Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-03-20

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,20/03/1999 (ΚΥΠΕ) Οι εφημερίδες σήμερα ασχολούνται κυρίως με το χθεσινό ανασχηματισμό της κυβέρνησης και τον απόηχό της. Αλλα θέματα που προβάλλονται στον Τύπο αφορούν τους λαθρομετανάστες, τις Κυπριακές Αερογραμμές, το θάνατο 5χρονης από δυστύχημα στην οικία της, και την υγεία του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Στόχος συναίνεση πριν από νέο ανασχηματισμό", γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης δίδει αυτή τη στιγμή προτεραιότητα στον πολιτικό διάλογο με τα κόμματα και ότι θα δώσει όλο το βάρος του στην επίτευξη συναίνεσης και σύγκλισης απόψεων σε όσο το δυνατό περισσότερα θέματα. Γράφει, επίσης, ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές και οι συντεχνίες βρίσκονται ένα βήμα πριν το τελικό αδιέξοδο και τη μεταξύ τους σύγκρουση, μετά τις χθεσινές άκαρπες διαπραγματεύσεις.

Η "Μάχη", υπό τον τίτλο "Προσωρινές... μονιμότητες!", γράφει ότι η ρήση "ουδέν μονιμότερο του προσωρινού" ταιριάζει στην κατάσταση που διαμορφώθηκε στα περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης, αφού το σχήμα που πήρε χθες με την προσθήκη των Τάκη Κληρίδη και Κώστα Σερέζη και τη μετακίνηση του Χριστόδουλου Χριστοδούλου ίσως να αποτελέσει και μόνιμη λύση. Γράφει, επίσης, ότι βρίσκονται σε αδιέξοδο οι κυπριακές αρχές, αφού ο Λίβανος δεν φαίνεται διατεθειμένος να αποδεχθεί πίσω τη "νέα φουρνιά" λαθρομεταναστών.

Ο "Πολίτης", υπό τον τίτλο "Τον Ντίνο ουκ ελάττω...", γράφει ότι με κύριο επιχείρημα ότι τυχόν περαιτέρω παραμονή του Ντίνου Μιχαηλίδη στο κυβερνητικό σχήμα θα οδηγούσε σε πλήρη αμαύρωση της εικόνας της κυβέρνησης αλλά και στο διασυρμό του Προέδρου Κληρίδη, ο Πρόεδρος και οι συνεργάτες του προσπαθούσαν την Τετάρτη να πείσουν τον κ. Μιχαηλίδη να παραιτηθεί. Γράφει, επίσης, ότι οι Τούρκοι φαίνεται ότι εντείνουν τις διαδικασίες προετοιμασίας του σταδιακού εποικισμού της Αμμοχώστου.

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Κλειστά τα χαρτιά Κληρίδη", γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης δεν δίνει οποιαδήποτε ένδειξη ότι θα προχωρήσει σε τρίτη δόση ανασχηματισμού και ότι η μοναδική περίπτωση για να υπάρξει νέα "αλλαγή φρουράς" στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι μια συμφωνία των κομμάτων για συμμετοχή σε κυβέρνηση ευρύτατης αποδοχής. Γράφει, επίσης, ότι η 5χρονη Νίκη Λουκά έχασε τη ζωή της καθώς έπαιζε, όταν καταπλακώθηκε από βιβλιοθήκη του σπιτιού της.

Ο "Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Ανοιγμα προς τη βάση τώρα από την κυβέρνηση", γράφει ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει επιχείρηση για εκτόνωση του απόηχου των όσων συνέτειναν στις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ενώ σε δεύτερο στάδιο θα προχωρήσει σε εκστρατεία προς το λαό. Γράφει, επίσης, ότι η κυβέρνηση αποφάσισε, μετά από πρόταση του Υπουργείου Συγκοινωνιών κι Εργων, να κηρύξει την περιοχή του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού Δεκέλειας σε λιμάνι.

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Ολα καλά", γράφει ότι η εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε χθες ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας στέφθηκε με εξαιρετική επιτυχία. Γράφει, επίσης, ότι η κυβέρνηση Κληρίδη βρίσκεται "στο έσχατο σημείο της ανυποληψίας", μετά το νέο "μίνι" ανασχηματισμό, ο οποίος, όπως γράφει, έγινε δεκτός από το λαό με πλήρη αδιαφορία, εφόσον ουσιαστικά πρόκειται για αλλαγή μόνο ατόμων και όχι πολιτικής.

Η "Cyprus Mail" γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου μετακινήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών και νέος Υπουργός Οικονομικών διορίστηκε ο Τάκης Κληρίδης, ενώ νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέλαβε ο Κώστας Σερέζης. Γράφει, επίσης, ότι ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς έχει εκφράσει αντίθεση στο διορισμό διοικητή της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), που να προέρχεται από χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΑΧΡ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 20 March 1999 - 7:24:08 UTC