Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-07-05

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,05/07/1999 (ΚΥΠΕ) Το Κυπριακό και οι διάφορες ζυμώσεις και αντιδράσεις γύρω από την επικείμενη πρόσκληση του ΟΗΕ για απευθείας συνομιλίες κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των πλείστων σημερινών εφημερίδων. Αλλα θέματα που προβάλλονται αφορούν την παιδεία, τα ακατάλληλα παιγνίδια, το χθεσινό θανατηφόρο οδικό δυστύχημα και την "ανύπαρκτη" διαφημιστική εκστρατεία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Ισοπέδωσε και τον Αναν", γράφει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού δεν χαρίστηκε κανενός και μιλώντας σε εθνικό μνημόσυνο στους Καπέδες εξαπέλυσε "αδίστακτη επίθεση" εναντίον του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Αναν, λέγοντας ότι προσπαθεί να παραμερίσει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, ότι κατευθύνεται από άλλους για να προωθήσει λύση συνομοσπονδίας και ότι πρόκειται για άτομο χωρίς αξίες. Γράφει, επίσης, ότι ο Υπουργός Παιδείας Ουράνιος Ιωαννίδης θα λύσει το πρόβλημα με τα σχολεία "μαμούθ".

Το "Θάρρος", υπό τον τίτλο "Πυρηνικός εφιάλτης για Κύπρο - Ελλάδα", γράφει ότι η επαπειλούμενη εγκατάσταση του πυρηνικού εφιάλτη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μέσω των αντιδραστήρων που σχεδιάζει να εγκαταστήσει η Τουρκία στο Ακουγιου, ανησυχεί πολύ την Ελλάδα, η οποία το βλέπει ως απειλή. Γράφει, επίσης, ότι η Παγκύπρια Ενωση Γονέων ζητά την άμεση παρέμβαση της πολιτείας για την απαγόρευση εισαγωγής και πώλησης, και την απόσυρση χωρίς καμία καθυστέρηση, των σατανιστικών παιγνιδιών από τα καταστήματα.

Ο "Πολίτης", υπό τον τίτλο "Θα μας τη φέρουν", γράφει ότι το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και οι Νέοι Ορίζοντες ζητούν ξεκαθάρισμα της θέσης της κυβέρνησης στις σημειούμενες εξελίξεις και τοποθέτηση στις δηλώσεις ξένων διπλωματών που προδιαγράφουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα διεξαχθεί ο νέος γύρος των συνομιλιών για το Κυπριακό. Δημοσιεύει, επίσης, τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της ΑΜΕΡ, η οποία δείχνει ότι η πλειοψηφία των Κυπρίων βλέπει με απαισιοδοξία το πολιτικό και οικονομικό μέλλον του τόπου.

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Κρίσιμη συνάντηση", γράφει ότι τα Ηνωμένα Εθνη μελετούν το αίτημα του κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς να συναντηθεί με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, προκειμένου να του εξηγήσει κατ' ιδίαν τις απόψεις του επί του Κυπριακού και της συνομοσπονδίας. Γράφει, επίσης, ότι 25χρονος μοτοσυκλετιστής ο Νίκος Μιχαήλ από τη Λεμεσό βρήκε χθες το βράδυ τραγικό θάνατο σε δυστύχημα.

Ο "Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Επισείεται αποδοχή αποσχιστικών δομών", γράφει ότι η Αγκυρα έχει ετοιμάσει σχέδιο αναβάθμισης του ψευδοκράτους με τελικό στόχο της αναγνώριση, το οποίο θα εντατικοποιηθεί την επομένη ενδεχόμενης αποτυχίας των συνομιλιών. Γράφει, επίσης, ότι οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, Γιώργος Παπανδρέου και Ισμαϊλ Τζεμ, τάσσονται υπέρ του μεταξύ τους διαλόγου, τονίζοντας την ανάγκη συνέχισης της πρόσφατης συνάντησης που είχαν στη Νέα Υόρκη.

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Απαραίτητη η συλλογικότητα", γράφει ότι η πρόταση του βουλευτή Χρίστου Πουργουρίδη για συνεργασία του ΔΗΣΥ με το ΑΚΕΛ στο εθνικό θέμα και συνεργασία του ΔΗΣΥ με όλα τα άλλα κόμματα για τα οικονομικά εμπεριέχει σοβαρά ερωτηματικά και αντιφάσεις. Γράφει, επίσης, ότι ενώ βρισκόμαστε στον έβδομο μήνα του 1999, η διαφημιστική εκστρατεία του ΚΟΤ στις αγορές του εξωτερικού για φέτος ήταν υποβαθμισμένη έως ανύπαρκτη, αφού τα συμβόλαια των διαφημιστών έληξαν εδώ και καιρό και δεν έχουν ακόμη ανανεωθεί.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 5 July 1999 - 6:24:07 UTC