Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-04-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερχείλισε το μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου
  • [02] Σημαντικές δράσεις για γυναίκες στην Προεδρία της Κύπρου
  • [03] Η Κυβέρνηση στηρίζει την ύπαιθρο
  • [04] Δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη από ΚΑ

  • [01] Υπερχείλισε το μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου

    Υπερχείλισε το μεγαλύτερο Φράγμα της Κύπρου, ο Κούρης, με χωρητικότητα 115 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.

    Οι πρώτες ποσότητες νερού έτρεξαν την Παρασκευή το βράδυ, γύρω στις 20:30. Οι ποσότητες νερού αυξάνονται σταδιακά.

    Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων είχε προχωρήσει με ελεγχόμενη εκροή σημαντικών ποσοτήτων νερού από το φράγμα, με στόχο τον καλύτερο δυνατό εμπλουτισμό του υδροφορέα Ακρωτηρίου, ο οποίος βρίσκεται κατάντη του φράγματος. Μέχρι σήμερα έχουν εμπλουτίσει τον υδροφορέα Ακρωτηρίου 2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού. Τον υδροφορέα διασχίζει και εμπλουτίζει το τμήμα του ποταμού Κούρη, που βρίσκεται κατάντη του φράγματος μέχρι την εκβολή του ποταμού στη θάλασσα, στην περιοχή Επισκοπής.

    Το φράγμα του Κούρη κατασκευάστηκε το 1988 και υπερχείλισε για πρώτη φορά το 2004. Σήμερα είναι η δεύτερη φορά που υπερχειλίζει.

    [02] Σημαντικές δράσεις για γυναίκες στην Προεδρία της Κύπρου

    Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Λουκάς Λουκά δήλωσε ότι για το εξάμηνο της Κυπριακής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «έχουν προγραμματιστεί ποικίλες σημαντικές δράσεις που αποβλέπουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση της γυναίκας». Ο κ. Λουκά κάλεσε όλες και όλους να συμβάλουμε εποικοδομητικά στην επιτυχία της, η οποία συνιστά αναμφίβολα μια μεγάλη πρόκληση.

    Σε χαιρετισμό του στην Ημερίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών (Κ.Ο.Γ.Ε.Ε.), με θέμα «Women's Empowerment Towards Equality», ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «είναι ευχή όλων μας όπως η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της αφήσουν ανέπαφα τα επιτεύγματα και την πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της ισότητας» των δυο φύλων.

    Στον τομέα της ισότητας, συνέχισε ο κ. Λουκά, «η συνεργασία μας με την ΕΕ γίνεται ακόμη στενότερη, ενόψει προεδρίας, και ως κύρια προτεραιότητά μας έχει επιλεγεί η ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών, η οποία αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα εμπόδια στην επίτευξη της ισότητας». Ο κ. Λουκά είπε ότι «παρόλη την πρόοδο που αναντίρρητα έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας, ειδικά στον τομέα της εργασίας, εξακολουθούν να παρατηρούνται προβλήματα και διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, τα οποία αντανακλούν τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα που επικρατούν γύρω από το ρόλο των δύο φύλων».

    Οπως είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, «η καταπολέμηση των κοινωνικών στερεοτύπων, η ενδυνάμωση της θέσης και του ρόλου της γυναίκας στους τομείς της εργασίας, της εκπαίδευσης, της οικονομίας, της κοινωνικής και πολιτικής ζωής αποτελούν βασικές προτεραιότητες του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα μεταξύ Ανδρών και Γυναικών (2007-2013), το οποίο ως γνωστό, διαμορφώθηκε σε στενή συνεργασία με τις οργανώσεις και γενικά την κοινωνία των πολιτών».

    [03] Η Κυβέρνηση στηρίζει την ύπαιθρο

    Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης διαβεβαίωσε ότι τόσο η Κυβέρνηση όσο και το Υπουργείο του οποίου προΐσταται, «παρά την οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, πράττουν ό,τι είναι δυνατόν για τη στήριξη της υπαίθρου και των κατοίκων της, πάντοτε στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους». Σε χαιρετισμό του στη διημερίδα «Περιοχή Πιτσιλιάς και αειφόρος τουριστική ανάπτυξη», στον Αγρό, ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι «επιδίωξή μας είναι όπως οι αγροτικές μας κοινότητες παραμείνουν οι ζωντανές εστίες οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης».

    Πρόσθεσε ότι οι αγροτικές κοινότητες θα πρέπει να συνεχίζουν «να συνδυάζουν τη γεωργία, τον τουρισμό και την προστασία του κυπριακού περιβάλλοντος και την τεράστια παρακαταθήκης της υπαίθρου με στοιχεία πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, που δεν πρέπει με κανένα τρόπο να αλλοιωθούν». Ο κ. Αλετράρης είπε ότι «θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα κρατήσουν τον αγρότη στην περιοχή του και να προωθήσουμε μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη στην ύπαιθρο με διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής».

    Οπως είπε ο Υπουργός Γεωργίας, «ακριβώς σε αυτά τα πλαίσια κινείται η υλοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, στο οποίο περιλαμβάνονται και μέτρα που προωθούν τις τουριστικές δραστηριότητες και τη διατήρηση της αγροτικής κληρονομιάς». Εξήγησε ότι «τέτοια μέτρα είναι η συντήρηση/αποκατάσταση παραδοσιακών οικοδομών και η μετατροπή τους σε κέντρα πληροφόρησης, η δημιουργία υποδομών αναψυχής καθώς και η βελτίωση του δομημένου περιβάλλοντος και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των κοινοτήτων της υπαίθρου».

    [04] Δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη από ΚΑ

    H έναρξη του νέου δρομολογίου Αθήνα - Θεσσαλονίκη των Κυπριακών Αερογραμμών επιφορτίζει το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό της εταιρείας με μεγαλύτερη ευθύνη, δήλωσε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του εθνικού μας αερομεταφορέα Γιώργος Μαυρόκωστας και πρόσθεσε ότι «δεν θέλουμε να διαψεύσουμε αλλά να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του επιβατικού κοινού που μας προτιμά» και υποσχέθηκε ότι η εταιρεία θα προσφέρει σ` αυτό το κοινό το καλύτερο.

    Σε χαιρετισμό του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με την ευκαιρία της τελετής των εγκαινίων του νέου δρομολογίου Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα, ο κ. Μαυρόκωστας ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και ανέφερε πως αρκετοί ζητούν να μάθουν γιατί η εταιρεία αποφάσισε αυτή τη περίοδο να δραστηριοποιηθεί στο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

    «Νιώθουμε ότι με την άριστη σχέση που έχουμε κτίσει ως εταιρεία στον ελλαδικό χώρο ωρίμασε ο χρόνος και γι αυτή μας την στρατηγική κίνηση. Ήδη από τις 26 Μαρτίου πραγματοποιούμε τρεις καθημερινές εσωτερικές πτήσεις, ενώ οι πρώτες ενδείξεις φαίνεται να μας δικαιώνουν. Είμαστε βέβαιοι ότι με την παρουσία μας στο δρομολόγιο αυτό πέραν του ότι προσφέρουμε μια επιπλέον εναλλακτική επιλογή στο επιβατικό κοινό, οι Κυπριακές Αερογραμμές αφήνουν το δικό τους στίγμα, συμβάλλοντας στην εξυπηρέτηση της ταξιδιωτικής κίνησης προς και από τις δύο μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις» είπε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 7 April 2012 - 13:29:10 UTC