Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-06-08

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,08/06/1998 (ΚΥΠΕ) Θέματα και πληροφορίες που αφορούν το Κυπριακό, όπως η επιστολή που θα στείλουν ομογενείς των ΗΠΑ προς τον Πρόεδρο Κλίντον για την αμερικανική πολιτική, κυριαρχούν στο σημερινό Τύπο. Επίσης, σήμερα κυκλοφόρησε για τελευταία φορά η εφημερίδα "Ο Αγών", που εκδίδεται από το 1964.

"Ο Αγών" στο κύριο θέμα με τίτλο "Επιστολή - Καταπέλτης" γράφει ότι σημαίνοντες ομογενείς των ΗΠΑ θα αποστείλουν στον Πρόεδρο Κλίντον επιστολή σε ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα αναφορικά με την πολιτική της χώρας του στο Κυπριακό, στην οποία κάνουν και προτάσεις για αλλαγή της πολιτικής αυτής. Δημοσιεύονται, επίσης, άρθρα του Αρχισυντάκτη της εφημερίδας κι άλλων δημοσιογράφων αναφορικά με την απόφαση για αναστολή της έκδοσης του "Αγών".

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Σκληρή επιστολή από ομογενείς στις ΗΠΑ", γράφει ότι την επιστολή έχει συντάξει ο επιχειρηματίας από την Καλιφόρνια Αγγελος Τσακόπουλος και σ' αυτήν οι ομογενείς προειδοπούν ότι υπάρχει κίνδυνος το Δημοκρατικό Κόμμα να χάσει την υποστήριξη των Ελληνοαμερικανών. Αλλού προβάλλει διαπιστώσεις του Γενικού Ελεγκτή ότι στους Δήμους γίνονται υπερβάσεις και παρατυπίες.

"Το Θαρρος" κάτω από τον τίτλο "Βρετανικά σχέδια σε βάρος της Κύπρου - Εμπλέκουν τους Αμερικανούς", προβάλλει ανταπόκριση από την Αθήνα, σύμφωνα με την οποία οι Βρετανοί διοχέτευσαν στους Αμερικανούς πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν διασταυρωθεί, ότι μεταγωγικά στρατιωτικά αεροσκάφη μετέφεραν από τη Γερμανία στις Βρετανικές Βάσεις γύρω στους 300 Αμερικανούς στρατιώτες. Αλλού γράφει ότι η νέα Αναπληρωτής Αντιπρόσωπος του Γ.Γ. στην Κύπρο, Αν Χέρκους, φθάνει για να αναλάβει καθήκοντα το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

"Η Σημερινή" στεγάζει το κύριο θέμα της κάτω από τον τίτλο "Οι Ρώσοι επιμένουν για τους πυραύλους" και γράφει ότι η Ρωσία είναι αποφασισμένη να τηρήσει πλήρως το συμβόλαιο με την Κύπρο για τους S300 και ότι θα θεωρήσει ως μονομερή ακύρωση του συμβολαίου τη ματαίωση της έλευσης των πυραύλων ως αντάλλαγμα στην αποδοχή από τη Λευκωσία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Κύπρο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις Κυπριακές Αερογραμμές και γράφει ότι οι διοικούντες θέτουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για το προσωπικό.

"Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα με τίτλο "Ευνοούν αδράνεια γι' αποφυγή έντασης" γράφει πως το γεγονός ότι δεν αναμένονται εξελίξεις στο Κυπριακό μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες δεν θεωρείται απαραίτητα αρνητικό από τους ξένους μεσολαβητές, οι οποίοι εκτιμούν ότι η σχετική αδράνεια μπορεί να συμβάλει στην αποφυγή εντάσεων στην περιοχή. Σε άλλη είδηση αναφέρει ότι η Τουρκία εισέρχεται σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που θα δώσει νέα προσχήματα για παγοποίηση του Κυπριακού.

Η "Χαραυγή" αναφέρεται πρωτοσέλιδα στις Κυπριακές Αερογραμμές κάτω από τον τίτλο "Ενεργοποιείται το στρατηγικό σχέδιο" και αναφέρει ότι προωθείται η πώληση τριών αεροσκαφών και η αγορά καινούργιων, ότι μεθοδεύεται η σταδιακή εφαρμογή των οδυνηρών προνοιών-μέτρων για το προσωπικό και ότι σύντομα παραχωρείται άδεια στην αεροπορική εταιρεία "Easy Jet" για πτήσεις προς την Κύπρο. Προβάλλει, επίσης, δηλώσεις του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια κατά την επιστροφή του χθες στην Κύπρο, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί δογματικά να αντιγράψει το νεοφιλελευθερισμό, ο οποίος επιβλήθηκε σε διάφορες χώρες.

(ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΡΑΓ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 8 June 1998 - 8:24:05 UTC