Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-11-25

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,25/11/1999 (ΚΥΠΕ) Η άφιξη σήμερα στην Κύπρο του Ελληνα Υπουργού Εξωτερικών και οι διεργασίες στο Κυπριακό ενόψει της έναρξης των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών αλλά και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στο Ελσίνκι, η κατάθεση σήμερα νομοσχεδίου στη Βουλή για την επιβολή τέλους 1% πάνω στις χρηματιστηριακές πράξεις και η πορεία των ερευνών της Αστυνομίας σε σχέση με υπόθεση απόπειρας φόνου, είναι μερικά από τα κύρια θέματα που προβάλλονται στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Ανησυχίες για την τιμή του πετρελαίου" πως έκτακτη σύσκεψη με τις εταιρείες πετρελαιοειδών πραγματοποιείται σήμερα στο Υπουργείο Εμπορίου, υπό τον Νίκο Ρολάνδη, αφού η ήδη ψηλή τιμή του αργού πετρελαίου προκαλεί έντονες ανησυχίες για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη μικρή κυπριακή οικονομία. Αλλού αναφέρεται πως τραγική εξακολουθεί να παραμένει η υδατική κατάσταση στην Κύπρο γεγονός που φαίνεται να μην αφήνει άλλη επιλογή στην κυβέρνηση παρά να προχωρήσει κανονικά στην εφαρμογή του προγράμματος για εγκατάσταση μονάδων αφαλάτωσης.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Ανταλλαγή πυρών... η απόπειρα" αναφέρει πως νέα τροπή πήρε η όλη υπόθεση της προχθεσινής απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε στην περιοχή Αγίου Ακίνδυνου εναντίον του Μάκη Ιωάννου και των αδελφών Χρήστου και Στέλιου Κώστα Χρήστου από τις Κυβίδες. Σε άλλο θέμα σημειώνεται πως όπως στην περίπτωση του χυτηρίου Εργατών εκδόθηκε από το Γενικό Εισαγγελέα διάταγμα αναστολής των εργασιών έτσι θα γίνει και με το χυτήριο Νέμιτσας στη Λεμεσό.

Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "'Ριπές' φιλίας από το Ισραήλ'" πως μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ακη Τσοχατζόπουλου στο Ισραήλ, κατά την οποία υπήρξαν πολύ θετικά αποτελέσματα το δικό μας Υπουργείο Αμυνας ετοιμάζεται να δεκτεί νέο άνοιγμα της γειτονικής χώρας προς την Κύπρο αυτή τη φορά. Αλλού αναφέρεται πως ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας δήλωσε ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ πως στόχος είναι η ανάδειξη της κοινής γραμμής στα μεγάλα εθνικά θέματα.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Αυστηρή νότα" γράφει πως αυστηρό μήνυμα έστειλε χθες η Αθήνα στην Τουρκία και στους Ευρωπαίους εταίρους της και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Αθήνα Δημήτρης Ρέππας δήλωσε ότι η Κύπρος δεν μπορεί να είναι όμηρος της Τουρκίας στην ΕΕ. Σε άλλο θέμα σημειώνεται πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου αποφασίζει σήμερα ποιες εταιρείες θα επανέλθουν στο "πάτωμα" του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Τι θα προτείνουμε για λύση" γράφει ότι γενικό πλαίσιο ιδεών που θα αποτελέσει τη βάση μιας συμφωνίας θα παρουσιασθεί στις δυο πλευρές κατά τη διάρκεια των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών. Αλλού γράφει ότι ανοικτό μένει το θέμα της φορολογικής μεταχείρισης των κερδών από χρηματιστηριακές συναλλαγές, ενώ η κυβέρνηση καταθέτει σήμερα στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο ενεκρίθη χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο για επιβολή τέλους 1% πάνω στις πωλήσεις μετοχών και άλλων χρηματιστηριακών αξιών.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον κύριο τίτλο "Παζάρια μέχρι το παρά πέντε" γράφει ότι οι ζυμώσεις και τα παζάρια για την αναβάθμιση των ευρωτουρκικών σχέσεων θα συνεχισθούν μέχρι την τελευταία στιγμή της συνόδου της ΕΕ στο Ελσίνκι, αφού η ελληνική πλευρά επιμένει στην εξασφάλιση εκείνων των ανταλλαγμάτων που κρίνονται ικανοποιητικά από τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου. Αλλού αναφέρεται στη δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια ότι για λόγους αρχής το κόμμα του θα σταθεί δίπλα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις στον αγώνα που διεξάγουν για υπεράσπιση του θεσμού της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι δύο ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν χθες ότι αναμένουν από την Ελλάδα και τη Σουηδία να αποσύρουν τις ενστάσεις τους για την αναγόρευση της Τουρκίας σε υποψήφια χώρα της ΕΕ τον ερχόμενο μήνα. Αλλού γράφει ότι ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος φθάνει στην Κύπρο σήμερα, είπε χθες ότι η Αθήνα και η Λευκωσία έχουν ταυτόσημες απόψεις στα εθνικά θέματα.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΑΑ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 25 November 1999 - 23:38:46 UTC