Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-05-29

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,29/05/1999 (ΚΥΠΕ) Τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό Τύπο αφορούν την εφαρμογή του εμπάργκο κατά της Γιουγκοσλαβίας, την έκκληση του Υπουργού Οικονομικών για έγκριση φορολογικού πακέτου και την αναμενόμενη ανάμειξη της Ομάδας των Οκτώ στο Κυπριακό.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Πακέτο φόρων στις 17 Ιουνίου" γράφει ότι έκκληση στα κόμματα για έγκριση του φορολογικού πακέτου, πριν τις διακοπές του καλοκαιριού, απηύθυνε χθες ο Υπουργός Οικονομικών, Τάκης Κληρίδης. Αλλού αναφέρει πως τρεις εναλλακτικές λύσεις για μείωση του ποσοστού της κυβέρνησης στο μετοχικό κεφάλαιο των Κυπριακών Αερογραμμών από 80%, που είναι σήμερα, στο 70% , ώστε να συνάδει με το νόμο του Χρηματιστηρίου, υπέβαλε με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών, Τάκης Κυριακίδης.

Η "Μάχη" με τίτλο "Κατάδικος ο εγκέφαλος" αναφέρει πως άτομο που σήμερα είναι κατάδικος στις Κεντρικές Φυλακές διέπραξε τη διάρρηξη και κλοπή των χρυσαφικών αξίας 82,600 λιρών από το σπίτι του τέως Κυβερνηικού Εκπροσώπου, Χρήστου Στυλιανίδη, τον περασμένο Ιανουάριο. Σε άλλο σημείο γράφει πως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κώστας Σερέζης, δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να προχωρήσει στην εφαρμογή του εμπάργκο κατά της Γιουγκοσλαβίας σε θέματα που χρειάζονται νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή, εάν το Νομοθετικό Σώμα δεν εγκρίνει τις αναγκαίες νομοθεσίες.

Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Το σκάνδαλο με τις λιμουζίνες πάει στη Βουλή" αναφέρει πως ενώ το σκάνδαλο με τις υπουργικές λιμουζίνες "παίρνει την άγουσα για την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, η κυβέρνηση προσπάθησε χθες να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε η αποκάλυψη του 'Πολίτη', δίνοντας ακόμα και ψεύτικα στοιχεία για την αγορά των αυτοκινήτων". Αλλού γράφει ότι ξένοι διπλωμάτες δυτικών χωρών με τους οποίους μίλησε η εφημερίδα, κλείνουν, χωρίς να αφήνουν κανένα παράθυρο ανοικτό, το κεφάλαιο ανάληψης πρωτοβουλίας από τους 'Οκτώ', η εμπλοκή των οποίων θα περιοριστεί σε μια δήλωση κατά τη σύνοδο κορυφής της Κολωνίας στις 18 - 20 Ιουνίου.

Η "Σημερινή" με τίτλο "Παραπαίει η Ευρώπη" γράφει ότι στο έλεος του πολέμου και των ΝΑΤΟϊκών βρίσκεται η Γιουγκοσλαβία αφού η παραπομπή του Γιουγκοσλάβου Προέδρου, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, και της λοιπής σερβικής και γιουγκοσλαβικής πολιτικής ηγεσίας "κλείνει την πόρτα στη διπλωματία, την οποία εναγωνίως και με σπασμωδικές κινήσεις επιχειρούν να ανοίξουν, χωρίς μέχρι στιγμής να το καταφέρνουν, τα ευρωπαϊκά κράτη". Γράφει ακόμη πως ο Πρόδρομος Προδρόμου ανακοίνωσε χθες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την υποψηφιότητά του, για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του κόμματος του.

Ο "Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Ανησυχίες και σύσκεψη για σερβικά κεφάλαια" αναφέρει πως η κυβέρνηση ανησυχεί για το ενδεχόμενο να φύγουν σερβικά κεφάλαια από τη χώρα λόγω του εμπάργκο της ΕΕ, που υιοθέτησε η Κύπρος, ενώ χθες κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο συζητήθηκε, ανάμεσα σε άλλα θέματα, η εφαρμογή του εμπάργκο. Σε άλλο σημείο αναφέρει πως 190 λείψανα αγνοουμένων και νεκρών της τουρκικής εισβολής θα ανασύρει από τους ομαδικούς τάφους του νεκροταφείου Λακατάμειας η σκαπάνη των αρχαιολόγων της διεθνούς οργάνωσης "Γιατροί για Ανθρώπινα Δικαιώματα".

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Και μηδενικός συντελεστής στην ΕΕ" αναφέρεται στην εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο, όπως γράφει, επικαλέστηκε και πάλι χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για να προωθήσει τους στόχους της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την αύξηση του ΦΠΑ. Αναφέρεται ακόμη στην επιστολή την οποία απέστειλε στους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας, καλώντας τους να παρέμβουν προς διασφάλιση δίκαιης δίκης στον Κούρδο ηγέτη, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" αναφέρει πως ο ΥΠΕΞ, Ιωάννης Κασουλίδης, δήλωσε χθες σε δημοσιογραφική διάσκεψη στην Κοπενχάγη ότι καλύτερη κατανόηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην αναζήτηση ειρήνης στα Βαλκάνια θα μπορούσε να βοηθήσει την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης του κυπριακού προβλήματος. Η εφημερίδα αναφέρεται ακόμη στο Τρίτο Πανσυνδικαλιστικό Φόρουμ στο Λήδρα Πάλας που άρχισε χθες με τη συμμετοχή 16 Ε/κ και Τ/κ συνδικαλιστικών οργανώσεων και το οποίο θα ολοκληρωθεί σήμερα.

(ΚΥΠΕ/ΝΓ/ΜΜ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 29 May 1999 - 8:24:06 UTC