Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Κομισιόν παρουσίασε οδικό χάρτη για την εμβάθυνση της Ευρωζώνης
  • [02] Εγκαίνια για το Τμήμα Ενδονοσοκομειακής Μονάδας Νοσηλείας για

    Εφήβους με Ψυχιατρικά Προβλήματα

  • [03] Μήνυμα Σαμαρά στο facebook
  • [04] Ζημιές ύψους 1.67 δις ευρώ ανακοίνωσε η Λαϊκή Τράπεζα
  • [05] Συζήτησης ΕΕ - ΟΠΕΚ θα προεδρεύσει ο Ν. Συλικιώτης στις Βρυξέλλες
  • [06] Ζημιές 211 εκ. ευρώ για το εννιάμηνο του 2012, ανακοίνωσε η Τράπεζα

    Κύπρου


  • [01] Η Κομισιόν παρουσίασε οδικό χάρτη για την εμβάθυνση της Ευρωζώνης

    Προτάσεις με μορφή οδικού χάρτη για μια «βαθιά ΟΝΕ», παρουσίασαν ο Πρόεδρος της Κομισιον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Αντιπρόεδρος για το ευρώ Ολι Ρεν και ο Επίτροπος για την ενιαία αγορά και τις υπηρεσίες, Μισέλ Μπαρνιέ.

    Οι προτάσεις αποτελούν τη συνεισφορά της Ευρωπαικής Επιτροπής στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής στις 13 και 14 Δεκεμβρίου, όπου θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Το έγγραφο της Κομισιον στην ουσία ενισχύσει την Ευρώπη των δύο ταχυτήτων, και μπορει ο Πρόεδρος Μπαρόζο να επιχείρησε να καθησυχάσει τις χώρες που δεν μετέχουν στο Ευρώ, ωστόσο είναι προφανές ότι σύντομα θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις, κυρίως από την πλευρά της Μεγάλης Βρεταννίας, όπου το κίνημα της εξόδου από την Ευρωπαική Ενωση κερδίζει συνεχώς έδαφος.

    Το σχέδιο της Επιτροπής για την επόμενη μέρα της ΟΝΕ καταγράφει τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Καθορίζει τι μπορει να γίνει με βάση το δευτερογενές δίκαιο, δηλαδή χωρίς αλλαγή της Συνθήκης, και τι θα πρέπει να γίνει με τροποποίηση της Συνθήκης.

    [02] Εγκαίνια για το Τμήμα Ενδονοσοκομειακής Μονάδας Νοσηλείας για Εφήβους με Ψυχιατρικά Προβλήματα

    Ένα μεγάλο κενό στον τομέα της υγείας παίδων και εφήβων καλύφθηκε με τα εγκαίνια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια του Τμήματος Ενδονοσοκομειακής Μονάδας Νοσηλείας για Εφήβους με Ψυχιατρικά-Ψυχοκοινωνικά προβλήματα στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ο ΙΙΙ .

    Η Υπουργός Υγείας Ανδρούλα Αγρότου σε χαιρετισμό της είπε ότι «το Μακάρειο Νοσοκομείο, το νοσοκομείο για την μάνα και το παιδί κάνει ακόμη ένα βήμα ουσιαστικής αναβάθμισης με την ριζική αναμόρφωση των 450 περίπου τ.μ. που καταλαμβάνει το τμήμα και το παραδίδουν με τις απαραίτητες προδιαγραφές για την εξειδικευμένη νοσηλεία εφήβων με προβλήματα ψυχικής υγείας.

    Η κ. Αγρότου είπε ότι μαζί και με τις άλλες εξειδικευμένες μονάδες που ήδη λειτουργούν στο Μακάρειο Νοσοκομείο το καθιστούν ένα σύγχρονο και επιστημονικά σωστά δομημένο νοσοκομείο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα νοσοκομεία των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

    Σε χαιρετισμό της, η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Τμήματος, ¶ννα Παραδεισιώτη, είπε ότι «η έναρξη λειτουργίας της μονάδας αυτής σηματοδοτεί την ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας που προσφέρονται στην νεολαία μας και για πολλούς από εμάς ήταν ένας διαχρονικός στόχος ζωής».

    [03] Μήνυμα Σαμαρά στο facebook

    Μονόλεπτο βίντεο προς τους Έλληνες έστειλε μέσω του Facebook, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναφορικά με τις αποφάσεις του Eurogroup.

    Στο συγκεκριμένο βίντεο, το οποίο είναι ντυμένο με εικόνες από την ελληνική ιστορία και μουσική υπόκρουση, ο κ. Σαμαράς αναφέρει ότι «η Eλλάδα έχει βρεθεί πολλές φορές μπροστά σε δυσκολίες, όμως κάθε φορά έβρισκε τον τρόπο να προχωρήσει. Κάθε γενιά έβρισκε τη δύναμη να αφήσει κάτι μεγαλύτερο στην επόμενη». «Σήμερα βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε μια τέτοια στιγμή που πρέπει να θυμηθούμε ποιοι είμαστε και που θέλουμε να πάμε. Που πρέπει να ξαναμπούμε σε ένα δρόμο ανάπτυξης με σταθερότητα, ασφάλεια και συνεννόηση. Τώρα που αλλάζει η Ευρώπη.

