Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-04-21

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,21/04/1998 (ΚΥΠΕ) Η χθεσινή επίσκεψη του Ειδικού Συντονιστή στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, Τόμας Μίλερ, πληροφορίες αναφορικά με τους στόχους της επικείμενης επίσκεψης του Προεδρικού Απεσταλμένου, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, η κατάσταση της υγείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή και οι τραυματισμοί από τις κροτίδες του Πάσχα, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο, που περιλαμβάνει μόνο δυο απογευματινές εφημερίδες, λόγω των αργιών.

Η "Απογευματινή" υπό τον τίτλο "Οργιο λαθρεμπορίου" γράφει ότι αυτό διεξάγεται και από τη νεκρή ζώνη στην περιοχή Κοκκινοτριμιθιάς, και ότι οι δράστες κυνήγησαν με διπλοκάμπινο αυτόπτη μάρτυρα. Πάντως, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι το λαθρεμπόριο παρατηρήθηκε λίγο πριν από το Πάσχα, με άγνωστους να μεταφέρουν με διπλοκάμπινα, αρνιά από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές. Αλλού, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες, γράφει ότι άγριος σκύλος παρ'ολίγον να κατασπαράξει μητέρα και τον εξάχρονο γιο της, στους οποίους επετέθη, αλλά σώθηκαν την υστάτη στιγμή από τον ιδιοκτήτη του σκύλου. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης, ότι οι προσφυγές εναντίον της Τουρκίας που καταχώρησαν εννέα οικογένειες αγνοουμένων στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κηρύχθηκαν παραδεκτές και εντός της εβδομάδας η Επιτροπή θα προχωρήσει στην εξέταση της ουσίας. Γράφει ακόμη, ότι πάσχα στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας πέρασαν για άλλη μια φορά, συγγενείς αγνοουμένων.

"Η Δειλινή" κάτω από τον τίτλο "Τετραμερής ενόψει" γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της, ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, αναλαμβλάνει δράση στο Κυπριακό, εάν και εφόσον Ε/Κ και Τ/Κ καταφέρουν να συμβιβάσουν τις απόψεις τους κατά την επικείμενη επίσκεψη του Προεδρικού Απεσταλμένου, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Γράφει ότι ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς ύστερα από τη χθεσινή συνάντησή του με τον Τόμας Μίλερ εμφανίστηκε πολύ ευέλικτος. Σε άλλα σημεία αναφέρεται στις ζημιές και τους αρκετούς τραυματισμούς από τους οποίους ο ένας σοβαρά από κροτίδες στην κρίσιμη κατάσταση της υγείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, καθώς και στην έκρηξη βόμβας τα μεσάνυκτα του Σαββάτου, στο αυτοκίνητο της Βάσως Μιχαήλ Ανδρέου, στο συνοικισμό Αγίου Γεωργίου Βρυσούλων.

(ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΓΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 21 April 1998 - 6:24:09 UTC