Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-07-12

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,12/07/1999 (ΚΥΠΕ) Οι δηλώσεις και οι εκτιμήσεις γύρω από την αναμενόμενη επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό, πληροφορίες για επικείμενες προκλήσεις εκ μέρους των Τούρκων στην Κύπρο, η σύλληψη 11 ατόμων για ναρκωτικά, η αυτοκτονία Ελλαδίτη αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς και ο καύσωνας που πλήττει την Κύπρο είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Εξωπραγματικές οι θέσεις Ντενκτάς και να του το υποδείξουν οι ΗΠΑ", παραθέτει δηλώσεις του ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη, με τις οποίες καλεί την τουρκική πλευρά να προσέξει τις επόμενες ενέργειές της, ώστε να μην κλείσει η πόρτα επανέναρξης του διαλόγου. Σε άλλο σημείο και κάτω από σχετικές φωτογραφίες, αναφέρεται στις συλλήψεις μελών της σπείρας που διακινούσε σκληρά ναρκωτικά στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου και γράφει ότι σε διάφορες επιχειρήσεις της Αστυνομίας συνελήφθησαν 11 άτομα.

"Το Θάρρος" με τίτλο "Ενεργοποιούν τη στρατιά Κύπρου", γράφει ότι σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του, τις τελευταίες μέρες παρατηρείται τεράστια κινητοποίηση της τουρκικής πολεμικής μηχανής με απώτερο στόχο τη δημιουργία τετελεσμένων για διχοτόμηση της Κύπρου. Σε άλλο σημείο γράφει ότι οι υπάλληλοι των Κυπριακών Αερογραμμών σταμάτησαν χθες για μισή περίπου ώρα τις εργασίες τους στο αεροδρόμιο Λάρνακας επειδή δεν λειτουργούσε το σύστημα κλιματισμού.

Ο "Πολίτης" υπό τον τλίτλο "Διαφώνησαν οι Συνοδικοί για την εκποίηση εκκλησιαστικής περιουσίας", παραθέτει δηλώσεις του Μητροπολίτη Πάφου, σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι Συνοδικοί διαφώνησαν με την εκποίηση εκκλησιαστικής περιουσίας από ανθρώπους του περιβάλλοντος του Αρχιεπισκόπου, όπως σημειώνει. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, δυτικοί διπλωμάτες προειδοποίησαν την κυπριακή κυβέρνηση για το ενδεχόμενο τουρκικών προβοκατόρικων ενεργειών στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός.

Η "Σημερινή" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Ετοιμοι χάρτες" γράφει ότι "η κυβέρνηση έχει έτοιμους χάρτες επί του εδαφικού που εκπονήθηκαν από το 1992 και θα κατατεθούν στην περίπτωση σοβαρών συνομιλιών, που ενδεχομένως να πραγματοποιηθούν τον προσεχή Οκτώβριο" και προσδοκούν "στην επιστροφή 70 - 80 χιλιάδων προσφύγων υπό Ε/κ διοίκηση, στο πλαίσιο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας". Αλλού γράφει ότι Τουρκοκύπριος, εναντίον του οποίου ρίχθηκαν χθες το πρωί πυροβολισμοί με αυτόματο όπλο, επιχείρησε "ανεπιτυχώς να πολιτικοποιήσει το θέμα".

Ο "Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Θα επιμείνουν μέχρι τέλους οι Αμερικανοί" γράφει ότι "η Λευκωσία επικεντρώνει τις προσπάθειές της στα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των εξελίξεων", ενώ οι Αμερικανοί "διαμηνύουν στη Λευκωσία ότι είναι αποφασισμένοι να επιμείνουν ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα στη διαδικασία των συνομιλιών που θα αρχίσουν τον Οκτώβριο". Αλλού γράφει ότι Ελλαδίτης Λοχαγός, ο Βλάσιος Κουτσανζώνης, 33 χρονών, από τη Μυτιλήνη, αυτοπυροβολήθηκε και σκοτώθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του στη μονάδα που υπηρετούσε στη Λευκωσία.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Μεθοδεύουν εκτροχιασμό από τα Ηνωμένα Εθνη" γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, δήλωσε πως οι "μεγάλοι της Δύσης μεθοδεύουν ποικιλόμορφες πρωτοβουλίες, που στοχεύουν να εκτροχιάσουν το Κυπριακό από τα πλαίσια του ΟΗΕ και να οδηγήσουν σε λύσεις μακριά από το δίκαιο, από τα ψηφίσματα και τις αρχές του Διεθνούς Οργανισμού". Αλλού γράφει ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η ηγεσία της Αστυνομίας συνεχίζουν να "εμπαίζουν" τους αστυνομικούς αλλά και τη Βουλή, σχετικά με την παραχώρηση του επιδόματος βάρδιας.

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΦΖ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 12 July 1999 - 7:24:10 UTC