Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-08-28

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,28/08/1999 (ΚΥΠΕ) Η αντιπαράθεση στους κόλπους του ΔΗΣΥ μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, οι δηλώσεις του Βρετανού Υπατου Αρμοστή Εντουαρντ Κλέι για το Κυπριακό, τα σενάρια γύρω από τη διαδοχή της παραιτηθείσας Ειδικής Αντιπροσπώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Αν Χέρκους, οι δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα και η μείωση στα ναύλα των Κυπριακών Αερογραμμών και της Ολυμπιακής Αεροπορίας προς την Ελλάδα είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Μην παπαγαλίζεις όπως οι Κουτσού, Κλεάνθους και ΑΚΕΛ" γράφει ότι το θέμα τάξης που έχει δημιουργηθεί στο ΔΗΣΥ σχετικά με τη συμπεριφορά των βουλευτών του κόμματος Δημήτρη Συλλούρη και Πρόδρομο Προδρόμου, είχε χθες συνέχεια με μια σκληρή απάντηση του Προέδρου του κόμματος Νίκου Αναστασιάδη σε επιστολή του προς το δεύτερο. Αλλού γράφει ότι ο πρώην υφυπουγός Εξωτερικών της Νορβηγίας Γιαν Εγκελαντ θεωρείται ως ο πιο επικρατέστερος αντικαταστάτης της Αν Χέρκους.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Οξύνεται η αντιπαράθεση" γράφει ότι επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει η εσωτερική αντιπαράθεση στο ΔΗΣΥ λόγω του πρόσφατου ανασχηματισμού της κυβέρνησης και αρκετά είναι τα μέλη και οι οπαδοί του κόμματος που εκφράζουν την απογοήτευσή τους αλλά και τις ανησυχίες τους, σημειώνοντας ότι αυτή η αντιπαράθεση μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες συνέπειες. Αλλού προβάλλει τις δηλώσεις του Βρετανού Υπατου Αρμοστή Εντουαρντ Κλέι ότι η Βρετανία προτίθεται να εργαστεί ώστε η προοπτική για επίλυση του Κυπριακού να καταστεί "ακόμη πιο καλή".

Ο "Πολίτης" με κύριο τίτλο "Ζητά κεφάλια ο Αναστασιάδης" γράφει ότι "πνέει μένεα και εκτοξεύει απειλές" ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης εναντίον στελεχών που διατυπώνουν δημόσια διαφωνίες για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Εκτιμάται, γράφει ο "Π" ότι "πρόκειται για τη χειρότερη κρίση που διέρχεται ο ΔΗΣΥ τα τελευταία χρόνια". Αλλού γράφει ότι μετά από 44 χρόνια προσφοράς στο συνδικαλιστικό κίνημα του τόπου και με τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας του, αφυπηρετεί ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ Μιχαλάκης Ιωάννου.

Ο "Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "ΔΗΣΥ: Επαπειλούνται σοβαρές περιπλοκές" γράφει ότι "συνεχίζονται αμείωτες οι σεισμικές δονήσεις στο ΔΗΣΥ", ενώ Αναστασιάδης και Προδρόμου διασταύρωσαν χθες τα ξίφη τους εξαπολύοντας αλληλοκατηγορίες. Σε άλλο σημείο γράφει ότι η κυβέρνηση διά στόματος του νέου Κυβερνητικού Εκπροσώπου φρόντισε χθες να επαναλάβει για πολλοστή φορά ότι το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου ισχύει και ότι δεν υπήρξε καμιά διαφοριοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής επί του θέματος.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Αποκαλυπτήρια ηγεσίας ΔΗΣΥ" αναφέρει ότι ο ΔΗΣΥ "είναι καζάνι που βράζει" και εκτιμά ότι "η κρίση στους κόλπους του έχει προσλάβει τέτοια οξύτητα, που είναι άκρως αποκαλυπτική για τα δημοκρατικά ελλείμματα και τον αυταρχικό, ολιγαρχικό τρόπο λειτουργίας του κυβερνώντος κόμματος". Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης έδωσε χθες νέες υποσχέσεις στους πολύτεκνους και δήλωσε στον Πρόεδρο της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων - όπως είπε ο ίδιος ο Δήμος Πισσούριος - ότι θα τηρήσει όλες τις υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" κάτω από τον τίτλο "Από τη Λάρνακα στην Αθήνα με 79 λίρες", γράφει ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές και η Ολυμπιακή ανακοίνωσαν χθες νέα, μειωμένα ναύλα στα δρομολόγια για Ελλάδα, και προσθέτει ότι υπό κάποιες προϋποθέσεις, το κανονικό εισητήριο από 144 λίρες γίνεται 79. Αλλού γράφει ότι με τη λήξη του 11ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Αποδήμων εγκρίθηκαν ψηφίσματα προς το ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών και διάφορους ηγέτες για το Κυπριακό, μεταξύ των οποίων και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΓ/ΑΧΡ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 28 August 1999 - 6:24:06 UTC