Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-08-09

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ – 09/08/2000 Η χθεσινή νέα βομβιστική επίθεση κατά χρηματιστηριακού γραφείου αποτελεί την κύρια είδηση του σημερινού Τύπου, που προβάλλει και έκκληση του Αρχηγού της Αστυνομίας προς το κοινό να συνδράμει στο έργο της. Οι εφημερίδες προβάλλουν επίσης δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών για τις συνομιλίες, την επίσκεψη Τ/Κ στα Κόκκινα μέσω θαλάσσης καθώς και την εισήγηση που θα κατατεθεί σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο για αγορά τριών πτητικών μέσων πυρόσβεσης.

Η "Αλήθεια" σε κύριο θέμα με τίτλο "Limit up βομβιστικών επιθέσεων" γράφει ότι ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν οι αλλεπάλληλες βομβιστικές επιθέσεις που στρέφονται εναντίον χρηματιστηριακών παραγόντων, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη μακροπρόθεσμη προοπτική του Χρηματιστηρίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εισήγηση για αγορά τριών πτητικών μέσων πυρόσβεσης θα κατατεθεί σήμερα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, τα οποία θα πρέπει να είναι ικανά να μεταφέρουν μέχρι πέντε τόνους νερό και να μπορούν να κινούνται το βράδυ.

Η "Μάχη" κάτω από τον τίτλο "'Μπαμ' στο πάτωμα' γράφει ότι μετά από σύσκεψη ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε πως η Δύναμη ελέγχει την κατάσταση και κάλεσε τα θύματα των βομβιστικών επιθέσεων να τη βοηθήσουν δίνοντας στοιχεία για να επιτευχθεί σύλληψη των δραστών. Σε άλλο θέμα προβάλλει δήλωση του Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Τάκη Χριστόπουλου ότι υπάρχουν κι άλλες οικογένειες αγνοουμένων που ενημερώθηκαν για το θάνατο των δικών τους και δεν αποδέχθηκαν τις μαρτυρίες της Υπηρεσίας Αγνοουμένων.

Ο "Πολίτης" προβάλλει πρωτοσέλιδα την έρευνά του για τα όσα συμβαίνουν στην Αγία Νάπα κάτω από τον τίτλο "Δεν πιστεύω στα μάτια μου" και σήμερα παρουσιάζει μια εικόνα αλλοτρίωσης του χαρακτήρα της Αγίας Νάπας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε "μήνυμα Κασουλίδη" ότι η Ε/κ πλευρά δεν είναι δεδομένη για άλλο γύρο συνομιλιών αν δεν αποδώσουν αυτές της Νέας Υόρκης και ότι εάν οι συνομιλίες δεν καρποφορήσουν θα πρέπει ο ΓΓ του ΟΗΕ να αποδώσει ευθύνες στους υπαίτιους, εννοώντας σαφώς την Τουρκία και το Ραούφ Ντενκτάς.

Η "Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Τρόμος και αγωνία" αναφέρεται στην τρίτη σε έξι μέρες βομβιστική επίθεση εναντίον οχημάτων και γραφείων ιδιοκτητών χρηματιστηριακών γραφείων και γράφει ότι ο τρόμος και η αγωνία εντείνονται γιατί οι ενέργειες αυτές πραγματοποιούνται από "νυκτόβια εγκληματικά στοιχεία, καλά διαβασμένα", όπως δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας. Αλλλού γράφει ότι το εκδοτικό συγκρότημα 'ΔΙΑΣ' κατέθεσε χθες το ενημερωτικό δελτίο και την αίτησή του για εισδοχή στο Χρηματιστήριο.

Ο "Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα με τίτλο "ΗΠΑ:Ενδιάμεσες συμφωνίες" γράφει ότι τη λογική των ενδιάμεσων συμφωνιών που θα συναποτελέσουν στο τέλος της διαδικασίας τη συνολική λύση του Κυπριακού, ευνοούν οι Αμερικανοί μεσολαβητές. Αλλού προβάλλει δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής ότι η κατάσταση είναι η χειρότερη από το 1974 και πως τώρα η εκτροπή στο Κυπριακό είναι με τη σφραγίδα του εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ ενώ εισηγήθηκε τη μετάβαση του Εθνικού Συμβουλίου στην Αθήνα ή επίσκεψη του Πρωθυουργού της Ελλάδας Κώστα Σημίτη στην Κύπρο για συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Καταποντισμός ΧΑΚ" γράφει ότι χωρίς φρένο συνεχίζεται η κατρακύλα του Δείκτη Τιμών στο Χρηματιστήριο, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις για σύντομη αναστροφή του αρνητικού κλίματος. Σε άλλο θέμα προβάλλει χθεσινές δηλώσεις του Πρέσβη της Ρωσίας Βλαδιμίρ Παβλίνοφ, μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, ότι για τη χώρα του δεν τίθεται θέμα συζήτησης συνομοσπονδιακής λύσης και ότι η απουσία του Ρώσου απεσταλμένου για το Κυπριακό από τη Γενεύη οφειλόταν σε πρακτικούς λόγους.

Η "Cyprus Mail" προβάλλει πρωτοσέλιδα την έκκληση του Αρχηγού της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη προς το κοινό να βοηθήσει τη δύναμη να εντοπίσει τους βομβιστές με στόχο τα χρηματιστηριακά γραφεία. Σε άλλο θέμα προβάλλει δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της ΟΥΝΙΚΥΠ Σάρα Ράσελ ότι η Δύναμη θα διαμαρτυρηθεί για τη χθεσινή παραβίαση των Τούρκων στη θαλάσσια περιοχή των Κοκκίνων, όπου μεταφέρθηκαν με σκάφη περίπου 700 Τουρκοκύπριοι.

Η εβδομαδιαία "Financial Mirror" χαρακτηρίζει πολύ κρίσιμες τις επόμενες συνεδριάσεις του ΧΑΚ και γράφει ότι οι κυνηγοί ευκαιριών παρενέβηκαν στην αγορά χθες αγοράζοντας στα χαμηλά και βοηθώντας έτσι το Δείκτη να ξεφύγει από τα αρνητικά επίπεδα στα οποία είχε φτάσει, με αποτέλεσμα οι απώλειες να περιοριστούν στο 2% μόνο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Λαϊκή Επενδυτική και η Εργοληπτική εταιρεία Κώστας Μιχαηλίδης πήραν χθες το πράσινο φως για ένταξή τους στο ΧΑΚ.

(ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΜ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 9 August 2000 - 6:24:10 UTC