Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-05-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρέμβαση Προέδρου Χριστόφια στη διάσκεψη των Προέδρων των ΕΚ
  • [02] Δεν δικαιολογείται σύγκληση διεθνούς διάσκεψης, λέει ο ΓΓ ΟΗΕ

  • [01] Παρέμβαση Προέδρου Χριστόφια στη διάσκεψη των Προέδρων των ΕΚ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δεσμεύτηκε προσωπικά ότι η επικείμενη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου θα έχει ως κύριο στόχο να συμβάλει εποικοδομητικά «και θα εργαστούμε ακούραστα και με συνέπεια για τη διασφάλιση συνθηκών ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής».

    Σε εισαγωγική παρέμβαση του στην Ολομέλεια της Συνάντησης της Κυπριακής Κυβέρνησης με τη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», είπε ότι μοναδική επιδίωξή μας αποτελεί η επίτευξη των κοινών στόχων μας για μια Καλύτερη Ευρώπη.

    Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι όλοι θα αδράξουν την ευκαιρία το επόμενο εξάμηνο για να συμφωνήσουν στην υιοθέτηση ενός αναπτυξιακού προϋπολογισμού για την Ένωση για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020.

    Εξέφρασε επίσης με κατηγορηματικό τρόπο την πλήρη ετοιμότητά της κυβέρνησης να συνεχίσει το διάλογο για λύση στο Κυπριακό ακόμη και κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.

    Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίησή για την ευκαιρία που δίνεται «να συναντήσουμε ως Κυπριακή Κυβέρνηση, ως επικείμενη Προεδρία του Συμβουλίου, τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αποτελεί το ανώτατο πολιτικό του όργανο».

    Είναι πραγματικά μεγάλη η χαρά μου για αυτή μας τη συνάντηση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της τελικής φάσης προετοιμασίας της κυπριακής Κυβέρνησης ενόψει της επικείμενης, σε 30 ημέρες από σήμερα, ανάληψης από την Κύπρο της εκ περιτροπής Προεδρίας του Συμβουλίου. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η θεσμοθετημένη αυτή επίσκεψή σας στη χώρα μας, αποτελεί ένα απτό παράδειγμα της στενής σχέσης συνεργασίας μεταξύ της κυπριακής Κυβέρνησης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας επανέλαβε προς τον Μάρτιν Σουλτς, ενώπιον και των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων, την ξεκάθαρη πολιτική βούληση και δέσμευση της Κυβέρνησής μου για αδιάλειπτη συνεργασία και συντονισμό τόσο με τον ίδιο προσωπικά και τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων και εν γένει με το Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίου, όσο και με τα άλλα θεσμικά όργανα της Ένωσης. «Μοναδική επιδίωξή μας αποτελεί η επίτευξη των κοινών στόχων μας για μια Καλύτερη Ευρώπη, που θα σημαίνει περισσότερα για τους πολίτες της, μια Ευρώπη της οικονομικής ανάπτυξης και της καινοτομίας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής και της ευημερίας.

    Αναμφίβολα, είπε, η Ένωσή μας διέρχεται μια σοβαρή κοινωνικοοικονομική κρίση, με αρνητικές προεκτάσεις στη θεσμική ενότητά της. Αποτελεί όμως, αδήριτη ανάγκη, η στήριξη της συνοχής και της ενότητας των κρατών μελών. Μαζί, μπορούμε σίγουρα να τα καταφέρουμε καλύτερα. Πρέπει όμως, να γίνει μια τολμηρή ανάλυση της ουσίας, του βάθους και του εύρους της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης, είπε.

    Τα όσα και όποια μέτρα λήφθηκαν τα τελευταία χρόνια, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, «αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά ένεκα της ανάλυσης της κρίσης με βάση την πεπατημένη που μας θέλει να ενοχοποιούμε μόνο τους κερδοσκόπους και κάποτε τις αγορές». Φαίνεται, συνέχισε, «ότι το μοντέλο της απόλυτης και δογματικής αγκίστρωσης στην ελευθερία της αγοράς χωρίς κανένα κοινωνικό έλεγχο έχει αποτύχει. Το πέρασμα από την αγορά και πώληση προϊόντων της πραγματικής οικονομίας στο εμπόριο χρήματος είναι ένας ακόμα παράγοντας που πρέπει να προβληματίσει ως μια από τις αιτίες της σημερινής κρίσης».

    Είναι σημαντικό, σημείωσε, «να γίνουν διορθωτικές αλλαγές σε ό,τι αφορά στην κατανομή και την ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου».

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι το έχει καταστήσει σαφές στον Πρόεδρο της Επιτροπής Χοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ότι η επικείμενη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου είναι πανέτοιμη να συνεργαστεί στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προώθηση ειδικά, κάθε νομοθετικής πρωτοβουλίας της Επιτροπής που θα ενδυναμώνει την κοινωνική συνοχή στην Ένωση.

