Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-04-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεισφορές στην Πορεία Χριστοδούλας
  • [02] Αρχισε η υποβολή φορολογικής δήλωσης μέσω TAXISnet

  • [01] Συνεισφορές στην Πορεία Χριστοδούλας

    Με τη συνδρομή εκατοντάδων εθελοντών στη Λευκωσία, αλλά και τις υπόλοιπες πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, διοργανώνεται και φέτος από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου η Πορεία Χριστοδούλας, στοχεύοντας για 37η συνεχή χρονιά στην ευαισθητοποίηση του κοινού στα θέματα καρκίνου.

    Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Πορεία έχουν στηθεί σε διάφορα σημεία των πόλεων περίπτερα για τη συλλογή των εισφορών του κοινού. Το πρωί της Πέμπτης προσήλθαν στο περίπτερο που έχει στηθεί στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου, καθώς και άλλων φορέων, για να καταθέσουν τις εισφορές τους.

    Την εισφορά εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης κατέθεσε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τους εθελοντές του Αντικαρκινικού Συνδέσμου, καθώς και απόλυτη στήριξη στο έργο που επιτελούν.

    «Μέσα στις συνθήκες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, τα θέματα ανάδειξης της αλληλεγγύης και της βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα δε προς τις πάσχουσες ομάδες και τους ασθενείς, είναι ψηλά στις προτεραιότητες» της Κυβέρνησης, είπε ο κ. Χριστοφίδης.

    [02] Αρχισε η υποβολή φορολογικής δήλωσης μέσω TAXISnet

    Τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής, μέσω της υπηρεσίας TAXISnet, της δήλωσης εισοδήματος μισθωτού για το 2011, παρέχει από την Τετάρτη 25 Απριλίου, όπως γίνεται κάθε χρόνο αυτή την περίοδο, το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων (ΤΕΠ).

    Ταυτόχρονα, το ΤΕΠ προσφέρει από την περασμένη Τρίτη τη δυνατότητα πληρωμής με την πιστωτική κάρτα οποιουδήποτε ποσού οφειλόμενων φόρων, μέσω της υπηρεσίας διαδικτύου JCC Smart, χωρίς τον περιορισμό των 1.000 ευρώ που είχε τεθεί με την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Πρώτη Λειτουργός του Τμήματος Λιάνα Χαραλάμπους, από την Τετάρτη 25 Απριλίου υπάρχει πλέον η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της φορολογικής δήλωσης για το 2011, καθώς, μέχρι την περασμένη Τρίτη, όπως εξήγησε, υπήρχε η δυνατότητα υποβολής, μέσω TAXISnet, της δήλωσης εισοδήματος μισθωτού για το 2010.

    Η κ. Χαραλάμπους συμπλήρωσε ότι οι δύο φορολογικές δηλώσεις δεν μπορούν να τρέχουν παράλληλα στο σύστημα και ανέφερε ότι αν και θα επιβληθεί πρόστιμο σε όσους μισθωτούς δεν έχουν ακόμη υποβάλει τη φορολογική δήλωση του 2010, επιτρέψαμε να έχουν μέχρι την Τρίτη τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της φορολογικής δήλωσης του 2010. Ανέφερε επίσης ότι όσοι θα υποβάλουν μέσω TAXISnet τη δήλωση εισοδήματος μισθωτού για το 2011, θα έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν μέχρι και τις 31 Ιουλίου του 2012 που λήγει το χρονικό περιθώριο που έχει τεθεί.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 26 April 2012 - 13:29:13 UTC