Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άγρια δολοφονία αλλοδαπού στη Λευκωσία
  • [02] Σε διαφορετικές πόλεις η τελική φάση EURO 2020
  • [03] Τάιμς: Ελκυστική για τους Κινέζους η Κύπρος
  • [04] Διαρροή οξυγόνου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας
  • [05] Αναβλήθηκε η εξέταση της προσφυγής για τις περικοπές στους

    δικαστικούς


  • [01] Άγρια δολοφονία αλλοδαπού στη Λευκωσία

    Σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται ο θάνατος αλλοδαπού άντρα από η Μπαγκλαντές, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε το πρωί τεμαχισμένο μέσα σε ταξιδιωτική βαλίτσα στο καπό αυτοκινήτου, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην παλιά Λευκωσία.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι «στις 9.30 το πρωί και μετά από πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία, εντοπίστηκε πτώμα ανδρός στο καπό ενός αυτοκινήτου, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην οδό Ιπποκράτους στην Παλιά Λευκωσία».

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το άψυχο σώμα του αλλοδαπού βρέθηκε τεμαχισμένο μέσα σε ταξιδιωτική βαλίτσα, ενώ ανακρίνεται ένα πρόσωπο που είναι ο συγκάτοικος του θύματος.

    [02] Σε διαφορετικές πόλεις η τελική φάση EURO 2020

    Η τελική φάση του EURO 2020 θα γίνει σε δεκατρείς διαφορετικές πόλεις, 13 διαφορετικών χωρών, σύμφωνα με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, η οποία συνεδρίασε στη Νιόν της Ελβετίας.

    Όπως αναφέρει η ΚΟΠ, σύμφωνα με την απόφαση, οι δώδεκα πόλεις θα φιλοξενήσουν δύο αγώνες της φάσης των ομίλων και ένα νοκ άουτ αγώνα στη φάση των «16» ή στη φάση των «8», ενώ οι δυο ημιτελικοί και ο μεγάλος τελικός θα γίνουν στην ίδια πόλη.

    Οι αγώνες σε κάθε πόλη θα γίνουν στο ίδιο Στάδιο και το ίδιο ισχύει για τους δύο ημιτελικούς και τον τελικό. Οι πόλεις που θα επιλεγούν για τους αγώνες του EURO 2020 θα ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο του 2014, ενώ η διαδικασία της υποβολής των υποψηφιοτήτων θα αρχίσει τους επόμενους μήνες.

    [03] Τάιμς: Ελκυστική για τους Κινέζους η Κύπρος

    Η Κύπρος συγκαταλέγεται μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών στην Ευρώπη για τους εύπορους Κινέζους που θέλουν να μετοικήσουν από τη χώρα τους, σύμφωνα με δηλώσεις στους Τάιμς εκπροσώπου μεταναστευτικής συμβουλευτικής υπηρεσίας στην πόλη Σεντσέν.

    Κινέζοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι όλο και περισσότεροι συμπατριώτες τους αναζητούν την ευκαιρία να βγάλουν τα χρήματά τους από την Κίνα και να αποκτήσουν στο μέλλον ευρωπαϊκή υπηκοότητα.

    Τονίζεται ότι η Κύπρος προσφέρει από το 2011 σε όσους ξένους αγοράζουν ακίνητο αξίας τουλάχιστον 300.000 ευρώ τη δυνατότητα εξασφάλισης άδειας μόνιμης εγκατάστασης, με αποτέλεσμα χιλιάδες Κινέζοι να έχουν εγκατασταθεί στο νησί, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

    [04] Διαρροή οξυγόνου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

    Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όταν διαπιστώθηκε διαρροή υγρού οξυγόνου από ντεπόζιτο που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο των πρώτων βοηθειών του νοσοκομείου.

    Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Πυροσβεστικής, Λίζα Κεμιτζή ανέφερε ότι σημειώθηκε διαρροή ενός περίπου τόνου και πρόσθεσε ότι η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε με 4 οχήματα, ενώ ο χώρος είχε αποκλειστεί και είχε απαγορευτεί η διακίνηση οχημάτων και πολιτών.

    «Έγινε απόψυξη των βαλβίδων με ρίψη νερού προκειμένου να καταστεί δυνατό το κλείσιμο των βαλβίδων διαρροής από τους τεχνικούς του νοσοκομείου», όπως είπε. Είπε ότι διαρροή έχει σταματήσει πλήρως και έκανε λόγο για ένα «σοβαρό επεισόδιο», επισημαίνοντας ότι «ένας σπινθήρας μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη».

    [05] Αναβλήθηκε η εξέταση της προσφυγής για τις περικοπές στους δικαστικούς

    Λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση για ανάληψη πρωτοβουλίας από τον Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη να επιδιώξει αλλαγές στην ψηφισθείσα νομοθεσία για περικοπές μισθών των δικαστικών, το Ανώτατο Δικαστήριο ανέβαλε για τις 7 Μαρτίου 2013 τη συνέχιση της ακροαματικής διαδικασίας επί της προσφυγής των Επαρχιακών Δικαστών, οι οποίοι ζητούν ακύρωση της σχετικής νομοθεσίας.

    Με την προσφυγή, η οποία άρχισε να εξετάζεται από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου την περασμένη Τρίτη, 22 Ιανουαρίου, ετίθετο ενώπιον του Ανωτάτου το ζήτημα αν είναι συνταγματική ή όχι η μείωση της αντιμισθίας τους.

    Στη συνεδρία της Ολομέλειας του Ανωτάτου, τη Δευτέρα, επρόκειτο να δώσουν διευκρινίσεις οι συνήγοροι των Επαρχιακών Δικαστών, Πόλυς Πολυβίου και Γιώργος Τριανταφυλλίδης, οι οποίοι συμφωνήθηκε από όλους τους συνηγόρους των προσφευγόντων να τους εκπροσωπούν κατά την ακροαματική διαδικασία.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 28 January 2013 - 14:39:04 UTC