    «Προσωπικά δεσμεύομαι ότι η επικείμενη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου θα έχει ως κύριο στόχο να συμβάλει εποικοδομητικά και θα εργαστούμε ακούραστα και με συνέπεια για τη διασφάλιση συνθηκών ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής», είπε ο Πρόεδρος.

    Ως μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είπε, «έχω επανειλημμένα τονίσει την

    άποψη στις συνόδους μας, πως πρέπει επιτέλους να στραφούμε σε μέτρα που θα ξεφεύγουν από τον μονόδρομο των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόστηκαν

    κατά το πλείστον τα προηγούμενα χρόνια. Οι πολιτικές λιτότητας και μόνον, αποδεδειγμένα οδηγούν σε βαθύτερη ύφεση των οικονομιών μας. Μπορούμε και

    πρέπει να δώσουμε ξανά ελπίδα στους Ευρωπαίους Πολίτες. Πρωτίστως όμως, θα πρέπει να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στους νέους μας».

    Αποτελεί κατά την άποψή μου, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, «κορυφαία υποχρέωση της πολιτικής ηγεσίας της Ευρώπης σήμερα, να διασώσουμε τη νέα γενιά από το φάσμα της ανεργίας και του συνεπακόλουθου κοινωνικού αποκλεισμού».

    Εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλοι «θα αδράξουμε την ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας το επόμενο εξάμηνο και θα συμφωνήσουμε στην υιοθέτηση ενός αναπτυξιακού προϋπολογισμού για την Ένωση για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020».

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι ακολουθώντας πιστά την Κοινοτική Μέθοδο «θα μπορέσει η Ευρώπη για ακόμη μια φορά να αντιμετωπίσει μεθοδικά και αποτελεσματικά την κρίση και να εξέλθει ισχυρότερη από αυτή τη δύσκολη δοκιμασία.».

    Αναφορικά με την επικείμενη προεδρία, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι η «Κύπρος κορυφώνει το διάστημα αυτό τις απαραίτητες προετοιμασίες της και υπεύθυνα σας δηλώνω ότι θα ανταποκριθούμε επάξια την πρόκληση ανάληψης για πρώτη φορά από την ένταξή μας, της εξαμηνιαίας Προεδρίας του Συμβουλίου». Δηλώνουμε ευθαρσώς, συνέχισε, «ότι η Κύπρος δεν θα φεισθεί προσπαθειών ως έντιμος διαμεσολαβητής, για την επίτευξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερων συγκλίσεων εντός του Συμβουλίου αλλά και για προώθηση του νομοθετικού έργου, έτσι όπως προτείνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και συναποφασίζεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο».

    Ανέφερε ότι σε στενή συνεργασία με το Τρίο Προεδρίας μας, και ιδιαίτερα με την τρέχουσα Δανική Προεδρία του Συμβουλίου και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη το πρόγραμμα εργασίας της Επιτροπής για το 2012, και τις κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις, «έχουμε επί της ουσίας ολοκληρώσει τον καταρτισμό του προγράμματος και των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας``.

    Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου, είπε, «θα επικεντρωθεί στην επίτευξη μιας ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Κεντρική ιδέα της Προεδρίας μας θα είναι όπως όλοι μαζί, ενωμένοι στην πολυμορφία μας, μπορούμε να συνδράμουμε αποφασιστικά για να γίνει η Ένωσή μας ακόμη καλύτερη, προς αμοιβαίο όφελος των λαών και των πολιτών μας. Κεντρικό μήνυμά μας, να εργαστούμε από κοινού για μια Ένωση πιο κοντά στους πολίτες της, που να σημαίνει περισσότερα για τους πολίτες, με λιγότερη γραφειοκρατία, με κοινωνική συνοχή και με ένα ενισχυμένο ρόλο στον κόσμο. Με εφαλτήριο το κεντρικό μήνυμά μας προς μια ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΡΩΠΗ, η Κυπριακή Προεδρία επιθυμεί να τονίσει την ανάγκη όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση επιστρέψει στις ιδρυτικές θεμελιώδεις αξίες της, διασφαλίζοντας το μείζον: καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες της».

    Εξάλλου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας παρουσίασε για πρώτη φορά επισήμως τις τέσσερις κύριες προτεραιότητες που θα προωθήσει στο επόμενο εξάμηνο η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου:

    Πρώτο, μια «Ευρώπη, πιο αποτελεσματική και βιώσιμη».

