Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-05-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για το μέλλον της Ευρωζώνης μίλησε στο ΚΥΠΕ ο Καθ. Ιωακειμίδης
  • [02] Σε τέλμα η αγορά ακινήτων στην Κύπρο, λέει έρευνα του RICS

  • [01] Για το μέλλον της Ευρωζώνης μίλησε στο ΚΥΠΕ ο Καθ. Ιωακειμίδης

    Σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται πλέον η Ευρωπαϊκή Ενωση, εκτιμά ο καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Παναγιώτης Ιωακειμίδης, ο οποίος θεωρεί πως ειδικότερα η Ευρωζώνη ``είτε θα οδηγηθεί σε μια ομοσπονδοποίηση είτε θα διαλυθεί``.

    Σε συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ, με αφορμή την κάθοδό του στην Κύπρο για να μιλήσει σε δημόσια συζήτηση με αφορμή την κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ με τίτλο ``Quo Vadis Europa``, υπογραμμίζει ότι η Κύπρος έχει ένα διπλό διακύβευμα με την επικείμενη ανάληψη της Προεδρίας, δηλαδή να αποδείξει ότι είναι ένα ώριμο κράτος-μέλος προωθώντας το συλλογικό ευρωπαϊκό συμφέρον και ότι μπορεί προωθήσει κρίσιμα ευρωπαϊκά θέματα που υπάρχουν στο τραπέζι όπως το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για την περίοδο 2014-2020.

    Παράλληλα, ο κ. Ιωακειμίδης, ο οποίος ως πρεσβευτής/εμπειρογνώμων του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών έχει συμμετάσχει σε όλες τις σημαντικές διαπραγματεύσεις της ΕΕ, τονίζει πως η Τουρκία, η οποία απειλεί ότι δεν θα έχει καμία σχέση με την κυπριακή Προεδρία, είναι αυτή που θα φέρει το πολιτικό κόστος, ενώ επισημαίνει πως η Κύπρος θα πρέπει να σκεφτεί μια ``θεαματική χειρονομία``, η οποία θα έφερνε την Αγκυρα ενώπιον ορισμένων διλημμάτων.

    [02] Σε τέλμα η αγορά ακινήτων στην Κύπρο, λέει έρευνα του RICS

    Ενώ οι προσδοκίες τόσο των ενοικιαστών όσο και των επενδυτών στον κλάδο των ακινήτων έχουν παρουσιάσει βελτίωση σε πολλά μέρη του κόσμου κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2012, στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές εξακολουθούν να σημειώνουν αρνητική τάση, σύμφωνα με την τελευταία Παγκόσμια Έρευνα Εμπορικών Ακινήτων του RICS (RICS Global Commercial Property).

    Παράλληλα, σύμφωνα με τον Παύλο Λοΐζου MRICS, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του RICS Κύπρου, στην Κύπρο οι τιμές των ακινήτων και των ενοικίων συνεχίζουν να πέφτουν, κυρίως ως αποτέλεσμα του δυσμενούς οικονομικού κλίματος, των αρνητικών προβλέψεων για την ευρύτερη οικονομία, την έλλειψη χρηματοδότησης και των χαμηλών αποδόσεων, ενώ εάν οι αποδόσεις στα εμπορικά ακίνητα δεν καταστούν ελκυστικές, η αγορά θα συνεχίσει να παραμένει σε τέλμα.

    Σύμφωνα με την έρευνα, οι προσδοκίες τόσο των ενοικιαστών όσο και των επενδυτών στον κλάδο των ακινήτων έχουν παρουσιάσει βελτίωση σε πολλά μέρη του κόσμου κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2012. Ωστόσο, οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές εξακολουθούν να σημειώνουν αρνητική τάση.

    Μετά από μερικά θετικά σημάδια που κατέγραψε η παγκόσμια οικονομία, αλλά και μετά τη μερική χαλάρωση της έντασης στην ευρωζώνη κατά τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, οι προσδοκίες για τους ενοικιαστές παραμένουν ιδιαίτερα θετικές στη Ρωσία, με τους ερωτηθέντες να δηλώνουν ότι η ζήτηση ξεπερνά σημαντικά τη προσφορά, καθώς επίσης και στον Καναδά, τη Βραζιλία και την Κίνα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 2 May 2012 - 9:29:10 UTC