Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-09-11

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,11/09/1999 (ΚΥΠΕ) Οι τραγικές συνέπειες του σεισμού στην Ελλάδα, οι εξελίξεις στο εθνικό θέμα όπως προδιαγράφονται μετά και τη συνάντηση Ντενκτάς - Ανάν, η σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο ελληνοτουρκικός διάλογος και το θέμα της διαχείρησης της περιουσίας της Ελληνικής Μεταλλευτική Εταιρεία (ΕΜΕ) είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν το σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο "Βρετανικό εμπάργκο" ότι σοβαρό πρόβλημα με εξειδικευμένο ηλεκτρονικό σύστημα για την απόκτηση του οποίου δαπανήθηκαν από τη Δημοκρατία τεράστια ποσά, αντιμετωπίζει η Ε.Φ και πως η βρετανική κυβέρνηση αρνείται να παραχωρήσει άδεια εξαγωγής των εξαρτημάτων προς την Κύπρο. Αλλού αναφέρεται στη συνάντηση του αναπληρωτή ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Γιάννου Κρανιδιώτη με το Γερμανό ΥΠΕΞ, Γιόσκα Φίσερ σημειώνοντας πως η Γερμαία φαινεται να κατανοεί και να αποδέχεται την αναγκαιότητα ύπαρξης προόδου στο Κυπριακό πριν η Τουρκία πάρει το "χρίσμα" της υποψήφιας για ένταξη χώρας το Δεκέμβριο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Μετρά τις πληγές της μέσα από τα χαλάσματα" αναφέρει πως η Ελλάδα μετρά πλέον τις πληγές της από τα χτυπήματα του καταστροφικού σεισμού που έπληξε την Αθήνα την περασμένη Τρίτη. Σε άλλο θέμα αναφέρεται πως εντός των ημερών ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νικος Ρολάνδης θα διορίσει τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Εμπορίας Πατατών, θέση για την οποία φέρονται σαν επικρατέστεροι οι Μιχαλάκης Ιωάννου, Κυριάκος Χατζηγιάννης και Μιχαήλ Ερωτόκριτος.

Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο "Μαύρη αγορά στις μετοχές" πως με τη διακοπή λειτουργίας του Χρηματιστηρίου πολλοί επενδυτές που ήθελαν να ρευστοποίησουν τις μετοχές τους είτε για να βγάλουν κέρδη, είτε για να εισπράξουν μετρητά και να εξοφλήσουν τα σχετικά τους δάνεια έμειναν απρόσμενα εκτεθειμένοι. Αλλού γράφει πως ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί για παρακολούθηση του θέματος των αγνοουμένων θα εξετάσει τρόπους αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της Τέταρτης Διακρατικής Προσφυγής εναντίον της Τουρκίας σε ό,τι αφορά το θέμα των αγνοουμένων.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Σεισμός αγάπης" αναφέρει πως τον πολύνεκρο καταστροφικό σεισμό στην Αττική ακολούθησε στην Κύπρο σεισμός αγάπης και συμπαράστασης προς σεισμόπληκτους αδελφούς μας αφού η Κύπρος τέθηκε σε συναγερμό, για την παροχή στους σεισμόπληκτους κάθε δυνατής οικονομικής, τεχνικής, ιατρικής και άλλης βοήθειας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται πως λεπτομερή έρευνα η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγες μέρες άρχισε χθες η Ελεγκτική Υπηρεσία στο Δήμο Κάτω Πολεμιδιών μετά από έλλειμμα που παρατηρήθηκε στα ταμεία του.

"Ο Φιλελεύθερος" γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο "Σε πλήρη αμηχανία περιήλθε ο Κόφι Ανάν" γράφει πως η εμμονή του Ραούφ Ντενκτάς για αναγνώριση του ψευδοκράτος πριν από την έναρξη των συνομιλιών και η αξίωση του για συνομοσπονδιακή λύση διαφοροποιούν τους σχεδιασμούς των Ηνωμένων Εθνών στο Κυπριακό. Αλλού σημειώνεται πως η Βουλή προχωρεί στην αποδέσμευση των κονδυλίων για την αγορά των νέων ραντάρ της Εθνικής Φρουράς, τα οποία θα επιτηρούν τις ακτές από πλοία και άλλα σκάφη που θα προσεγγίζουν το νησί.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Μεθοδεύουν ξεπούλημα ΕΜΕ" γράφει πως επείγουσα συζήτηση στη Βουλή, για τη διαχείρηση της περιουσίας της ΕΜΕ, ζητεί ο βουλευτής του ΑΚΕΛ - Αριστερά Νέες Δυνάμεις Γιώργος Λιλλήκας και προς τούτο απέστειλε επιστολή προς τον αναπληρωτή πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών. Σε άλλο θέμα γράφει πως συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση γύρω από το κυπριακό και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για επανέναρξη των συνομιλιών.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει στο κύριο της θέμα πως ενώ ο Ελληνας Πρόεδρος έσπασε χθες το πρωτόκολλο για να τιμήσει την τουρκική σωστική ομάδα, διπλωμάτες από τις δύο χώρες προφανώς έκαναν ένα βήμα πιο κοντά για επισφράγιση μιας φιλίας που γεννιέται. Αλλού γράφει πως Βρετανός τουρίστας είχε χθες μια τυχερή διαφυγή όταν το αλεξίπτωτό του έπεσε δίπλα στην πισίνα ξενοδοχείου στον Πρωταρά κάνοντας όσους βρίσκονταν εκεί να τρέχουν πανικοβλημένοι να καλυφθούν.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΑΧΡ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 11 September 1999 - 6:24:10 UTC