Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-04-19

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(K) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 19/04/2000 Οι καταγγελίες Αβέρωφ Νεοφύτου και Ευάγγελου Σιαμμούττα για τους οδηγούς ταξί κατά τη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Συγκοινωνιών και Εργων της Βουλής, οι διεργασίες στο ΔΗΚΟ και οι πληροφορίες για το χρόνο πραγματοποίησης του εκλογικού του συνεδρίου, η πορεία του ΧΑΚ και η εξαγορά της Τράπεζας Interbank of New York από την Τράπεζα Κύπρου καθώς και το παρασκήνιο για τον τόπο και τρόπο πραγματοποίησης των επικείμενων συνομιλιών για το Κυπριακό είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν το σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Ο Σπύρος ευνοεί μετακίνηση του συνεδρίου", γράφει ότι το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ "δεν κατόρθωσε χθες να καταλήξει σε συγκεκριμένη πρόταση για την ημερομηνία διεξαγωγής του εκλογικού συνεδρίου του κόμματος και ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της μετάθεσης του συνεδρίου". Γράφει ότι οι Αμερικανοί επιμένουν στη διεξαγωγή συνομιλιών τύπου "Καμπ Ντέιβιντ" εκτός Νέας Υόρκης.

Η "Μάχη" υπό τον τίτλο "ΧΑΚ: Ρεκόρ στο ρεκόρ" γράφει ότι σημειώθηκε νέο ρεκόρ χθες στο ΧΑΚ, με το συνολικό ποσό συναλλαγών να αγγίζει τα 48 εκατομμύρια λίρες και το Γενικό Δείκτη να παρουσιάζει αύξηση κατά 3,03 % και να κλείνει στις 553.63 μονάδες. Γράφει ότι βρέθηκε χθες νεκρός από πυροβολισμό στη σκοπιά του στις Κεντρικές Φυλακές ο 29χρονος δεσμοφύλακας Παναγιώτης Ελευθερίου από τους Αγίους Αναργύρους Λάρνακας.

Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Κι άλλα 'δώρα' έναντι ΦΠΑ" ότι ακόμα ένα βήμα προς την επίτευξη ευρύτερης κοινοβουλευτικής συναίνεσης για το ΦΠΑ κάνει ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης, με τη συμπερίληψη και άλλων αντισταθμιστικών μέτρων για τους αγρότες και τους πρόσφυγες. Αλλού αναφέρει ότι ταξιτζήδες στο αεροδρόμιο της Λάρνακας "άφησαν έναν άνθρωπο να πεθάνει αρνούμενοι να τον πάνε στο νοσοκομείο της πόλης γιατί η κούρσα δεν είναι προσοδοφόρα", όπως κατάγγειλε χθες ο βουλευτής Ευάγγελος Σιαμμούτας.

Η "Σημερινή" υπό τον τίτλο "Απόφαση σταθμός" γράφει ότι το συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου ανακοίνωσε απόφασή της να εξαγοράσει την Τράπεζα Interbank, γεγονός που εκτίναξε τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου μέχρι και 9,15 λίρες. Αναφέρει εξάλλου ότι τριάντα περίπου οικογένειες πεσόντων ή αγνοουμένων μαχητών του 1974 θα κληθούν τις επόμενες λίγες ημέρες να παραλάβουν τα οστά συγγενών τους και με τις πρέπουσες τιμές θα τα κηδέψουν για να αναπαυθούν αιώνια.

"Ο Φιλελεύθερος" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Θ' αναζητήσουμε μέση λύση" ότι έντονο παρασκήνιο αναπτύσσεται την τελευταία περίοδο από τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς, οι οποίοι συγκλίνουν στην πραγματοποίηση του επόμενου γύρου των συνομιλιών σε απομονωμένη περιοχή. Αλλού αναφέρει ότι η Επιτροπή Νομικών της Βουλής ενέκρινε νομοσχέδιο με το οποίο αυξάνονται από 50 λίρες σε 100 λίρες τα εξώδικα πρόστιμα για τροχαίες παραβάσεις.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Ταξιτζήδες - Εγκληματίες" αναφέρει ότι "άφωνους" άφησε τους παρευρισκόμενους στη χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών ο Υπουργός Αβέρωφ Νεοφύτου, καταγγέλλοντας ότι ανάμεσα στους ταξιτζήδες που σταθμεύουν στο αεροδρόμιο Λάρνακας "έχουν παρεισφρήσει άνθρωποι με βεβαρημένο παρελθόν, που κατηγορήθηκαν για φόνο, άνθρωποι της νύκτας, των καμπαρέ και των ναρκωτικών". Αλλού αναφέρεται σε "αναβρασμό" που επικρατεί ανάμεσα στις 20 χιλιάδες οικοδόμους της Κύπρου μετά το χθεσινό αδιέξοδο στο οποίο κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι οι τιμές των μετοχών ανέβηκαν χθες καθώς οι επενδυτές έτρεξαν να αγοράσουν μετοχές της Τράπεζας Κύπρου μετά την ανακοίνωση - έκπληξη για αγορά από αυτήν μιας μικρής αμερικανικής τράπεζας. Αλλού γράφει ότι η αντικαπνίστρια Αντρη Ολυμπίου, η οποία κατέρχεται σε απεργία πείνας από τη Δευτέρα, έξω από το κτίριο της Βουλής σκοπεύει να οδηγήσει το θέμα του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους στα δικαστήρια.

Η εβδομαδιαία "Financial Mirror" γράφει ότι το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου στην προσπάθειά του να παράσχει περιεκτικότερη αντιπροσώπευση στις εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στο ΧΑΚ, πρόκειται να προσθέσει ακόμα τέσσερις νέες κατηγορίες οι οποίες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τον τρόπο υπολογισμού του γενικού δείκτη τιμών. Αλλού αναφέρει ότι η CLR και ο Ομιλος Λαϊκής συμφώνησαν να ιδρύσουν από κοινού μια νέα εταιρεία επιχειρηματικών ή καινοτομικών κινδύνων (Venture capital), η οποία μπορεί να σηματοδοτήσει την απαρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ των δυο οικονομικών δυνάμεων.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΚ/ΓΠ.)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 19 April 2000 - 6:24:08 UTC