Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στυγερό έγκλημα με θύμα αλλοδαπό στη Λευκωσία
  • [02] Κύπρια μαθήτρια βραβεύτηκε από την Κομισιόν σε διαγωνισμό για

    μεταφράσεις

  • [03] Στις Βρυξέλλες για διάσκεψη για την τρομοκρατία ο Λουκά
  • [04] Επαφές Α. Νεοφύτου στο Δουβλίνο για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
  • [05] Παρασημοφόροση Αμερικανού Αντισυνταγματάρχη από ΥΠΑΜ

  • [01] Στυγερό έγκλημα με θύμα αλλοδαπό στη Λευκωσία

    Στυγερό έγκλημα με θύμα αλλοδαπό από την Μπαγκλαντές 25 χρόνων διαπράχθηκε στη Λευκωσία. Το πτώμα του άνδρα εντοπίστηκε το πρωί τεμαχισμένο μέσα σε ταξιδιωτική βαλίτσα στο καπό αυτοκινήτου, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην Παλιά Λευκωσία.

    Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στις εννέα σήμερα το πρωί, λήφθηκε τηλεφώνημα στην Αστυνομία, από πολίτη, ο οποίος ενημέρωσε την Αστυνομία σχετικά με την υπόθεση. Σύμφωνα με τον πολίτη, δεύτερος αλλοδαπός τον ενημέρωσε, ότι το περασμένο Σάββατο βρήκε τον συγκάτοικο του νεκρό στο κρεβάτι του, σε διαμέρισμα όπου διέμεναν μαζί στη Λευκωσία.

    Ο αλλοδαπός ανέφερε ότι επειδή φοβήθηκε, τοποθέτησε τον 25χρονο στον χώρο αποσκευών του οχήματός του το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοικτό χώρο στη Λευκωσία. Στη σκηνή μετέβησαν επίσης δύο ιατροδικαστές, οι οποίοι διενήργησαν αυτοψία στη σκηνή και απεφάνθησαν ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και πιστοποίησαν το θάνατο του 25χρονου. Ο συγκάτοικός του ανακρίνεται.

    [02] Κύπρια μαθήτρια βραβεύτηκε από την Κομισιόν σε διαγωνισμό για μεταφράσεις

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των 27 νικητών του ετήσιου διαγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για νεαρούς μεταφραστές «Juvenes Translatores» για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μεταξύ των βραβευθέντων και η μαθήτρια Μαρία Μυριανθοπούλου από Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Α, Λευκωσίας, η οποία μετέφρασε από αγγλικά σε ελληνικά. Από ελληνικής πλευράς βραβεύθηκε η Μαρία Φανή Δεδεμπίλη από το Γενικό Λύκειο Βέλου, Βέλο Κορινθίας για μετάφραση από ισπανικά στα ελληνικά.

    Στο διαγωνισμό που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο έλαβαν μέρος περισσότεροι από 3.000 μαθητές από 750 σχολεία. Οι νικητές -ένας από κάθε χώρα της ΕΕ- θα προσκληθούν στην τελετή απονομής των βραβείων στις Βρυξέλλες στις 11 Απριλίου για να παραλάβουν τα βραβεία τους από την επίτροπο Ανδρούλλα Βασιλείου και θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς εργάζονται οι μεταφραστές της Επιτροπής.

    Οι διαγωνιζόμενοι μετέφρασαν ένα κείμενο μίας σελίδας επιλέγοντας μεταξύ των 506 πιθανών γλωσσικών συνδυασμών από τις 23 επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Χρησιμοποιήθηκαν και οι 23 γλώσσες ως γλώσσες πηγή. Μεταξύ των νικητών, μάλιστα, υπήρχε ευρύτατη γλωσσική πολυμορφία: 11 μετέφρασαν από τα αγγλικά, 5 από τα γαλλικά, 5 από τα ισπανικά, 4 από τα γερμανικά, 1 από τα εσθονικά και 1 από τα ιρλανδικά.

    [03] Στις Βρυξέλλες για διάσκεψη για την τρομοκρατία ο Λουκά

    Στις Βρυξέλλες μετέβη τη Δευτέρα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά για να συμμετάσχει στις εργασίες της διάσκεψης υψηλού επιπέδου για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, η εν λόγω διάσκεψη, η οποία διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εστιάζεται στην αποτελεσματική καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού.

