Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-02-17

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,17/02/2000 (ΚΥΠΕ) Η αναβολή λήψης απόφασης από το Υπουργικό Συμβούλιο για το θέμα των τιμών των πετρελαιοειδών, η σημερινή νέα συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, η χθεσινή "εξέγερση" των κατοίκων των Λευκάρων λόγω των μαζικών καταγγελιών από την αστυνομία για τροχαίες παραβάσεις, η πραγματοποίηση αύριο σύσκεψης στο Προεδρικό για το υδατικό, η συνέχιση της υποχώρησης στις τιμές των μετοχών στο ΧΑΚ, το θέμα της πρότασης του ΔΗΣΥ για οριζόντια ψηφοφορία και αύξηση του αριθμού των βουλευτών και το περιεχόμενο έκθεσης - σοκ για τα ναρκωτικά είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η "Αλήθεια" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Παράταση αγωνίας για τα καύσιμα" πως πρατείνεται για μια εβδομάδα η λήψη απόφασης από το Υπουργικό Συμβούλιο για τις νέες τιμές στα καύσιμα χωρίς να προβλέπεται διαφοροποίηση της κατάστασης. Αλλού αναφέρει ότι απαντήσεις επί όλων των θεμάτων που προκύπτουν αναφορικά με την ανέγερση μονάδων αφαλάτωσης θα δώσουν αύριο στον Πρόεδρο Κληρίδη οι τεχνοκράτες του Υπουργείου Γεωργίας στο πλαίσια ειδικής σύσκεψης για το υδατικό την οποία συγκάλεσε ο ίδιος.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Στην αναμονή η αύξηση" αναφέρει πως η ζήτηση των καυσίμων έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία 24ωρα καθιστώντας την πλήρη παροχή τους στα πρατήρια και σε άλλες εγκαταστάσεις αδύνατη. Σε άλλο θέμα σημειώνεται πως συνεχίστηκε και χθες η υποχώρηση στις τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, καθώς ο Γενικός Δείκτης Τιμών σημείωσε νέα μικρή πτώση 8,71 μονάδων με τον όγκο συναλλαγών να υποχωρεί, σε σχέση με προχθές, περίπου τρία εκατομμύρια λίρες.

Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Εμειναν από καύσιμα" ότι μπροστά στις ολοένα και περισσότερα εντεινόμενες αντιδράσεις στην αύξηση της τιμής των καυσίμων η κυβέρνηση δεν τόλμησε χθες να πάρει τη δύσκολη απόφαση και επέλεξε την εβδομαδιαία παράταση σε μια εμφανέστατη προσπάθεια να εμπλέξει και τα κόμματα. Αλλού αναφέρει πως η πρόταση του ΔΗΣΥ για την οριζόντια ψηφοφορία προκάλεσε σύγκρουση του Προέδρου και του Αναπληρωτή Προέδρου του κόμματος Νίκου Αναστασιάδη και Παναγιώτη Δημητρίου.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Φαύλος κύκλος" αναφέρει πως η χθεσινή αναβολή της λήψης οριστικής απόφασης από το Υπουργικό Συμβούλιο για τις τιμές των καυσίμων, με αιτιολογικό την αναζήτηση της "χρυσής τομής στο καυτό πρόβλημα δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο και επιτείνει την κρίση στην οικονομία του τόπου, που έχει ξεσπάσει εδώ και δέκα ημέρες". Σε άλλο θέμα αναφέρει πως με βάση έκθεση "σοκ" η εξάρτηση από τα ναρκωτικά εξελίσσεται σε πραγματικό εφιάλτη και καθιστά τους νέους της Κύπρου θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

"Ο Φιλελεύθερος" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Μετέωρες οι ανατιμήσεις" πως η κυβέρνηση υπό την πίεση των έντονων αντιδράσεων κομμάτων και οργανωμένων συνόλων, υποχώρησε τελικά χθες και αποφάσισε να αναβάλει για μια εβδομάδα τη λήψη απόφασης για το θέμα των τιμών των πετρελαιοειδών και να διαβουλευθεί με τα κόμματα σε μια προσπάθεια εξεύρεσης της "χρυσής τομής". Σε άλλο θέμα σημειώνεται πως στους 378 ανέρχονται οι Τουρκοκύπριοι που ζουν σήμερα στις ελεύθερες περιοχές, αριθμός που αυξήθηκε κατακόρυφα τους τελευταίους έξι μήνες.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Αναζητούν τώρα συναίνεση" αναφέρει πως "κάτω από το βάρος της καθολικής κατακραυγής και της θύελλας αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν εναντίον της η κυβέρνηση υποχρεώθηκε χθες να αναστείλει τουλάχιστον για μιαν εβδομάδα την πρόθεση της να επιβάλει νέες βαριές αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων". Αλλού αναφέρει πως το Εθνικό Συμβούλιο συνέρχεται σήμερα, όπως έχει προγραμματισθεί, για να συζητηθεί η κατάσταση στο κυπριακό πρόβλημα.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει πως ο Δήμαρχος Λευκάρων ηγήθηκε χθες μιας "εξέγερσης" των δημοτών του κατά της αστυνομικής δράσης για μικρές τροχαίες παραβάσεις στο χωριό με το Δήμαρχο να αναφέρει ότι αστυνομικός που υπηρετεί στο χωριό τον συνέλαβε και την αστυνομία των Λευκάρων να το αρνείται. Αλλού αναφέρει πως ο αριθμός των τουριστών που έφθασαν στην Κύπρο τον περασμένο μήνα αυξήθηκε κατά 10% σε σύγκριση με τον περασμένο Ιανουάριο σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 17 February 2000 - 8:24:08 UTC