    Όπως εξήγησε, η Κυπριακή Προεδρία θα δώσει έμφαση στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (2014-2020), με απώτερο σκοπό την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και τη δημιουργία ενός δίκαιου και αποδοτικού προϋπολογισμού της Ένωσης, που να οδηγεί στη δημιουργία ανάπτυξης και απασχόλησης. Η Προεδρία θα προσπαθήσει επίσης να πετύχει την μέγιστη πρόοδο στις διαπραγματεύσεις επί του νομοθετικού πλαισίου των κοινών πολιτικών της για τη νέα προγραμματική περίοδο. Δηλαδή την Κοινή Γεωργική και την Κοινή Αλιευτική Πολιτική, την Πολιτική Συνοχής και τις Πολιτικές της Έρευνας και Καινοτομίας. Ιδιαίτερης σημασίας, είπε, είναι η ενεργειακή πολιτική, καθώς και η Διευκόλυνση «Συνδέοντας την Ευρώπη» και τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα μεταφορών, τηλεπικοινωνιών και ενέργειας, τα οποία θα συνεισφέρουν στην περαιτέρω ολοκλήρωση και ανταγωνιστικότητα της ΕΕ. Η βιώσιμη ανάπτυξη, σημείωσε, «θα αποτελέσει σημαντικό θέμα κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας, με γνώμονα την ανάγκη μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης στις πολιτικές των μεταφορών, της κλιματικής αλλαγής, του περιβάλλοντος και της ενέργειας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί επίσης, στη βιώσιμη διαχείριση των υδάτων, με την ευκαιρία του «Έτους του Νερού», καθώς και στην επανενεργοποίηση της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής.

    Δεύτερη προτεραιότητα θα είναι μια «Ευρώπη, με πιο αποδοτική οικονομία, βασισμένη στην ανάπτυξη», είπε.

    Η οικονομική κρίση, σημείωσε, ανέδειξε την ανάγκη για περισσότερη αποτελεσματικότητα των πολιτικών και των μέτρων της Ένωσης, καθώς επίσης, ότι η προσέγγιση που χρειάζεται για ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, πρέπει να περιλαμβάνει τόσο μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης, όσο και μέτρα για βιώσιμη, οικονομική ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, η Κυπριακή Προεδρία θα επικεντρωθεί στη διασφάλιση της δημοσιονομικής σταθερότητας. Ιδιαίτερης βαρύτητας είναι και η παρακολούθηση της εφαρμογής της Στρατηγικής Ευρώπη 2020. Επιπρόσθετα, η ενδυνάμωση της οικονομικής ανάπτυξης και η προώθηση των ευκαιριών απασχόλησης είναι μείζονος σημασίας για την Κυπριακή Προεδρία, λαμβάνοντας υπόψη και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες αποτελούν επίσης σημαντικό θέμα για την Κυπριακή Προεδρία, καθώς θα συνεισφέρουν στην προστασία των καταναλωτών και των επενδυτών και στην ενίσχυση της διαφάνειας στην αγορά. Κατά τη διάρκεια της Προεδρίας και με την ευκαιρία της 20ης επετείου της Ενιαίας Αγοράς, ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, «θα προωθηθεί η περαιτέρω εμβάθυνση της εσωτερικής αγοράς, με στόχο να αναζωογονηθεί η ευρωπαϊκή οικονομία και να υπάρξει κοινωνική πρόοδος και στήριξη στις ανάγκες των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και των καταναλωτών».

    Τρίτη προτεραιότητα είναι μια «Ευρώπη, που να σημαίνει περισσότερα για τους πολίτες της, με Αλληλεγγύη και Κοινωνική Συνοχή».

    Ανέφερε ότι η Κυπριακή Προεδρία επιδιώκει να φέρει την Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες της, δίνοντας έμφαση στη νεανική απασχόληση. Ένας από τους κύριους στόχους της Προεδρίας, είπε, «θα είναι επίσης η ολοκλήρωση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου μέχρι το τέλος του 2012, με την ενίσχυση της συνεργασίας των κρατών μελών για την προστασία των δικαιωμάτων όσων έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας. Η προεδρία θα προωθήσει επίσης το νέο νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, καθώς επίσης θα διαχειριστεί τα θέματα που σχετίζονται με το Ευρωπαϊκό Έτος Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ Γενεών. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής κοινωνικής πολιτικής, η Κυπριακή Προεδρία επιθυμεί να προωθήσει τα θέματα για την ευημερία των παιδιών και την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας. Στο τομέα της παιδείας και του πολιτισμού, ιδιαίτερη βαρύτητα θα έχουν οι διαπραγματεύσεις για τα προγράμματα της επόμενης γενιάς (Erasmus for all), η προώθηση του αλφαβητισμού καθώς και της πρότασης για το Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη (Creative Europe), για την περίοδο μετά το 2013. Λόγω της ανάγκης να επανακτήσουν οι πολίτες της Ένωσης την εμπιστοσύνη τους στις πολιτικές της Ένωσης, η ενεργός συμμετοχή τους είναι σημαντική και γι΄ αυτό το λόγο, η Προεδρία θα προωθήσει τη συμμετοχή και την εμπλοκή των κοινωνικών εταίρων, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και των τοπικών διοικήσεων.

