Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-07-13

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,13/07/1999 (ΚΥΠΕ) Το Κυπριακό δεσπόζει των πρωτοσέλιδων των σημερινών εφημερίδων, ανάμεσα σε άλλες ειδήσεις που αφορούν μεθοδεύσεις για "φάγωμα" του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, την εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, την κατάταξη των νεοσυλλέκτων, και τις καιρικές συνθήκες.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Νέες φωτιές στην εκκλησία", γράφει ότι ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον ανθρώπων του στενού περιβάλλοντος του Αρχιεπισκόπου, καθώς και Αγιοριτών, τους οποίους κατηγόρησε ότι μεθοδεύουν "φάγωμα" του Μακαριοτάτου. Γράφει, επίσης, ότι άρχισε χθες σε όλα τα κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων η κατάταξη των νεοσυλλέκτων οπλιτών.

Ο "Πολίτης", υπό τον τίτλο "Νέα δέσμη ιδεών από τον Ντενκτάς", γράφει ότι ο Τ/Κ ηγέτης αναμένεται να αποκαλύψει μια δέσμη νέων προτάσεων για επίλυση του Κυπριακού στη βάση της συνομοσπονδίας, σε ειδική συνεδρία της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουλίου. Γράφει, επίσης, ότι αναμένεται σήμερα η απόφαση από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης για τον πρώτο διευθυντή της Αρχής.

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Συγκυριαρχία", γράφει ότι οι Αμερικανοί προωθούν "συγκυριαρχία" Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο, με αμοιβαίο όφελος σε στρατιωτικό και οικονομικό επίπεδο, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αναφέρεται, επίσης, σε νομοσχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση, το οποίο προβλέπει πως όλες οι εισαγωγές καινούργιων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Ο "Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Νέα τετελεσμένα για να εκβιάσουν τη λύση", γράφει ότι η Αγκυρα και το ψευδοκράτος ενεργοποιούν νέο στρατηγικό ελιγμό, με απροκάλυπτο στόχο να προκαταλάβουν και τελικά να εκβιάσουν λύση συνομοσπονδίας, με εναλλακτική λύση την αναγνώριση του ψευδοκράτους. Γράφει, επίσης, ότι το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου οδεύει προς νέο ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν την προσοχή τους σε επιλεγμένους τίτλους.

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Εθναρχικό Συμβούλιο", γράφει ότι "ακροδεξιά στοιχεία" ασκούν αφόρητες πιέσεις και κινούνται προς διάφορες κατευθύνσεις, προκειμένου να πετύχουν την επανίδρυση του Εθναρχικού Συμβουλίου, το οποίο λειτουργούσε επί βρετανικής αποικιοκρατίας. Γράφει, επίσης, ότι η θερμοκρασία έφθασε τους 40 βαθμούς Κελσίου χθες και προχθές, αλλά σήμερα προβλέπεται μείωση.

Η "Cyprus Mail" αναφέρεται σε δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννου Κρανιδιώτη ότι η Ελλάδα θα άρει τις αντιρρήσεις της στην υποψηφιότητα της Τουρκίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, εάν ενταχθεί η Κύπρος στην ΕΕ χωρίς την προϋπόθεση λύσης του Κυπριακού. Γράφει, επίσης, ότι στις 11 Αυγούστου, στις 2.35 μ.μ. θα υπάρξει έκλειψη ηλίου.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)
(Ρ.Γ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 13 July 1999 - 6:24:08 UTC