Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαρροή καυσίμων και από δεύτερο πρατήριο στη Λάρνακα
  • [02] Μαύρου: Ολιστική προσέγγιση για αντιμετώπιση της βίας κατά των

    γυναικών και της πορνείας

  • [03] Το 70% των κυπριακών νοικοκυριών διαθέτει ΗΥ, ενώ 97,9% χρησιμοποιεί

    ευρυζωνική σύνδεση

  • [04] FIABCI: Καταστροφικοί για την αγορά ακινήτων οι ψηλοί συντελεστές

    φορολόγησης

  • [05] Σημαντικές εμπορικές συμφωνίες ΕΕ με τρίτες χώρες στο επίκεντρο

    του Συμβουλίου στις Βρυξέλλες


  • [01] Διαρροή καυσίμων και από δεύτερο πρατήριο στη Λάρνακα

    Καύσιμα στο υπέδαφος, σε μικρή απόσταση από πρατήριο καυσίμων και σε σημείο όπου υπήρχε διαρροή στο παρελθόν, εντόπισαν σήμερα το πρωί εργάτες του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας, οι οποίοι εκτελούσαν εργασίες στην περιοχή της Λεωφόρου Μακαρίου στη Λάρνακα, ενώ η έντονη μυρωδιά πετρελαιοειδών που αναδιδόταν προκάλεσε αναστάτωση ανάμεσα στους κατοίκους.

    Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται λέγοντας ότι το πρόβλημα υπήρχε εδώ και μια δεκαετία, ενώ εδώ και λίγα χρόνια έκαναν τα παράπονα τους στις Δημοτικές Αρχές, ότι δηλαδή αντιμετώπιζαν λόγω της έντονης μυρωδιάς διάφορα προβλήματα υγείας, ενώ όταν σκάβουν στα σπίτια τους έβρισκαν πετρέλαιο.

    Από την πρώτη στιγμή σταμάτησαν οι εργασίες του ΣΑΛ στην περιοχή που γίνονταν για την τοποθέτηση αγωγού όμβριων υδάτων και έγινε επιχωμάτωση, αφού προηγουμένως λήφθηκαν δείγματα από το υπέδαφος που στάλθηκαν για εξειδικευμένες εξετάσεις.

    Εκ μέρους της ιδιοκτήτριας εταιρείας, ο Βαγγέλης Γρηγορίου δήλωσε ότι «η εταιρεία πιστεύει πως πρόκειται για παλιά κατάλοιπα καυσίμων, τα οποία κατά καιρούς εντοπίστηκαν και στο παρελθόν στην ίδια περιοχή. Η εταιρεία προβαίνει συστηματικά σε ελέγχους στα πρατήρια της, ενώ στο συγκεκριμένο έγινε έλεγχος στους λάκκους του μόλις πριν 15 μέρες».

    [02] Μαύρου: Ολιστική προσέγγιση για αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και της πορνείας

    Θα πρέπει να ενθαρρυνθεί και στην Κύπρο ένας ειλικρινής διάλογος για τα ζητήματα της βίας κατά των γυναικών και της πορνείας, με γνώμονα το σεβασμό και τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και της αξιοπρέπειας και της ισότητας των φύλων, δήλωσε η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου.

    "Στο πλαίσιο του διαλόγου αυτού, θα πρέπει να μιλήσουμε για θέματα όπως η ζήτηση σεξουαλικών υπηρεσιών, η καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων, η δημιουργία ξεκάθαρων νομοθετικών και διοικητικών ρυθμίσεων και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα των γυναικών", όπως ανέφερε η κ. Μαύρου σε ομιλία της στο Συνέδριο "Βία κατά των Γυναικών και Πορνεία", εκδήλωση που διοργάνωσαν το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου, το Κυπριακό Λόμπι Γυναικών και το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και που έγινε στο "Σπίτι της Ευρώπης" στη Λευκωσία.

    "Η αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού", δήλωσε η κ. Μαύρου, "απαιτεί μίαν ολιστική προσέγγιση που θα εμπλέκει στη διαδικασία όλα τα επίπεδα κάθετης διακυβέρνησης -τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό- και ταυτόχρονα θα ενσωματώνει στο διάλογο όλους τους σχετικούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, απαραιτήτως όμως και την κοινωνία των πολιτών".

    Όπως ανέφερε η κ. Μαύρου, "η καταπολέμηση της έμφυλης βίας αποτελεί σίγουρα μια δημόσια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπισθεί δυναμικά, ως ένα κοινωνικό πρόβλημα που οφείλουμε να εκριζώσουμε οριστικά".

