Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-10-08

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,08/10/1999 (ΚΥΠΕ) Η στρατιωτική άσκηση "Νικηφόρος" που ολοκληρώθηκε χθες με παρελάσεις των ασκουμένων τμημάτων, το θέμα της χορήγησης πλαστών αδειών παραμονής στην Κύπρο σε αλλοδαπές καλλιτέχνιδες, η έρευνα της Γενικής Ελεγκτού της Δημοκρατίας για το εάν η εταιρεία Λούης πλήρωσε τελικά τις 320 χιλιάδες λίρες στο ΦΠΑ, η έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο του Προϋπολογισμού του 2000 και ο τραγικός θάνατος νεαρής μητέρας στη Λάρνακα μετά τον τοκετό, είναι μερικά από τα θέματα με τα οποία ασχολείται σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Δεν υποβαθμίστηκε ο "Νικηφόρος '99" γράφει ότι "μετά το πέρας της παρέλασης των τμημάτων που έλαβαν μέρος στην άσκηση Νικηφόρος, ο Πρόεδρος Κληρίδης δήλωσε πως δεν υποβαθμίστηκε η φετινή άσκηση" και υπογράμμισε πως καμιά απειλή δεν επηρέασε τα σενάρια της άσκησης. Αλλού γράφει ότι νεαρή μητέρα από την Πύλα πέθανε ξαφνικά χθες, λίγες ώρες μετά που έφερε στον κόσμο, με καισαρική τομή, το δεύτερό της κοριτσάκι.

Η "Μάχη" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Νέο κύκλωμα με βίζες" γράφει ότι "η αστυνομία Λεμεσού ξεσκέπασε νέο κύκλωμα έκδοσης πλαστών αδειών παραμονής σε αλλοδαπές καλλιτέχνιδες, μετά τις αποκαλύψεις για το κύκλωμα πώλησης πλαστών 'βιζών' στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται τρία μέλη της αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού". Αλλού γράφει ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να επισκεφθεί την Κύπρο ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, αν οι προσπάθειες των ΗΠΑ για έναρξη απευθείας συνομιλιών Κληρίδη - Ντενκτάς αποφέρουν καρπούς.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Ανακρίνουν Τσαγγαρίδη" γράφει ότι "πρωτοφανής χιονοστιβάδα σκανδάλων εμπλέκει αστυνομικούς, κομματικά στελέχη και γνωστούς παράγοντες της κοινωνίας μας" προσθέτοντας ότι "η αστυνομία εξετάζει υπόθεση κατά του πρώην Οργανωτικού Γραμματέα του ΔΗΣΥ Ανδρέα Τσαγγαρίδη για υποθέσεις που αφορούν παράνομες νομιμοποιήσεις αλλοδαπών και παράτυπες εκδόσεις αδειών εργασίας σε "τουρίστες". Αλλού γράφει ότι η Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας ερευνά αν η εταιρεία Λούης όντως πλήρωσε τις 320 περίπου χιλιάδες λίρες στο ΦΠΑ.

Η "Σημερινή" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Πυρά κατά Σημίτη" γράφει ότι "στριμωγμένο στον τοίχο βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ" αφού "στελέχη του κόμματος, η αντιπολίτευση και ο αθηναϊκός Τύπος βάλλουν κατά την κυβέρνησης και ειδικότερα του Πρωθυπουργού και του ΥΠΕΞ" μετά το προχθεσινό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το οποίο "με τις ευλογίες του ΠΑΣΟΚ" αναβαθμίζει τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ. Αλλού γράφει ότι η κυβέρνηση, διά στόματος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου παραδέχεται ότι το Αστυνομικό Σώμα υφίσταται σήψη.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Νέο σκάνδαλο αδειών σε αλλοδαπές" γράφει ότι σύμφωνα με καταγγελία εστιάτορα "ο Ανδρέας Τσαγγαρίδης, πρώην Οργανωτικός Γραμματέας του ΔΗΣΥ και νυν μεσάζων πράκτορας για εξεύρεση εργασίας σε αλλοδαπούς, τον ξεγέλασε και δεν τήρησε τους όρους συμφωνίας που έκανε μαζί του". Αλλού γράφει ότι ο βουλευτής Κώστας Παπακώστας δήλωσε ότι θα δώσει στοιχεία εφόσον διοριστεί ποινικός ανακριτής ή ανεξάρτητη επιτροπή για τις καταγγελίες του ότι έγινε διαρροή θεμάτων των γραπτών εξετάσεων της Αστυνομίας και πως επιχειρήθηκε πώληση των θεμάτων.

Ο "Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Εκτός 'Νικηφόρου' η βάση της Πάφου" γράφει ότι "τελικά η αεροπορική βάση 'Ανδρέας Παπανδρέου' δεν αξιοποιήθηκε επιχειρησιακά κατά τη διάρκεια της άσκησης 'Νικηφόρος'", προσθέτοντας ότι κανένα από τα ελληνικά μαχητικά, βομβαρδιστικά ή μεταγωγικά αεροσκάφη που συμμετείχαν στην άσκηση δεν προσγειώθηκε στη βάση. Αλλού γράφει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες τον Προϋπολογισμό του 2000, στον οποίο το έλλειμμα υπολογίζεται να ανέλθει στα 357,4 εκατομμύρια λίρες.

Η Αγγλόφωνη "Cyprus Mail" στο κύριο θέμα γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο ισχυρισμών που αφορούν την εταιρεία Λούης και την πληρωμή ή όχι οφειλόμενου ποσού ύψους 324 χιλιάδων λιρών στο ΦΠΑ για τα έτη 1992 - 1996. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης απεκάλυψε χθες πως η συνεισφορά της Ελλάδας στην Εθνική Φρουρά υπερβαίνει το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευγνωμοσύνη των Ελληνοκυπρίων στη βοήθεια που προσφέρει η Ελλάδα.

Η εβδομαδιαία "Cyprus Weekly" στο κύριο θέμα γράφει ότι η στρατιωτική άσκηση "Νικηφόρος" που έγινε παράλληλα με την άσκηση "Τοξότης" στην Ελλάδα, ολοκληρώθηκε χθες με εντυπωσιακές στρατιωτικές παρελάσεις στη Λάρνακα και την Πάφο και με τη διέλευση τεσσάρων ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, τα οποία ωστόσο δεν προσγειώθηκαν στη στρατιωτική βάση της Πάφου. Αλλού γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου παραδέχθηκε χθες ότι υφίσταται σήψη στην Αστυνομία, σημειώνοντας παράλληλα την πρόθεση της κυβέρνησης να μην συγκαλύψει οτιδήποτε.

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Friday, 8 October 1999 - 7:24:11 UTC