    Τώρα είναι η στιγμή», συνεχίζει ο κ. Σαμαράς, για να καταλήξει στο ότι «ή θα ξεπεράσουμε τον εαυτό μας ή θα αφήσουμε την ιστορία να μας γυρίσει την πλάτη», εκφράζοντας την άποψη ότι «εμείς οι Έλληνες ξέρουμε καλά πως μόνο όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα».

    [04] Ζημιές ύψους 1.67 δις ευρώ ανακοίνωσε η Λαϊκή Τράπεζα

    Ζημιές ύψους 1.67 δις ευρώ ανακοίνωσε ο Ομιλος της Λαϊκής Τράπεζας για το εννιάμηνο του 2012 σε σύγκριση με ζημιές 292 εκ. ευρώ το αντίστοιχο εννιάμηνο του 2011.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου, η ζημιά πριν την απομείωση της υπεραξίας και των άλλων άυλων περιουσιακών στοιχείων ανήλθε σε 1.091 εκ. ευρώ για το εννιάμηνο 2012. Μετά την απομείωση της υπεραξίας και άλλων άυλων περιουσιακών στοιχείων η ζημιά του Ομίλου ανήλθε σε €1.671 εκ.

    Οι προβλέψεις του Ομίλου για απομείωση χορηγήσεων υπό το πρίσμα της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών σε Ελλάδα και Κύπρο για το εννιάμηνο 2012 αυξήθηκαν κατά 354% σε ετήσια βάση, και ανήλθαν σε 1.285 εκ. ευρώ έναντι 283 εκ. την αντίστοιχη περίοδο.

    Οι προβλέψεις για το Κυπριακό χαρτοφυλάκιο ανήλθαν σε 306 εκ. ευρώ ενώ για το Ελληνικό χαρτοφυλάκιο σε 967 εκ. ευρώ.

    [05] Συζήτησης ΕΕ - ΟΠΕΚ θα προεδρεύσει ο Ν. Συλικιώτης στις Βρυξέλλες

    Συζήτησης στρογγυλής τραπέζης μεταξύ ΕΕ και Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) για την ασφάλεια στις υπεράκτιες δραστηριότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου θα προεδρεύσει στις Βρυξέλλες, την Παρασκευή, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ο κ. Συλικιώτης αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες, όπου θα προεδρεύσει της αυριανής συνόδου του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων σε σχηματισμό Υπουργών Εμπορίου.

    Την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου, προστίθεται, «ο κ. Συλικιώτης θα προεδρεύσει της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης μεταξύ ΕΕ και ΟΠΕΚ με θέμα την ασφάλεια στις υπεράκτιες δραστηριότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου».

    [06] Ζημιές 211 εκ. ευρώ για το εννιάμηνο του 2012, ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου

    Ζημιές 211 εκ ευρώ για το εννιάμηνο ανακοίνωσε το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου, ενώ πολύ σημαντικό στοιχείο αποτελεί η αύξηση κατά 179% των επισφαλών δανείων.

    Στην ανακοίνωσή της, η Τράπεζα Κύπρου αναφέρει πως η περαιτέρω επιδείνωση του δανειακού χαρτοφυλακίου οδήγησε σε σημαντική αύξηση στις προβλέψεις για απομείωση δανείων (€822 εκατ. το εννιάμηνο 2012, έναντι €295 εκατ. το εννιάμηνο 2011) με αποτέλεσμα το Συγκρότημα να σημειώσει ζημιές μετά τη φορολογία, εξαιρουμένης της απομείωσης Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου (ΟΕΔ) και μεταβολής στην εύλογη αξία σχετικών παραγώγων αντιστάθμισης και της σχετικής αναβαλλόμενης φορολογίας, ύψους €291 εκατ. έναντι κερδών ύψους €254 εκατ. για το εννιάμηνο 2011.

    Οι ζημιές μετά τη φορολογία περιλαμβανομένης της απομείωσης ΟΕΔ για το εννιάμηνο 2012 ανήλθαν σε €211 εκατ. σε σύγκριση με €793 εκατ. το εννιάμηνο 2011, το οποίο συμπεριλάμβανε σημαντικές ζημιές από την απομείωση ΟΕΔ ύψους €1.046 εκατ. Το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων ανήλθε σε 17,1% στις 30 Σεπτεμβρίου 2012 έναντι 14,2% στις 30 Ιουνίου 2012.

    Το Συγκρότημα, συνεχίζει η ανακοίνωση, λαμβάνοντας υπόψη την επιδείνωση του δανειακού του χαρτοφυλακίου, προχώρησε σε σημαντική αύξηση των προβλέψεων για απομείωση δανείων η οποία ανήλθε σε €822 εκατ. για το εννιάμηνο 2012. Ωστόσο, σε τριμηνιαία βάση οι επισφάλειες μειώθηκαν κατά 46% στα €254 εκ. από €468 εκ. το δεύτερο τρίμηνο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 28 November 2012 - 19:39:07 UTC