Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-01-25

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,25/01/1999 (ΚΥΠΕ) Η αναχώρηση του Βρετανού Εκπροσώπου για το Κυπριακό, Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ από την Κύπρο, πληροφορίες για αποστολή κυπριακής αντιπροσωπείας στην Αθήνα με στόχο την αλλαγή του συμβολαίου των S300, η χθεσινή βομβιστική επίθεση στη Γεράσα και η παρ' ολίγον τραγωδία στο αεροδρόμιο Πάφου είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Δεν θέτει θέμα Χάνεϊ η κυπριακή κυβέρνηση" γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ανέφερε ότι η επιστολή του Προέδρου Κληρίδη προς το Βρετανό Υπατο Αρμοστή, Ντέιβιντ Μάντεν, μιλά από μόνη της και στέλνει το κατάλληλο μήνυμα προς όλους, ότι δεν υπάρχει περίπτωση λύσης του Κυπριακού στη βάση της συνομοσπονδίας. Αλλού γράφει ότι με κατάρρευση κινδυνεύει ο τουρισμός μας από τη Σουηδία και κατ' επέκταση τις Σκανδιναβικές χώρες, η οποία τροφοδοτεί την Κύπρο με μέσο όρο 100.000 τουρίστες το χρόνο.

Το "Θάρρος" με κύριο τίτλο "Μαγική συνταγή" γράφει ότι την τέταρτη κατά σειρά και την πιο κρίσιμη συνάντηση οικονομικών παραγόντων από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Κύπρο και τα κατεχόμενα οργανώνει πυρετωδώς ο Αμερικανός "μάγος" Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ επιδιώκοντας να επεκτείνει το "κλίμα εμπιστοσύνης" των δύο πλευρών στο Αιγαίο. Αλλού γράφει για το θέμα των αγνοουμένων ότι στην τελική ευθεία βρίσκεται το θέμα της υλοποίησης της πολιτικής απόφασης της κυβέρνησης για εκταφές λειψάνων στις ελεύθερες περιοχές.

Η "Σημερινή" με κύριο τίτλο "Απόρρητες συνομιλίες για τους S300" γράφει ότι κυπριακή αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου από τα Υπουργεία Αμυνας και Οικονομικών ανέλαβε εμπιστευτική αποστολή στην Αθήνα για οριστικοποίηση των λεπτομερειών αλλαγής του συμβολαίου για τους πυραύλους S300 και την εγκατάστασή τους στην Κρήτη. Αλλού γράφει ότι το σπίτι του Ευάνθη Ευγενίου στη Γεράσα ήταν ο στόχος της βόμβας που εξερράγη λίγο μετά τις τέσσερις το πρωί.

Ο "Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Λευκωσία: Θα επιδιώξει Βρετανικές εξηγήσεις" γράφει ότι η Λευκωσία, σαφώς ενοχλημένη, αλλά πρωτίστως ανησυχώντας για την ουσία των δηλώσεων του Εκπροσώπου της Βρετανίας για το Κυπριακό, Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, θα επιδιώξει να έχει σε υψηλότερο επίπεδο εξηγήσεις από το Λονδίνο. Γράφει ακόμα ότι η κυπριακή πολιτεία προχωρεί σταδιακά στη θέσπιση νομοθετικού πλαισίου ευρωπαϊκών προδιαγραφών σε ότι αφορά στα αυτοκίνητα.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Πέρα από το Ναδίρ" αναφέρει ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Νίκος Κατσουρίδης, χαρακτήρισε ως πρωτοφανές για την κυπριακή κυβέρνηση το μεγάλο ποσοστό απόρριψης από τον κυπριακό λαό του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, και της κυβέρνησης του, ενώ επανέφερε εκ νέου θέμα ευθιξίας για τον Πρόεδρο Κληρίδη και την κυβέρνησή του. Γράφει ακόμη για το σοβαρό ατύχημα με αεροπλάνο των Αερογραμμών της Ζιμπάμπουε το οποίο συνέβη χθες τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο Πάφου, κατά τη διάρκεια της προσγείωσής του.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΝΓ/ΓΠ)
(Α.Α.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 25 January 1999 - 12:20:11 UTC