Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-10-04

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,04/10/1998 (ΚΥΠΕ) Η δημοσιογραφική διάσκεψη της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του του ΟΗΕ, Αν Χέρκους, η σύλληψη Μαρωνίτη για κατασκοπία, η αντιπαράθεση Τουρκίας - Συρίας και η κατάσταση στην Αρχή Λιμένων είναι μερικά από τα θέματα τα οποία προβάλλουν οι σημερινές κυπριακές εφημερίδες.

Η "Αλήθεια", στο κύριο θέμα της με τίτλο, "Ερευνα για τον Σπύρο", γράφει ότι νέες διαστάσεις παίρνει το θέμα των πληροφοριών για τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Σπύρου Κυπριανού, αφού σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το θέμα θα τεθεί προς διερεύνηση στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής. Αλλού γράφει ότι ο 43χρονος Μαρωνίτης που συνελήφθηκε για κατασκοπία παραδέχθηκε ότι θα παρέδιδε έγγραφα που αφορούν την Εθνική Φρουρά, στους Τούρκους.

"Η Μάχη", στο βασικό της θέμα, το οποίο στεγάζει υπό τον τίτλο, "Κατασκοπία σε βάρος της Εθνικής Φρουράς", αναφέρεται στη σύλληψη του Μαρωνίτη, Γεώργιου Ιωσηφίδη για υπόθεση κατασκοπίας σε βάρος της ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε άλλη είδηση γράφει ότι οι αρχές των βρετανικών Βάσεων, με εγκύκλιό τους καλούν τους Βρετανούς που υπηρετούν στις Βάσεις, να δηλώσουν συμμετοχή, αν ενδιαφέρονται, σε εκδρομή που θα οργανωθεί τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στα κατεχόμενα.

"Η Σημερινή", στο κύριο της δημοσίευμα, υπό τον τίτλο, "Πολεμική ατμόσφαιρα στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας", γράφει ότι η Τουρκία δημιουργεί πολεμική ατμόσφαιρα, με εμπρηστικές δηλώσεις της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και με μετακίνηση στρατευμάτων της στα σύνορα με τη Συρία. Αλλού γράφει ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος των ΗΕ στην Κύπρο, Αν Χέρκους ανακοίνωσε χθες εκ του σύνεγγυς συνομιλίες "κεκλεισμένων των θυρών", και με ανοικτή ατζέντα των θεμάτων προς συζήτηση.

"Ο Φιλελεύθερος", στο πρωτοσέλιδό του θέμα, με τίτλο, "Εκ του σύνεγγυς χωρίς 'ατζέντα'", αναφέρεται στη χθεσινή διάσκεψη Τύπου της Αν Χέρκους σημειώνοντας ότι η προσπάθεια με τα συνεχή πήγαινε - έλα θα επικεντρωθεί σε αυτό το στάδιο στη διερεύνηση των προθέσεων των ηγεσιών των δύο πλευρών. Αλλού γράφει ότι ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσαν οι Αρχές του αεροδρομίου Βηρυτού προς τις αεροπορικές εταιρείες, κινητοποίησε τις κυπριακές Αρχές, αφού διαπιστώνεται ότι θα χειροτερεύσει την κατάσταση με τους αλλοδαπούς και κυρίως με τους λαθρομετανάστες.

Η "Χαραυγή", στο κύριο της δημοσίευμα, με τίτλο, "Συνομιλίες 'πήγαινε - έλα' ", γράφει ότι χωρίς ημερήσια διάταξη, χωρίς χρονοδιάγραμμα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας θα είναι οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες Κληρίδη - Ντενκτάς. Σε άλλο δημοσίευμα, γράφει ότι ο προϋπολογισμός της Αρχής Λιμένων για το 1998, δίνει ανάγλυφη την εικόνα της κατιούσας που πήρε τα τελευταία χρόνια η λιμενική βιομηχανία και σημειώνει ότι για τρίτη συνεχή χρονιά, ο προϋπολογισμός της περιορίζει στο ελάχιστο τις αναπτυξιακές δαπάνες.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail", με τίτλο "Χέρκους το πήγαινε - έλα αρχίζει" γράφει ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι η άφιξη των S300 μπορεί να εκτροχιάσει τις προσπάθειες των ΗΕ να προετοιμάσουν το έδαφος για απεθευθείας συνομιλίες. Σε άλλο δημοσίευμα, γράφει ότι παρά το γεγονός ότι η Κύπρος έχει επικυρώσει τις συνθήκες της ΕΕ, ενάντια στην κακοποίηση των ζώων, έχει ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσει μέχρι την εφαρμογή δραστικών μέτρων κατά της κακοποίησης.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΧ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 4 October 1998 - 8:24:06 UTC