Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-09-16

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,16/09/1999 (ΚΥΠΕ) Το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον Γιάννο Κρανιδιώτη, στο γιο του, και σε τέσσερα άλλα πρόσωπα συνεχίζει να μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων. Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι η χθεσινή συνάντηση στο Λονδίνο του Προέδρου της Δημοκρατίας με το ΓΓ του ΑΚΕΛ και το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ).

Η "Αλήθεια" γράφει κάτω από τον τίτλο "Εθνική Απώλεια" ότι Ελλάδα και Κύπρος θρηνούν το θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη και την απώλεια άλλων πέντε προσώπων και αναφέρει ότι η μηχανική κατάσταση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους φαίνεται να μην είναι άμοιρη ευθυνών για το ατύχημα. Σε άλλη είδηση γράφει ότι άρχισε η συστηματική ροή εγγράφων στο ΧΑΚ και ότι δημόσιες εταιρείες και χρηματιστές έχουν εισηγηθεί τροποποίηση των διαδικασιών τελείωσης των συναλλαγών.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Ο θάνατος έστησε καρτέρι στους αιθέρες" προβάλλει το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα και γράφει ότι ο θάνατος του Γιάννου Κρανιδιώτη προκάλεσε δραματικές στιγμές και οδύνη σε ολόκληρο τον Ελληνισμό. Σε άλο σημείο, επικαλούμενη πληροφορίες της από τις Βρυξέλλες, γράφει ότι στα κατεχόμενα λειτουργούν πάνω από 70 κέντρα εκπαιδεύσεων Ισλαμιστών με την υποστήριξη του Ραούφ Ντενκτάς και της τρομοκρατικής οργάνωσης ΤΜΤ.

Ο "Πολίτης" κάτω από τον τίτλο "Πάγωσε το Εθνος" γράφει ότι μετά το σοκ που προκάλεσε η είδηση του αδόκητου θανάτου του Γιάννου Κρανιδιώτη, του γιου του Νικόλα, δύο δημοσιογράφων, του αστυνομικού ασφαλείας και ενός μηχανικού του αεροσκάφους, χθες ήταν η ημέρα παραλαβής των νεκρών και της συνειδητοποίησης του μεγέθους της τραγωδίας. Αλλού γράφει ότι το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών έχει ζητήσει όλο τον κατάλογο ονομάτων που εξασφάλισαν μετοχές με την ιδιωτική τοποθέτηση από την εταιρεία "ΛΟΥΗΣ Cruise Lines".

Η "Σημερινή" έχει τίτλο "Μεγάλες ευθύνες" και γράφει ότι το "Φάλκον" παρουσίασε προβλήματα και στο παρελθόν, ενώ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας Δημήτρης Ρέππας επιβεβαίωσε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το αεροσκάφος πραγματοποίησε παλαιότερα αναγκαστική προσγείωση στην κεντρική Ασία. Σε άλλη είδηση γράφει ότι ο Παναγροτικός Σύνδεσμος ζήτησε χθες επίσημα από τον Υπουργό Εμπορίου την αποπομπή του Γενικού Διευθυντή του Συμβουλίου Πατατών.

"Ο Φιλελεύθερος" γράφει κάτω από τον τίτλο "Αδόκητα κενά χειρισμών" ότι ενώ Αθήνα και Λευκωσία δεν έχουν συνέλθει από τον ισχυρό κλονισμό των τραγωδιακών γεγονότων που τους έπληξαν, ο αδόκητος θάνατος του Αναπληρωτή ΥΠΕΞ δημιουργεί πραγματικά προβλήματα και προκαλεί ουσιαστικά κενά. Σε άλλο σημείο γράφει ότι εξαφανίστηκαν πολύτιμα έγγραφα από την Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας και επικαλούμενος εκτιμήσεις γράφει ότι "κύκλωμα υψηλά ισταμένων καταληστεύει το δημόσιο".

Η "Χαραυγή" αναφέρεται στον άδικο θάνατο του Αναπληρωτή ΥΠΕΞ της Ελλάδας με τίτλο "Η Κύπρος πενθεί για το χαμό του Γιάννου Κρανιδιώτη" και προβάλλει δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια ότι ο Γιάννος Κρανιδιώτης θα μείνει στη μνήμη όλων μας ως ένας συνεπής αγωνιστής ο οποίος έδωσε ό,τι μπορούσε να δώσει για τα δίκαια του ελληνισμού και της Κύπρου. Αλλού γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ παρουσιάστηκε συγκρατημένος για τις επικείμενες εξελίξεις στο Κυπριακό μετά την ενημερωτική συνάντηση που είχε χθες στο Λονδίνο με τον Πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" έχει κύριο τίτλο "Το αφεντικό της Κεντρικής Τράπεζας στον κατάλογο μετοχών της ΛΟΥΗΣ" και γράφει ότι "στο σχετικό κατάλογο εμφανίζονται τα ονόματα του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αυξέντη Αυξεντίου, του βουλευτή του ΑΚΕΛ Τάκη Χατζηγεωργίου και ανώτερων δημόσιων υπαλλήλων". Αλλού προβάλλει δηλώσεις της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Greenpeace η οποία υποστηρίζει πως απόβλητα του Ισραήλ συνεχίζουν να μολύνουν τη θαλάσσια περιοχή μέχρι και τις ακτές της Κύπρου.

(ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΓΠ)
(Μ.Χ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 16 September 1999 - 7:24:07 UTC