    Ανάμεσα σε άλλα, η διάσκεψη περιλαμβάνει εργαστήρια στρογγυλής τραπέζης, όπου οι συμμετέχοντες θα ανταλλάξουν απόψεις επί του φαινομένου του βίαιου εξτρεμισμού και τις εμπλοκής των τοπικών αρχών στις προσπάθειες πρόληψης και καταπολέμησής του.

    Σκοπός της διάσκεψης, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι ο καθορισμός στρατηγικής, η οποία θα υιοθετηθεί από τα κράτη μέλη στον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία και, συνεπώς, η αναβάθμιση του έργου της ΕΕ κατά του εξτρεμισμού.

    [04] Επαφές Α. Νεοφύτου στο Δουβλίνο για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

    Η Κύπρος δεν είναι χώρος ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και οποιοσδήποτε εκπρόσωπος αρμόδιου ευρωπαϊκού θεσμικού μηχανισμού μπορεί να επισκεφθεί την Κύπρο και να το διαπιστώσει ιδίοις όμμασι, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος είχε, στο Δουβλίνο, συναντήσεις με ομολόγους του, στα πλαίσια της απόφασης της Βουλής για επαφές με μέλη εθνικών κοινοβουλίων και άλλους αξιωματούχους της ΕΕ και ενημέρωσή τους σχετικά με το θεσμικό και νομικό πλαίσιο που ισχύει στην Κύπρο σε ό,τι αφορά στην αποτροπή και καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, ο κ. Νεοφύτου συναντήθηκε, με την ευκαιρία της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της ΕΕ (COSAC) που ολοκληρώθηκε σήμερα στην ιρλανδική πρωτεύουσα, με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Miguel Angel Martinez καθώς και με ομολόγους του και/ή μέλη των αντίστοιχων Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ολλανδίας.

    Κατά τις συναντήσεις αντηλλάγησαν απόψεις με στόχο να εξευρεθούν τρόποι αποτελεσματικότερης επικοινωνίας μεταξύ των αντίστοιχων Κοινοβουλίων, ώστε να υπάρξει ορθή ενημέρωση για το εν λόγω θέμα. Σε παρέμβασή του, στην Διάσκεψη, για τα θέματα των προτεραιοτήτων της Ιρλανδικής Προεδρίας της ΕΕ, ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στην ανάγκη όπως εξισορροπηθούν οι σχέσεις μεταξύ χωρών Βορρά και Νότου στην ΕΕ και στην ανάγκη συνύπαρξης της αλληλεγγύης προς το Νότο με τον παράλληλο σεβασμό των ανησυχιών των φορολογουμένων των χωρών του Βορρά.

    [05] Παρασημοφόροση Αμερικανού Αντισυνταγματάρχη από ΥΠΑΜ

    Το παράσημο της «Διαμνημόνευσης Υπηρεσιών» απένειμε τη Δευτέρα στον Ακόλουθο Άμυνας των ΗΠΑ στην Κύπρο, Αντισυνταγματάρχη William Woods, ο ΥΠΑΜ Δημήτρης Ηλιάδης σε τελετή που πραγματοποιήθηκε παρουσία και του Πρέσβη των ΗΠΑ John M. Koenig. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στην τελετή ο κ. Ηλιάδης αναφέρθηκε στις φιλικές και εποικοδομητικές σχέσεις μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας της Κύπρου και των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Ο ΥΠΑΜ απένειμε το παράσημο προς τον Αμερικανό Αντισυνταγματάρχη ως ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης για τις υπηρεσίες που προσέφερε προς το Υπουργείο Άμυνας και την Εθνική Φρουρά. Ο Υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε τον Αμερικανό Αξιωματικό για τον επαγγελματισμό και τις ακούραστες προσπάθειές του, σε πνεύμα καλής θέλησης και αμοιβαίας κατανόησης, που συνέβαλαν, όπως είπε, στην ενίσχυση της συνεργασίας των δυο χωρών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας.

    Ο Αμερικανός Αντισυνταγματάρχης στις δηλώσεις του ανέφερε ότι η παρασημοφόρηση αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η στήριξη αυτή προς την Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχιστεί και στο μέλλον , με στόχο την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Ο Πρέσβης των ΗΠΑ κ. Koenig είπε ότι είναι μεγάλη τιμή για την αμερικανική πρεσβεία η βράβευση του Ακόλουθου Άμυνας για τη δουλειά του εδώ στην Κύπρο και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον με το Υπουργείο Άμυνας και γενικά με την Κυπριακή Δημοκρατία.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 28 January 2013 - 17:39:05 UTC