της ευρύτερης περιοχής Κοκκινοχωριών, ο τουρκικός στρατός προσπαθεί τελευταίως να εξασφαλίσει καύσιμα από τις ελεύθερες περιοχές.

"Ο Φιλελεύθερος" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Οι Βρυξέλλες προειδοποιούν" ότι ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης Γκούντερ Φερχόιγκεν από τη μια επέκρινε με οξείς εκφράσεις την τουρκική πλευρά για τις απειλές προσάρτησης και την άρνησή της να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις, ενώ από την άλλη άφησε ανοικτό το παράθυρο ακόμη και για ταυτόχρονη ένταξη της Κύπρου και της Τουρκίας στην ΕΕ. Αλλού αναφέρει ότι συνεχώς εντεινόμενη ομαδική επίθεση ιών υπολογιστών παρατηρείται από τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Στη Βουλή το ουράνιο" αναφέρει ότι ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων αναμένεται να αχθούν σύντομα οι πληροφορίες περί ύπαρξης στα κατεχόμενα βλημάτων και βομβών που περιέχουν εξασθενημένο ουράνιο. Σε άλλο θέμα σημειώνει ότι για δυο ώρες θα παραλύσει αύριο Πέμπτη ο κρατικός μηχανισμός λόγω της στάσης εργασίας που προγραμματίζει η ΠΑΣΥΔΥ, ζητώντας κατοχύρωση των κεκτημένων δικαιωμάτων και συμφερόντων των μελών της στο υπό συζήτηση Εθνικό Σχέδιο Υγείας.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει στο κύριο θέμα ότι η κυβέρνηση θέλει να δεκαπλασιάσει τα πρόστιμα για τους οδηγούς που δεν κάνουν χρήση των ζωνών ασφαλείας στα αυτοκίνητα, σε μια προσπάθεια να μειώσει το φοβερό αριθμό θανατηφόρων δυστυχημάτων στο νησί. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι καταναλωτές μπορεί να αντιμετωπίσουν νέες περικοπές νερού, μερικές εβδομάδες μετά την εξαγγελία της κυβέρνησης ότι οι περιορισμοί στην παροχή νερού τερματίστηκαν για τα καλά.

Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα "Financial Mirror" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Libra-Salamis σε κοινή ρότα" ότι συνεταιρική εταιρεία με δραστηριότητες στον τομέα των κρουαζιεροπλοίων, δημιουργούν οι εταιρείες Σάλαμις και Libra. Αλλού αναφέρει ότι πέραν της Κύπρου επεκτείνει τις ασφαλιστικές της εργασίες η Commercial Union Κύπρου, έχοντας φτάσει σε καταρχήν συμφωνία με το διεθνή ασφαλιστικό όμιλο CGNU plc για την πλήρη εξαγορά των εργασιών γενικού κλάδου του ομίλου στην Ελλάδα.

(ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΚ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 17 January 2001 - 8:24:03 UTC