Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-02-14

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,14/02/1999 (ΚΥΠΕ)

Οι εφημερίδες σήμερα προβάλλουν διάφορα θέματα, όπως τη χειροτονία κι ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Λεμεσού, τις επαφές που θα έχει στις ΗΠΑ ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για εκσυγχρονισμό, καθώς κι εργατικά και άλλα εσωτερικά ζητήματα.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Λεόντιος: Ας μην αναζητούν ύποπτες κινήσεις", γράφει ότι ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Λεόντιος Ιεροδιακόνου δήλωσε, σε όσους προσπαθούν να ανακαλύψουν προσπάθειες ιδιωτικοποίησης πίσω από τις προτάσεις της Κυβέρνησης για εκσυγχρονισμό, ότι η Κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη πρόταση και θα πρέπει κανείς να τοποθετηθεί πάνω στην πρόταση που έχει διαμορφωθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο. Γράφει, επίσης, ότι ο Δήμος Λευκωσίας υπέβαλε εισήγηση για την ετοιμασία νέας κυκλοφοριακής μελέτης, που δεν προβλέπει να αλλάξει την όψη της πρωτεύουσας τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η "Μάχη", υπό τον τίτλο "Τα πήρε χοντρά και φεύγει", γράφει ότι ανώτερος υπάλληλος της Αρχής Λιμένων Κύπρου θα αναχωρήσει για την Γκάνα, όπου θα εργαστεί σε διεθνή τράπεζα. Εις βάρος του εκκρεμεί πειθαρχική διαδικασία, με τις κατηγορίες ότι καταχράστηκε μεγάλο χρηματικό ποσό από την Αρχή και ότι δεχόταν προμήθειες από ξένη εταιρεία. Γράφει, επίσης, ότι χειροτονείται σήμερα ο "εφημισμένος" Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος Αγιορείτης και ότι η ενθρόνισή του θα γίνει το απόγευμα στην έδρα του, τη Λεμεσό.

Ο "Πολίτης", υπό τον τίτλο "Ελευθέρα πτώσις προέδρου", γράφει ότι το ποσοστό αποδοχής του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη βρίσκεται πιο χαμηλά από οποιονδήποτε άλλο Πρόεδρο από το 1987, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΑΜΕΡ για την εφημερίδα, που αποτυπώνει μιαν "ιδιαίτερα ζοφερή εικόνα της πολιτικής κατάστασης στον τόπο". Γράφει, επίσης, ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης απηύθυνε, μέσω του "Π", έκκληση στο κοινό να συνεργαστεί με τους αρμόδιους κι εκεί που εντοπίζονται παράνομοι αλλοδαποί εργάτες να καταγγέλλονται.

Ο "Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Ατυπες επαφές και μέτρα εμπιστοσύνης", γράφει ότι βρίσκονται υπό επεξεργασία συγκεκριμένες ιδέες και προτάσεις σχετικά με το Κυπριακό, τόσο από τους Αμερικανούς όσο και από τους Αγγλους, σε απόλυτο συντονισμό, σύμφωνα με εκθέσεις προς το Υπουργείο Εξωτερικών από την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο. Γράφει, επίσης, ότι Ρώσος εκατομμυριούχος, που συνεργάζεται με Κύπριο, επιχειρεί να βάλει "χέρι" στη νυκτερινή ζωή της Λεμεσού και δη των καμπαρέ, σύμφωνα με "απόρρητη αναφορά" της Αστυνομίας, που ξεσκεπάζει τα κυοφορούμενα σχέδια του "αλλοδαπού νονού".

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Υπερεξουσίες επιδιώκει ο Βασιλείου", γράφει ότι ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση Γιώργος Βασιλείου στοχεύει στη δημιουργία Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, του οποίου θα ηγείται ο ίδιος, προκειμένου να παρακάμψει τον Υπουργό Οικονομικών και να συγκεντρώσει υπερεξουσίες στα χέρια του. Γράφει, επίσης, ότι οι γονείς του 18χρονου Μιχάλη Μενελάου από το Μαθιάτη, ο οποίος απεβίωσε ύστερα από σοβαρό τραυματισμό του σε τροχαίο δυστύχημα, έδωσαν χθες τη συγκατάθεσή τους για μεταμόσχευση των ζωτικών του οργάνων.

Η "Cyprus Mail" γράφει ότι και οι δύο πλευρές στην εργατική διαφορά, που είχε ως αποτέλεσμα την κήρυξη απεργίας σε ξενοδοχεία της Λάρνακας, φέρονται να βρίσκονται πιο κοντά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για επίλυση των διαφορών τους. Γράφει, επίσης, ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης αναχώρησε χθες για τη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει συνομιλίες με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Αναν και την Αμερικανίδα ομόλογό του Μάτλιν Ολμπραϊτ. Ο κ. Κασουλίδης συνοδεύεται από τον Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Τάκη Χριστόπουλο.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΚ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 14 February 1999 - 9:24:08 UTC