Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-10-15

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,15/10/1999 (ΚΥΠΕ) Η ανακοίνωση της διαθεσιμότητας δύο ανώτερων λειτουργών του Τμήματος Μετανάστευσης σε σχέση με την υπόθεση παραχώρησης παράνομων αδειών παραμονής σε αλλαδαπούς, η συνάντηση του εκτελούντος χρέη Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΙΟΗΕ στην Κύπρο Τζέιμς Χόλγκερ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και η απόφαση της Βουλής για αναβολή των προσφυγικών εκλογών είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Πέφτουν κεφάλια για τις πλαστές βίζες" γράφει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου τόνισε χθες την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης όπως η έρευνα για την υπόθεση των παράνομων αλλοδαπών προχωρήσει σε βάθος και έκταση, ανεξάρτητα από το ποιοι εμπλέκονται και ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα του Λειτουργού Μετανάστευσης Χριστόδουλου Νικολαϊδη και του διοικητικού λειτουργού του Τμήματος Μετανάστευσης Νίκου Βακανά. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι παράθυρο ευκαιρίας μέχρι τη Διάσκεψη Κορυφής του Ελσίνκι προσφέρει η περίοδος που μεσολαβεί μέχρι τότε.

"Η Μάχη" κάτω από τον κύριο τίτλο "Σε διαθεσιμότητα Νικολαϊδης - Βακανάς" γράφει ότι ο χείμαρρος των καταγγελιών σε βάρος του Ανδρέα Τσαγγαρίδη για υποθέσεις παράνομης εργοδότησης αλλοδαπών παρασύρει μαζί του και δύο ανώτερους λειτουργούς του Τμήματος Μετανάστευσης. Αλλού γράφει ότι οκτώ τουρκικά αεροσκάφη F16 προχώρησαν χθες το μεσημέρι σε τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Τα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν χωρίς προειδοποίηση στο FIR Αθηνών από τη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και την Κω.

Ο "Πολίτης" με κύριο τίτλο "Πρόβα για βέτο - Ανατρέπεται το σκηνικό" γράφει ότι στην άτυπη σύνοδο των 15 ηγετών των χωρών μελών της ΕΕ στο Τάμπερε της Φινλανδίας απόψε, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης θα προειδοποιήσει ότι εάν η ΕΕ επιδιώξει να αναβαθμίσει την Τουρκία στο καθεστώς της υποψήφιας χώρας χωρίς να λάβει υπόψη τις ελληνικές θέσεις τότε θα πρέπει να θεωρούν βέβαιο ότι θα έχουν να αντιμετωπίσουν το ελληνικό βέτο. Αλλού γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση απορρίπτει την ιδέα της τετραμερούς συνάντησης για το Κυπριακό.

"Η Σημερινή" κάτω από τον κύριο τίτλο "Πέφτει ο πέλεκυς" γράφει ότι διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση με τις πλαστές βίζες που επέτρεπαν σε αλλοδαπές καλλιτέχνιδες να παραμένουν παράνομα στην Κύπρο και να εργοδοτούνται σε καμπαρέ. Αλλού γράφει ότι οι τοποθετήσεις του νέου Εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Τζέιμς Χόλγκερ διά των οποίων επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι θέλει μεν ο ΓΓ του ΟΗΕ την επανέναρξη του διαλόγου εντός των δύο μηνών, όμων δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της πραγματοποίησής τους στις αρχές του επόμενου έτους, άναψαν φωτιές στη Λευκωσία.

Ο "Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Βίζες, το νυστέρι βρήκε κόκκαλο" στεγάζει το κύριο του θέμα και αναφέρει ότι ανώτεροι λειτουργοί τέθηκαν χθες σε διαθεσιμότητα. Κατάθεση "φωτιά" Λεμεσιανού "καίει" υψηλόβαθμους, γράφει η εφημερίδα στον υπότιτλό της. Αλλού γράφει ότι υπάρχει κίνδυνος να κλείσει ξανά το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και ότι υπάρχουν ανησυχίες για αυξημένο όγκο συναλλαγών, ενώ προσθέτει ότι οι χρηματιστές έχουν προχωρήσει σε αυτοπεριορισμό του αριθμού εντολών που δέχονται.

Η "Χαραυγή" στεγάζει το κύριό θέμα κάτω από τον τίτλο "ΠΕΠ, Εκλογές στη νέα χιλιετία". Η εφημερίδα γράφει ότι με τις ψήφους του ΔΗΣΥ και της ΕΔΕΚ η Βουλή αποφάσισε χθες να αναβάλει για το Δεκέμβριο του 2001 τις ορισθείσες για τις 14 Νοεμβρίου εκλογές στην Παγκύπρια Επιτροπή Προσφύγων. Αλλού γράφει ότι ο Ντενκτάς επιδιώκει τετραμερή, ενώ αναφέρεται και στη δήλωση του Τζέιμς Χόλγκερ ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ δεν προτίθεται να καλέσει συνομιλίες για το Κυπριακό εκτός εάν αυτές θα επιτύχουν.

Η αγλλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Κύπρος πληροί τα πολιτικά κριτήρια που τέθηκαν στην Κοπεγχάγη για ένταξη στην ΕΕ, αλλά μέχρι τώρα έχει υιοθετήσει μόνο το 15% των ευρωπαϊκών προτύπων. Αλλού γράφει ότι η αστυνομία άφησε χθες ελεύθερους τους τρεις άνδρες που συνέλαβε μετά την ένοπλη ληστεία που έγινε την Τετάρτη σε υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας στη Λεμεσό.

Η εβδομαδιαία "Cyprus Weekly" δημοσιεύει συνέντευξη του Γενικού Εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη ο οποίος αποκαλύπτει ότι η υπόθεση του Σολωμού Σολωμού ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τους Τούρκους τον Αύγουστο του 1996 στη Δερύνεια έγινε παραδεκτή από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αλλού γράφει ότι 50 μαθητές και μια δασκάλα από το Ζακάκι μεταφέρθηκαν χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού αφού παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και ζαλάδες.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΙΤ/ΓΠ)
(Α.Α.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Friday, 15 October 1999 - 6:24:10 UTC