    [03] Το 70% των κυπριακών νοικοκυριών διαθέτει ΗΥ, ενώ 97,9% χρησιμοποιεί ευρυζωνική σύνδεση

    Στο 70% ανήλθε το ποσοστό των νοικοκυριών που διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή κατά το 2012, σε σχέση με το 63,9% το 2011, ενώ αύξηση παρατηρήθηκε κατά το τρέχον έτος και στην πρόσβαση στο Διαδίκτυο από τα νοικοκυριά, σύμφωνα με τα κυριότερα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας "Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στα Νοικοκυριά 2012", που πραγματοποίησε η Στατιστική Υπηρεσία.

    Η έρευνα κατέδειξε επίσης ότι η ευρυζωνική σύνδεση αποτελεί πλέον τον κυριότερο τρόπο πρόσβασης στο Διαδίκτυο αφού χρησιμοποιείται σχεδόν από όλα τα νοικοκυριά (97,9%). Το 16,2% των νοικοκυριών έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω κινητής σύνδεσης (μέσω κινητού τηλεφώνου/ κάρτας/ USB). Η συλλογή των στοιχείων της έρευνας έγινε με προσωπικές συνεντεύξεις και η κάλυψη ήταν παγκύπρια.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, μείωση παρατηρήθηκε στο ποσοστό των νοικοκυριών που διαθέτουν υπολογιστή γραφείου (28,8% το 2012 σε σχέση με 33,6% το 2011) και ταυτόχρονη αύξηση στο ποσοστό των νοικοκυριών που διαθέτουν φορητό υπολογιστή (62,4% το 2012 σε σχέση με 55,5% το 2011).

    Το 90,6% των νοικοκυριών με εξαρτώμενα παιδιά διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ στα νοικοκυριά όπου δεν υπάρχει εξαρτώμενο παιδί, το ποσοστό είναι μόνο 59,2%.

    [04] FIABCI: Καταστροφικοί για την αγορά ακινήτων οι ψηλοί συντελεστές φορολόγησης

    Αγωνία για τις κινήσεις τις εξελίξεις στον τομέα της φορολόγησης των ακινήτων, εκφράζει η Διεθνής Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ακίνητης Ιδιοκτησίας, FIABCI (Τμήμα Κύπρου).

    "Είναι πεποίθησή μας ότι τα συγκεκριμένα φορολογικά μέτρα θα πλήξουν περαιτέρω την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας και ιδιαίτερα έναν από τους κύριους πυλώνες της, τον τομέα των ακινήτων, ο οποίος έχει ήδη πληγεί όσο κανένας άλλος κλάδος οικονομικής δραστηριότητας", αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

    Η FIABCI εκφράζει συμφωνία με τη μείωση του αφορολόγητου από €120,000 σε €40,000, αλλά εισηγείται ο συντελεστής φορολόγησης να μην υπερβαίνει το 8‰, αλλά και την επιβολή της φορολογίας στο κάθε ακίνητο ξεχωριστά και όχι αθροιστικά.

    [05] Σημαντικές εμπορικές συμφωνίες ΕΕ με τρίτες χώρες στο επίκεντρο του Συμβουλίου στις Βρυξέλλες

    Αποφάσεις ιδιαίτερα σημαντικές για την τόνωση της ευρωπαϊκής οικονομίας που θα έχουν θετικό αντίκτυπο και στην απασχόληση, αναμένεται να ληφθούν στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (σε σύνθεση Υπουργών Εμπορίου της ΕΕ) που διεξάγεται την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, υπό την προεδρία του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλή Συλικιώτη.

    Τα θέματα που θα συζητήσουν οι Υπουργοί Εμπορίου της ΕΕ αφορούν την Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου ΕΕ - Ιαπωνίας, την Περιεκτική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία ΕΕ - Καναδά, τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου ΕΕ - Σιγκαπούρης και τις Περιεκτικές Συμφωνίες Ελεύθερου Εμπορίου με χώρες Νότιας Μεσογείου.

    Θα συζητηθούν, επίσης, οι Προτάσεις Κανονισμών Omnibus I και II και οι Εμπορικές σχέσεις της ΕΕ με Ρωσία και την Κίνα. Σε ό,τι αφορά την Ιαπωνία, ενδεχόμενη συμφωνία θα έχει τεράστια εμπορική και οικονομική σημασία, καθώς προβλέπεται να αυξήσει το ΑΕΠ της ΕΕ κατά περίπου 43 δις ευρώ.

    Πηγές της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου ανέφεραν ότι παραμένουν κάποια θέματα που άπτονται της πολιτικής πτυχής τα οποία αναμένεται να τεθούν ενώπιον των Υπουργών Εμπορίου της ΕΕ για επίλυση


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 28 November 2012 - 15:39:10 UTC