Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-04-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπογράφηκαν οι πρώτες διμερείς συμφωνίες Κύπρου - Ουζμπεκιστάν
  • [02] Παρουσίαση προτεραιοτήτων Υπ. Συγκοινωνιών κατά την Κυπριακή Προεδρία

    της ΕΕ

  • [03] Οι Κυπριακές Αερογραμμές εγκαινίασαν το δρομολόγιο Αθήνα -

    Θεσσαλονίκη


  • [01] Υπογράφηκαν οι πρώτες διμερείς συμφωνίες Κύπρου - Ουζμπεκιστάν

    Oι πρώτες διμερείς συμφωνίες από την ημέρα εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ουζμπεκιστάν, οι οποίες διανοίγουν νέες προοπτικές στη συνεργασία τους, υπογράφηκαν κατά την επίσκεψη εργασίας της Υπουργού Εξωτερικών Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή στο Ουζμπεκιστάν που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη.

    Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας Kamilov Abdulaziz Khafizovich και αποτελεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ουζμπεκιστάν.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά την επίσκεψη υπογράφηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ των δύο Υπουργείων Εξωτερικών το οποίο προνοεί την εγκαθίδρυση συχνών επαφών μεταξύ αξιωματούχων των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών τόσο στη Λευκωσία και Τασκένδη όσο και στις έδρες Διεθνών Οργανισμών, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και εκτιμήσεων επί διμερών και διεθνών ζητημάτων.

    Επίσης υπογράφηκε συμφωνία για Συνεργασία στην Καταπολέμηση του Εγκλήματος, η οποία προνοεί συνεργασία για την καταπολέμηση τρομοκρατίας, εμπορίας προσώπων, παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, ξεπλύματος χρήματος και συμφωνία για συνεργασία σε θέματα Δημόσιας Υγείας και Ιατρικής Επιστήμης, η οποία προνοεί την ανάπτυξη συνεργασίας για τη βελτίωση των οικείων συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης και την ανταλλαγή εμπειρογνωμόνων, διοργάνωση συνεδρίων, συμποσίων και σεμιναρίων.

    Ακόμη υπογράφηκε συμφωνία για συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, η οποία προνοεί τη στενότερη συνεργασία μεταξύ των διοικητικών Αρχών και των τουριστικών οργανισμών των δύο χωρών, με στόχο την εκατέρωθεν ανάπτυξη τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών.

    [02] Παρουσίαση προτεραιοτήτων Υπ. Συγκοινωνιών κατά την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

    H επιτυχής προώθηση των ευρωπαϊκών στόχων κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας θα "επιστρέψει" στην Κύπρο πολλαπλά οφέλη κατά την εξειδίκευση δικών της αναγκών και προτεραιοτήτων, ιδίως στους τομείς των υποδομών και της εφαρμογής νέων τεχνολογιών, δήλωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιος Φλουρέντζος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των στόχων και των προτεραιοτήτων του Υπουργείου Συγκοινωνιών κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ.

    Στο πλαίσιο της διάσκεψης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων Αλέκος Μιχαηλίδης ανέφερε πως η Κύπρος κατάφερε να τροχοδρομήσει την κατασκευή του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας, εντός της δημοσιονομικής περιόδου 2014-2020, με κοινοτική χρηματοδότηση, εφόσον υπάρξει τελική υιοθέτηση της νομοθετικής πρότασης από το Συμβούλιο και το Ευρωκοινοβούλιο.

    Ο κ. Φλουρέντζος ανέφερε πως με πρωτοβουλία της Κύπρου στη βάση σχετικών προτάσεων του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων θα επιδιωχθεί ο επαναπροσδιορισμός της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής της ΕΕ. Η Κυπριακή Προεδρία, ανέφερε, θα οργανώσει ειδική Υπουργική Συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, παρουσία του Προέδρου Barroso με σκοπό την υιοθέτηση της «Διακήρυξης της Λεμεσού».

    Πρόσθεσε πως επίσης θα επιδιωχθεί η σύζευξη δύο κεντρικών πολιτικών της ΕΕ (Ψηφιακού Θεματολογίου της ΕΕ και Μεταφορών) με την ανάδειξη του ρόλου της ψηφιακής τεχνολογίας στην αειφόρο ανάπτυξη των μεταφορών της ΕΕ. Η Κυπριακή Προεδρία θα οργανώσει άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο για προώθηση αυτής της σύζευξης.

    [03] Οι Κυπριακές Αερογραμμές εγκαινίασαν το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη

    H έναρξη του νέου δρομολογίου Αθήνα - Θεσσαλονίκη των Κυπριακών Αερογραμμών επιφορτίζει το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό της εταιρείας με μεγαλύτερη ευθύνη, δήλωσε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του εθνικού μας αερομεταφορέα Γιώργος Μαυρόκωστας και πρόσθεσε ότι «δεν θέλουμε να διαψεύσουμε αλλά να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του επιβατικού κοινού που μας προτιμά» και υποσχέθηκε ότι η εταιρεία θα προσφέρει σ` αυτό το κοινό το καλύτερο.

    Σε χαιρετισμό του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με την ευκαιρία της τελετής των εγκαινίων του νέου δρομολογίου Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα, ο κ. Μαυρόκωστας ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και ανέφερε πως αρκετοί ζητούν να μάθουν γιατί η εταιρεία αποφάσισε αυτή τη περίοδο να δραστηριοποιηθεί στο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

    «Νιώθουμε ότι με την άριστη σχέση που έχουμε κτίσει ως εταιρεία στον ελλαδικό χώρο ωρίμασε ο χρόνος και γι αυτή μας την στρατηγική κίνηση. Ήδη από τις 26 Μαρτίου πραγματοποιούμε τρεις καθημερινές εσωτερικές πτήσεις, ενώ οι πρώτες ενδείξεις φαίνεται να μας δικαιώνουν. Είμαστε βέβαιοι ότι με την παρουσία μας στο δρομολόγιο αυτό πέραν του ότι προσφέρουμε μια επιπλέον εναλλακτική επιλογή στο επιβατικό κοινό, οι Κυπριακές Αερογραμμές αφήνουν το δικό τους στίγμα, συμβάλλοντας στην εξυπηρέτηση της ταξιδιωτικής κίνησης προς και από τις δύο μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις» είπε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 6 April 2012 - 17:29:08 UTC