Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-10-16

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,16/10/1999 (ΚΥΠΕ) Η διερευνώμενη υπόθεση πλαστογράφησης αδειών παραμονής σε αλλοδαπούς και οι συλλήψεις στις οποίες προχώρησε η Αστυνομία είναι το βασικό θέμα που κυριαρχεί σε όλες τις σημερινές εφημερίδες. Αλλά θέματα που προβάλλει ο κυπριακός Τύπος αφορούν τις εξελίξεις στο Κυπριακό καθώς και τη νέα απόφαση του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου με την οποίαν τίθεται όριο συναλλαγών στις καθημερινές χρηματιστηριακές συναντήσεις.

Η "Αλήθεια", στο κύριο θέμα με τίτλο, "Κύμα συλλήψεων για τις ροζ βίζες" γράφει ότι με αποφασιστικότητα χωρίς προηγούμενο προχωρεί η Αστυνομία στην πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων των πλαστών και παράτυπων αδειών παραμονής σε αλλοδαπούς. Αλλού γράφει ότι η απόφαση του ΔΣ του Χρηματιστηρίου να θέσει όριο συναλλαγών στη διάρκεια των καθημερινών χρηματιστηριακών συναντήσεων προκάλεσε οργή στους επενδυτές.

"Η Μάχη" στο βασικό θέμα με τίτλο "Το μαχαίρι βρήκε κόκαλο" αναφέρεται στις συλλήψεις που προέβη η Αστυνομία σχετικά με την υπόθεση των πλαστών βίζων και αναφέρεται σε προεδρικές εντολές για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Σε άλλη είδηση γράφει ότι πολλαπλή σύγκρουση αυτοκινήτων που έγινε χθες στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού είχε ως αποτέλεσμα τον κρίσιμο τραυματισμό του εθνοφρουρού Αντώνη Τσολάκη ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα με τίτλο "Ζητούσε τα λεφτά σε συνάλλαγμα", αναφέρεται με τη σειρά της στο θέμα της διερευνώμενης υπόθεσης των παράτυπων αδειών παραμονής σε αλλοδαπούς. Αλλού γράφει ότι στο τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδη και ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς θα βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για μια ύστατη όπως χαρακτηρίζεται, προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

"Η Σημερινή", στο βασικό δημοσίευμα με τίτλο "Μπαράζ συλλήψεων" αναφέρεται στο θέμα των πλαστών βίζων, ενώ σε άλλη είδηση γράφει ότι την προσεχή Τρίτη θα συζητηθεί και διαμορφωθεί στην Υπουργική Επιτροπή το πλαίσιο της κυπριακής κυβέρνησης για το θέμα των αερομεταφορών. Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων Βάσος Πύργος είπε ότι το ερέθισμα για τη διαμόρφωση του συγκεκριμένου πλαισίου αποτέλεσε η επιθυμία για σταδιακή ελευθεροποίηση των πτήσεων από και προς την Ελλάδα.

"Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Επιχείρηση καθαρά χέρια", αναφέρεται σε κάθαρση σε "τρία υπουργεία στα οποία υπάρχουν σαφή κρούσματα σήψης και διαφθοράς", που είναι αποφασισμένη να επιφέρει η κυβέρνηση. Αλλού γράφει ότι ανακρίσεις υψηλόβαθμων κρατικών λειτουργών περιλαμβανομένων και πρώην υπουργών - γενικών διευθυντών θα αρχίσουν τις επόμενες μέρες σχετικά με το θέμα απόκτησης μετοχών της εταιρείας Λούης με ιδιωτική τοποθέτηση.

Η "Χαραυγή", στο βασικό θέμα, με τίτλο "Αναπάντητα ερωτήματα" αναφέρεται στη σύλληψη του Λειτουργού Μετανάστευσης Χριστόδουλου Νικολαίδη σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διαφθοράς. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος δήλωσε μετά από συνάντηση με τον ΥΠΕΞ, Ιωάννη Κασουλίδη πως η Τουρκία πρέπει να δώσει δείγματα γραφής και συγκεκριμένης προόδου στο Κυπριακό και μετά ας μπει στον προθάλαμο της Ευρώπης.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" αναφέρεται πρωτοσέλιδα στη σύλληψη του Χαράλαμπου Αναστασιάδη για διερευνώμενη υπόθεση πλαστογράφησης. Σε άλλο δημοσίευμα, η εφημερίδα αναφέρεται σε χθεσινή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μιχάλη Παπαπέτρου με την οποίαν είπε ότι οι δημόσιες δηλώσεις σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση της θέσης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν διευκολύνουν τις προσπάθειες για εξεύρεση λύση στο Κυπριακό.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 16 October 1999 - 6:24:10 UTC