Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-06-27

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΚΥΠΕ 27/6/2000 Η επίσκεψη του Αμερικανού Προεδρικού Απεσταλμένου για το Κυπριακό Αλφρεντ Μόουζες στην Κύπρο, η αγορά από τη Γαλλία αντιαρματικών πυραύλων "Μίλαν", η αντιπαράθεση ΑΚΕΛ - κυβέρνησης στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων των ημικρατικών οργανισμών και ισχυρισμοί για ύπαρξη "οργίου κερδοσκοπίας" στο ΧΑΚ είναι μεταξύ των κύριων θεμάτων που απασχολούν το σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Οι ΗΠΑ αναζητούν συμβιβασμό" αναφέρει ότι ο Αμερικανός Προεδρικός Απεσταλμένος Αλφρεντ Μόουζες, που έφτασε χθες στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές, κράτησε κλειστά τα χαρτιά του λέγοντας πως ήρθε για να ακούσει τι έχουν να πουν οι δύο ηγέτες ενόψει της έναρξης των συνομιλιών της Γενεύης στις 5 Ιουλίου. Αλλού γράφει ότι το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας αποφάσισε χθες αύξηση των ποινών για τις ζώνες ασφάλειας και τα κράνη, μετακίνηση των κενοταφίων που βρίσκονται κατά μήκος των δρόμων και υποχρεωτική πρόσδεση με τις ζώνες ασφάλειας στα πίσω καθίσματα.

"Η Μάχη" υπό τον τίτλο "Αντιπαράθεση" αναφέρει ότι κυβέρνηση και ΑΚΕΛ ήρθαν χθες σε έντονη δημόσια αντιπαράθεση για το θέμα της σταδιακής ελευθεροποίησης της αγοράς, αφού ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ χαρακτήρισε "ανιστόρητα και ατεκμηρίωτα" τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για τις ελευθεροποιήσεις, ενώ από δικής του πλευράς ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων απάντησε πως η κυβέρνηση δεν μιλά για ιδιωτικοποιήσεις αλλά για ελευθεροποιήσεις. Αλλού γράφει ότι την Πέμπτη ξεκαθαρίζει το θέμα των καταγγελιών για ύπαρξη "παραστρατιωτικού επιτελείου" στο ΔΗΣΥ.

Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Εσπασε το μυστικό" αναφέρει ότι σε νέα εποχή εισήλθε από χθες η ανθρωπότητα, αφού τόσο στο Λονδίνο όσο και στη Νέα Υόρκη ανακοινώθηκε πως έσπασε ο κώδικας του ανθρώπινου DNA και πως είναι γεγονός το πρώτο λειτουργικό προσχέδιο ολόκληρου του αυτοπαραγώμενου τμήματος του κυττάρου. Αλλού γράφει ότι ο αρχιμανδρίτης Αντρέας Κωνσταντινίδης "παραδέχθηκε ότι φιλοξενεί και προστατεύει τον Στάγγο και ένα άλλο μάρτυρα, τον Ζιαν Κονσταντί Νίνι, ενώ διακηρύττει ότι θα φτάσει μέχρι το τέλος στη σύγκρουσή του με τον Αθανάσιο".

"Η Σημερινή" υπό τον τίτλο "Όργιο κερδοσκοπίας" αναφέρει ότι "κερδοσκόποι κάνουν άνω - κάτω" το Χρηματιστήριο, αγοράζοντας μετοχές το πρωί και τις πωλούν το μεσημέρι, ενώ στο "παιχνίδι" αυτό βοηθούν και τα χρηματιστηριακά γραφεία, τα οποία δίνουν το δικαίωμα στους πελάτες τους να "παίζουν", τουλάχιστον το πενταπλάσιο των χρημάτων που διαθέτουν. Αλλού γράφει ότι στη διάσκεψη Τύπου της 5ης Ιουλίου η Συντονιστική Επιτροπή για Προάσπιση του Θεσμού της ΑΤΑ αναμένεται να εξαγγείλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, συμπεριλαμβανομένων και απεργιακών μέτρων.

"Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Πύραυλοι Μίλαν 25 εκ. λιρών" αναφέρει ότι η Κύπρος, σε μια κίνηση αναβάθμισης της Εθνικής Φρουράς, προχώρησε σε συμφωνία με τη Γαλλία για αγορά υπερσύγχρονων αντιαρματικών πυραύλων Μίλαν- 3, που θα παραδοθούν το αργότερο σε ένα χρόνο από σήμερα. Αλλού γράφει ότι έληξε με επιτυχία η τετραήμερη άσκηση διοικητικής μέριμνας της Εθνικής Φρουράς "Δήμητρα", στην οποία συμμετείχαν 4.000 έφεδροι.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "'Δολοφονούνται' οι ημικρατικοί" αναφέρει ότι "με παραστατικό τρόπο" ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης "ξεμασκάρεψε" χθες τις "μεθοδεύσεις" της κυβέρνησεις για ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών, διατυπώνοντας ξεκάθαρα τις θέσεις του ΑΚΕΛ πάνω στο θέμα. Αλλού γράφει ότι έφυγε χθες ξημερώματα για την Ελλάδα ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, ενώ επώνυμος Ελλαδίτης επιχειρηματίας φέρεται πρόθυμος να καταθέσει σε βάρος του.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" υπό τον τίτλο "Αποκωδικοποιώντας το 'βιβλίο της ζωής'" αναφέρει ότι επιστήμονες χθες ανακοίνωσαν πως έχουν πραγματοποιήσει το πρώτο μεγάλο βήμα στη χαρτογράφηση του ανθρώπινου γενετικού κώδικα. Αλλού γράφει ότι τρεις Άγγλοι ποδοσφαιρικοί αστέρες πιθανόν να κατηγορηθούν για συμμετοχή σε σεξουαλικό σκάνδαλο στην Αγία Νάπα, με Αγγλίδες τουρίστριες. Οι τρεις ποδοσφαιριστές φέρονται ακόμη να έχουν βιντεογραφήσει τα όσα έκαναν.

(ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 27 June 2000 - 7:24:13 UTC