Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-08-08

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ 8/08/2000 Οι συνεχιζόμενοι στρατιωτικοί εξοπλισμοί του Αττίλα στα κατεχόμενα και οι ενέργειες τις δικής μας πλευράς, οι εξελίξεις στο Χρημαστιστήριο Αξιών Κύπρου, και οι έρευνες της Αστυνομίας αναφορικά με τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις εναντίον εκπροσώπων χρηματιστηριακών γραφείων, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" στο βασικό θέμα, με τίτλο "Εκβιαστές οι δράστες των βομβών", γράφει ότι πίσω από τις δύο πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις εναντίον εκπροσώπων χρηματιστηριακών γραφείων βρίσκονται συγκεκριμένοι άνθρωποι του υποκόσμου, οι οποίοι είχαν ζητήσει μετοχές με ιδιωτική τοποθέτηση αλλά δεν τους δόθηκαν. Αλλού γράφει ότι πριν από το τέλος του Αυγούστου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία κατακύρωσης των προσφορών για εγκατάσταση πλωτής μονάδας αφαλάτωσης ανατολικά του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού της Μονής.

"Η Μάχη" στο πρωτοσέλιδο θέμα, υπό τον τίτλο "Προειδοποιητικό μήνυμα προς Ανδρέα Ψαρά", γράφει ότι η Αστυνομία πιστεύει ότι η βομβιστική επίθεση με στόχο το αυτοκίνητο του Πάμπου Ανδρέα Ψαρά, που έγινε χθες, αποτελεί προειδοποιητικό μήνυμα και αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είχε απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στις συναυλίες του Μάριου Τόκα που προγραμματίζει το Υπουργείο Αμυνας και το ΓΕΕΦ στα πλαίσια της επιμόρφωσης και της ψυχαγωγίας των εθνοφρουρών.

O "Πολίτης" στο κύριο θέμα, με τίτλο "Κατά βαρβάρων", αναφέρει ότι σε μια περίοδο τουριστικής αιχμής, ο "Π" επιχειρεί να αναδείξει ένα προκλητικό φαινόμενο αλλοτρίωσης και ασυδοσίας που λαμβάνει χώρα στην Αγία Νάπα, όπου σε δημόσιους χώρους και νυκτερινά κέντρα η χυδαιότητα αντικαθιστά ακόμη και αυτόν τον ερωτισμό. Αλλού γράφει ότι ο χρηματιστηριακός δείκτης επιμένει να κινείται προς τα κάτω και χθες έπεσε κατά 2,96% επιτείνοντας τις ανησυχίες των επενδυτών που παραμένουν εγκλωβισμένοι και με ερωτηματικά για την πτώση του δείκτη.

"Η Σημερινή" στο βασικό θέμα, με τίτλο "Πανικός στο ΧΑΚ", γράφει ότι ούτε οι διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ούτε οι συμβουλές των χρηματιστών μπορούν να ανακόψουν την κατρακύλα του ΧΑΚ. Σε άλλο δημοσίευμα, η εφημερίδα γράφει ότι η μητέρα της 19χρονης Μαρίας Αντωνιάδου, που κρατείται στις φυλακές της Αιγύπτου για κατοχή ναρκωτικών, ζήτησε την παρέμβαση του Προεδρικού Μεγάρου. Οπως αναφέρει η "Σ", η κ. Αγγέλα Αντωνιάδου συναντήθηκε χθες με τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Παντελή Κούρο στην παρουσία του δικηγόρου της, Ιάκωβου Αβρααμίδη.

"Ο Φιλελεύθερος" στο βασικό θέμα, υπό τον τίτλο "Κι άλλα στοιχεία για όπλα", γράφει ότι επιπρόσθετα στοιχεία που αφορούν την στρατιωτική ενίσχυση του Αττίλα με νέα οπλικά συστήματα συγκεντρώνει η κυβέρνηση και αναμένεται μόλις επιβεβαιωθούν πλήρως να οδηγήσουν τη Λευκωσία σε νέες καταγγελίες και διαβήματα προς τα ΗΕ και ξένες κυβερνήσεις. Αλλού γράφει ότι θέμα ασφάλειας στα αεροδρόμια εγείρεται ύστερα από την εμπλοκή ιδιωτικής αστυνομίας στο χειρισμό των τηλεοπτικών συσκευών από τις οποίες ελέγχονται διάφορα αντικείμενα ταξιδιωτών.

Η "Χαραυγή" στο πρωτοσέλιδο θέμα, με τίτλο "Οχι σε διάλογο κωφών", γράφει ότι την εκτίμηση ότι το Κυπριακό βρίσκεται στη χειρότερη θέση από το 1974 εξέφρασε χθες σε διάσκεψη Τύπου ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας και τόνισε ότι στο εθνικό θέμα παρατηρείται εκτροπή και οπισθοδρόμηση. Αλλού γράφει ότι σοβαροί κίνδυνοι λοιμώξεων παραμονεύουν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας εξαιτίας σοβαρών ελλείψεων που παρατηρούνται σε είδη ιματισμού και παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας Φρίξου Σαββίδη για αντιμετώπιση της κατάστασης, αυτή εξακολουθεί να είναι άθλια.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" αναφέρεται στο υδρόπαρκο στην Πάφο, όπου πρόσφατα έχασε τη ζωή του τρίχρονο αγοράκι και γράφει ότι οι δουλειές έχουν πέσει στο 30% από την ημέρα του τραγικού συμβάντος, σύμφωνα με ένα εκ των ιδιοκτητών του. Σε άλλη είδηση, η εφημερίδα γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης εξέφρασε χθες τη δυσαρέσκειά του για το επίπεδο της οικονομικής βοήθειας που προέρχεται από τις Βρυξέλλες, ενώ χθες η ΕΕ υπέγραψε τη χρηματοδότηση περίπου πέντε εκατομμυρίων ευρώ με στόχο την εναρμόνιση της Κύπρου με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 8 August 2000 - 7:24:06 UTC