    Τέταρτη προτεραιότητα, είπε, η «Ευρώπη στον κόσμο και πιο κοντά στους γείτονες της».

    Εξήγησε ότι η Κυπριακή Προεδρία θα έχει στενή συνεργασία με την Ύπατη Εκπρόσωπο για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης. Στο πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής της Ένωσης, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στη Νότια Διάσταση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας, προωθώντας τις σχέσεις της Ένωσης με τους μεσογειακούς γείτονές μας. Περαιτέρω, θα δοθεί ώθηση στις απαιτούμενες διεργασίες σχετικά με την πολιτική διεύρυνσης καθώς επίσης, έμφαση θα δοθεί στην αποτελεσματικότητα των αναπτυξιακών στόχων και στην ενίσχυση της επισιτιστικής ασφάλειας.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναφέρθηκε και «στην πληγή της συνεχιζόμενης κατοχής και διαίρεσης της Κύπρου σε σχέση και με την επικείμενη ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου».

    Είπε ότι παρά «τις άοκνες προσπάθειές μας δεν έχουμε ακόμη επιτύχει την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος και την πολυπόθητη επανένωση της χώρας μας. Θέλω να εκφράσω με κατηγορηματικό τρόπο την πλήρη ετοιμότητά μας να συνεχίσουμε το διάλογο για λύση στο Κυπριακό ακόμη και κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. Η Κυπριακή Προεδρία είναι ανεξάρτητη από τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού που στοχεύουν στην επανένωση της χώρας και του λαού μας».

    Εξέφρασε την προσωπική απογοήτευσή του για το γεγονός, όπως είπε, «ότι κάποιοι φίλοι μας στις Βρυξέλλες και αλλού, δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει τον ξεχωριστό αυτό θεσμικό ρόλο που θα αναλάβει η Κύπρος την 1η Ιουλίου».

    Διαβεβαίωσε «ότι αταλάντευτη είναι η βούλησή μας για μη επηρεασμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου από τα προβλήματα που δημιουργεί η κατοχική Τουρκία».

    Η Κύπρος, σημείωσε, «θα ασκήσει μια καθόλα Ευρωπαϊκή Προεδρία του Συμβουλίου και τα όποια τυχόν προβλήματα δημιουργήσει η Τουρκία θα είναι προβλήματα που θα τύχουν συλλογικού, ευρωπαϊκού χειρισμού. Τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Δεκεμβρίου είναι αρκούντως σαφή επί τούτου».

    Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε αυτή μας την προσπάθεια.

    Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας επανέλαβε τη μεγάλη σημασία που αποδίδει τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και τα μέλη της Κυβέρνησής του στη στενή και αδιάλειπτη συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    [02] Δεν δικαιολογείται σύγκληση διεθνούς διάσκεψης, λέει ο ΓΓ ΟΗΕ

    Δεν θα ήταν σωστό να συγκληθεί διεθνής διάσκεψη, τη στιγμή που δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόοδος στο Κυπριακό, δηλώνει ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι μουν και επισημαίνει ότι ενδεχόμενος τερματισμός της αποστολής του για το Κυπριακό είναι κάτι που "δεν επιθυμεί η διεθνής κοινότητα".

    Μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV, ο ΓΓ εξέφρασε την ανησυχία του για το ότι "δεν καθίσταται δυνατή η πρόοδος". "Σημειώθηκε πολύ σημαντική πρόοδος, αλλά εγώ και ο ειδικός σύμβουλος Αλεξάντερ Ντάουνερ πιστεύουμε ότι δεν είναι σωστό να συγκληθεί διεθνής διάσκεψη, τη στιγμή που δεν κατέστη δυνατόν να σημειωθεί συγκεκριμένη πρόοδος. Κάνω έκκληση προς τους ηγέτες αμφότερων των πλευρών ότι ποτέ δεν είναι αργά" είπε και τόνισε πως έχει συζητήσει το θέμα με τον Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας και πως θα το συζητήσει ξανά με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    "Δεν πρέπει να χαθεί η επιτάχυνση που υπάρχει με την πρόοδο που υπήρξε μέχρι στιγμής. Θα συζητήσω τι μπορεί να γίνει για να συνεχιστεί η διαδικασία αυτή" είπε ο ΓΓ.

    Ερωτηθείς για το αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα δώσει τέλος στην αποστολή του σε σχέση με το Κυπριακό, ο ΓΓ είπε "ο τερματισμός δεν θα ωφελήσει κανέναν, αλλά ούτε και τη σταθερότητα και τη ασφάλεια στην περιοχή. Δεν νομίζω ότι η διεθνής κοινότητα επιθυμεί τον τερματισμό της αποστολής αυτής. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε".


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 31 May 2012 - 17:29:08 UTC