Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-06-26

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Ανασκόπηση κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,26/06/1999 (ΚΥΠΕ) Ο απόηχος της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό και οι δηλώσεις του στο Λονδίνο, οι ελπίδες για εργατική ειρήνη στις Κυπριακές Αερογραμμές μετά την απόφαση των πιλότων να μην συνεχίσουν την απεργία, πληροφορίες γύρω από τους εξοπλισμούς της Εθνικής Φρουράς και οι εξελίξεις σχετικά με τις προσπάθειες της κυβέρνησης για εξυγίανση της οικονομίας, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Λύγισαν οι πιλότοι" γράφει ότι η σθεναρή στάση της κυβέρνησης έναντι της παράτυπης και αντικανονικής, όπως τη χαρακτηρίζει, απεργίας των πιλότων και η άρνησή της να ικανοποιήσει την αξίωσή τους για τις θέσεις κυβερνήτη στη Γιουροσύπρια, προκάλεσε την υποχώρηση των πιλότων. Σε άλλο σημείο γράφει ότι οι Ρόπας, Χαρουτουνιάν και Νικολάου καταδικάστηκαν σε φυλάκιση διά βίου για το φόνο του Μάριου Παναγίδη.

"Η Μάχη" με τίτλο "Καρατομείται ο Φιλίππου", γράφει ότι ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Φιλίππου υπέγραψε την Πέμπτη την πολιτική του καταδίκη και τέθηκε πλέον υπό δυσμένεια και εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας, αφού δεν τήρησε την κομματική πειθαρχία κατά την ψήφιση της παράτασης της έκτακτης εισφοράς για την άμυνα στη Βουλή. Αλλού, και κάτω από φωτογραφία του θύματος, αναφέρεται στο θάνατο της 17χρονης μαθήτριας Ελένης Νικλάου, που σκοτώθηκε σε τροχαίο τη νύκτα της Πέμπτης.

Ο "Πολίτης" κάτω από τον τίτλο "Ξεχάστε την ομοσπονδία", αναφέρεται στις δηλώσεις του ΓΓ του ΟΗΕ στο Λονδίνο και εκτιμά ότι τίθενται στο περιθώριο οι προϋποθέσεις της κυπριακής κυβέρνησης να διατηρήσει σε ισχύ το μοντέλο δικοινοτικής - διζωνικής ομοσπονδίας ως βάσης για επανέναρξη του διαλόγου. Σε άλλο σημείο παραθέτει δηλώσεις του διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ενωσης Λεοπόλντ Μάουρερ ότι η Κύπρος βρίσκεται στην πρώτη θέση των υπό ένταξη χωρών.

"Η Σημερινή" υπό τον τίτλο "Εμφραγμα στην άμυνα" γράφει ότι μπορεί η Βουλή να ψήφισε τις δαπάνες για την άμυνα, αλλά τα σημαντικότερα οπλικά συστήματα με τα οποία θα ενισχυόταν η Εθνική Φρουρά μάλλον δεν θα φθάσουν στην Κύπρο επειδή οι ΗΠΑ αντιτίθενται. Αλλού γράφει ότι ο τουριστικός οργανισμός "Λούης" υπέβαλε χθες προσφορά για εξαγορά του ποσοστού των μετοχών του "Χίλτον" που κατέχει η Κυπριακή Δημοκρατία.

"Ο Φιλελεύθερος" με τίτλο "Προειδοποιητικές βολές κομμάτων για οικονομία", γράφει ότι το κλίμα σε σχέση με την εξυγίανση της οικονομίας επιβαρύνεται, ενώ ο χρόνος λειτουργεί πιεστικά σε βάρος της κυβέρνησης που κρίνεται από το σύνολο σχεδόν των πολιτικών πλευρών ότι δεν παίρνει μέτρα για το νοικοκύρεμα των δημοσίων οικονομικών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ηγετικά στελέχη του ΔΗΚΟ στέλλουν το μήνυμα ότι ο Πρόεδρος του Κόμματος θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να "πάρει την απόφαση σχετικά με την προεδρία" του Κόμματος.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Καμπανάκι που κτυπά η έκθεση Αναν", παραθέτει δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια σύμφωνα με τις οποίες η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί θετική για την πλευρά μας διότι σε αυτήν επιχειρείται αλλοίωση της βάσης των συνομιλιών. Σε άλλο σημείο γράφει ότι επικυρώθηκε χθες ομόφωνα από την έκτατη γενική συνέλευση των λιμενεργατών Λάρνακας η κατ' αρχήν συμφωνία συντεχνιών - κυβέρνησης για το ύψος των αποζημιώσεων.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" κάτω από τον τίτλο "Οι πιλότοι αποφάσισαν επιστροφή στην εργασία τους", αναφέρεται στην ψεσινή απόφαση - μετά από 11ωρη συνεδρία - των πιλότων της ΠΑΣΥΠΙ να επιστρέψουν στις εργασίες τους και στη δήλωσή τους ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί ένδειξη καλής θέλησης. Αλλού παραθέτει δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι το θέμα μεταξύ του Προέδρου της Βουλής και του Αμερικανού πρέσβη στη Λευκωσία έληξε.

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)
(Γ.Γ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 26 June 1999 - 7:24:08 UTC