Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 27 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-06-19

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,19/06/1997 (ΚΥΠΕ) Οι κυπριακές εφημερίδες σήμερα προβάλλουν τις εξελίξεις στην αντιπολίτευση σε σχέση με την εξεύρεση κοινού υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές. Αλλα θέματα που δημοσιεύονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σχετίζονται με το Κυπριακό και τις εξελίξεις ενόψει των απευθείας συνομιλιών, την εγκληματικότητα, καθώς και με τα προβλήματα των νοσηλευτών και των καταστηματαρχών.

Ο "Αγών" γράφει ότι ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και ΕΔΗ προχωρούν στο πρόγραμμα με κοινό υποψήφιο τον Μάριο Ηλιάδη στις προεδρικές εκλογές του 1998. Γράφει, επίσης, ότι οι νοσηλευτές στα κρατικά νοσοκομεία αναστέλλουν τη λειτουργία αριθμού τμημάτων στα κρατικά νοσηλευτήρια, περιλαμβανομένων και χειρουργικών τμημάτων, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στο κράτος και τη Βουλή να ικανοποιήσουν επειγόντως την έλλειψη προσωπικού.

Η "Αλήθεια" δημοσιεύει δήλωση του Προέδρου της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα Δώρου Θεοδώρου ότι μέχρι και διακόσια εκατομμύρια λίρες είναι δυνατόν να διακινούνται στους παράνομους τομείς των δραστηριοτήτων του οργανωμένου εγκλήματος. Γράφει, επίσης, ότι η ΠΟΒΕΚ και ο Σύνδεσμος Υπεραγορών Τροφίμων έκλεισαν χθες το πρωί τα καταστήματά τους και πορεύθηκαν στη Βουλή και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ζητώντας απόσυρση των διαταγμάτων που καθορίζουν νέες τουριστικές περιοχές.

Η "Μάχη" γράφει ότι η Αγκυρα απάντησε με πολιτική άνεση και θράσος στους Αμερικανούς, ότι η Τουρκία δεν δεσμεύτηκε ποτέ ότι τα πολεμικά της πλοία δεν θα επισκεφθούν τα λιμάνια της κατεχόμενης Κύπρου. Γράφει, επίσης, ότι η Ειδική Επιτροπή της Βουλής για το έγκλημα εξέφρασε ανησυχία για τις πληροφορίες ότι οι φατρίες χρησιμοποιούν πληρωμένους εκτελεστές από το εξωτερικό.

Η "Σημερινή" γράφει ότι οι θέσεις της τουρκικής πλευράς στο εδαφικό φαίνεται να κινούνται γύρω στο 32%, πράγμα που συνάγεται από τις μέχρι σήμερα απόψεις που διατυπώνει η Αγκυρα και ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς στις διαβουλεύσεις για το Κυπριακό. Γράφει, επίσης, ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας σχετικά με την τελική έκβαση των προσπαθειών τους για τη σύμπηξη μετώπου με κοινό υποψήφιο τον Μάριο Ηλιάδη για τις προεδρικές εκλογές.

Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο συντονισμένα επεξεργάζονται τα στοιχεία για μιαν κατ' αρχήν συμφωνία στο Κυπριακό, με δικές τους εναλλακτικές προτάσεις, τις οποίες θα υποβάλουν υπό μορφή άτυπης μεσολάβησης κατά τις απευθείας συνομιλίες, μόλις αυτές εισέλθουν σε ουσιαστική φάση. Γράφει, επίσης, ότι στην περιοχή του χωριού Ανάγυια, στρατιωτικό ερπυστριοφόρο άρμα μεταφοράς προσωπικού πέρασε πάνω από αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Ανδρέας Σταύρου από τη Λακατάμια, ο οποίος ευτυχώς δεν έπαθε σχεδόν τίποτα. Το αυτοκίνητο έγινε "λιώμα".

Η "Χαραυγή" γράφει ότι η προχθεσινή δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Γιαννάκη Κασουλίδη περί παραμονής τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο μετά τη λύση του Κυπριακού, καθώς και η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μανώλη Χριστοφίδη σε σχέση με τις θέσεις μας επί διαφόρων πτυχών του Κυπριακού, προκάλεσαν "χιονοστιβάδα" αντιδράσεων από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας. Γράφει, επίσης, ότι η υποψηφιότητα του Μάριου Ηλιάδη εξασφαλίζει ποσοστό 49%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό του ΑΚΕΛ μέσα στους πρώτους πέντε μήνες του 1997.

Η "Cyprus Mail" αναφέρεται στη μετάβαση στη Μόσχα αντιπροσωπείας της Βουλής, ύστερα από πρόσκληση της ρωσικής Δούμας. Γράφει, επίσης, ότι η 53χρονη τηλεφωνήτρια Ανδρούλα Χατζηϊωάννου, η οποία έχασε την όρασή της όταν ήταν 2 χρόνων, υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο Ισραήλ και απέκτησε όραση στο ένα μάτι. Η Χατζηϊωάννου επέστρεψε στην Κύπρο την Τρίτη και είδε για πρώτη φορά το σύζυγό της, καθώς και τα παιδιά και τα εγγόνια της.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01c run on Thursday, 19 June 1997 - 6:24:39 UTC